upp

Motionscyckel – Bäst i test!

Uthållighet / Cardio

Motionscykel test - dessa är bäst i test!

Test av motionscyklar – de här är bäst i test!

Vad gör man på hösten och vintern när man vill konditionsträna, men är allmänt osugen på att ge sig ut i regn, blåst och snö? Jo, man tar nytta av en motionscykel! En motionscykel är ett suveränt träningsredskap att ha hemma den som vill satsa lite extra på sin hälsa även när regnet öser ner.

En motionscykel är alltså inte enbart ett träningsredskap för proffscyklister, utan den vanliga motionären kan också dra stor nytta av en motions - eller spinningcykel. Med en motionscykel tränar du kroppen på exakt samma sätt som när du cykla utomhus och det ger samma resultat på kondition och muskeluthållighet.

Motionscyklar i test

Eftersom en motionscykel är ett effektivt och bra träningsredskap, så finns det naturligtvis många varianter och modeller på marknaden vilket kan göra det svårt att hitta rätt. För att underlätta ditt sökande så kommer här resultaten av de test som gjorts på motionscyklar.

Bäst-i-test.se listade de 13 bästa motionscyklarna 2015. Testade baserat på byggkvalitet och hållbarhet, funktioner, bekvämlighet, prisvärdhet och ljudnivå. Här hittar du topp tre från testet!

1. FINNLO by Hammer Exum

Hammers egna FINNLO by Hammer Exum är en storsäljare bland motionscyklar och kammade hem första pris enligt detta test. FINNLO Exum vann första pris tack vare sin goda byggkvalitet med bland annat elektromagnetiskt motstånd (något som man i allmänhet ser endast bland dyrare motionscyklar). Exum klarar av kroppsvikter på upp till 150 kg, och sägs vara lättanvänd med alla nödvändiga funktioner för riktigt bra cykelpass. Motionscykeln har även inbyggd sensor för att mäta pulsen. Exum är en bra motionscykel till ett riktigt bra pris.

Här hittar du FINNLO by Hammer Exum. Pris 4990 kr.


2. Casall Infinity 1.2 B

FINNLO by Hammer Exum Bäst i Test

Casall Infinity 1.2 B är en snygg och stabil motionscykel som även den klarar kroppsvikter upp till 150 kg. Motionscykeln passar liksom FINNLO Exum för hela familjen, eftersom sitsen är förställbar. Konstruktionen, svänghjulet och stabiliteten är i samma kvalitet som FINNLO, men den låter mer och är aningen dyrare. Motståndet är dock utmärkt och passar även vältränade personer.

3. Spirit Fitness CU800

Spirit Fitness CU800 är en mycket exklusiv motionscykel som passar proffscyklisten eller för gym, där motionscykeln används flitigt och måste vara slitstark. Motionscykel är självgenererande, vilket gör att man slipper strömkablar. Funktionerna är många och ställningen kan justeras in i det minsta för en optimal sittställning. Spirit Fitness är alltså perfekt för den som vill ha den allra bästa kvalitéen. Nackdelen är den tunga vikten som gör den svårflyttad samt priset.

De ovan nämnda motionscyklarna var alltså de som fick bäst resultat i testet och som därför är säkra kort om du är osäker på vad du ska välja.

Innan du köper så rekommenderar vi att fundera på hur mycket du kommer att använda motionscykeln och hur mycket du är redo att betala. Ska motionscykeln användas på ett gym kan det vara värt att investera i en dyrare modell, exempelvis Spirit Fitness, men om du vill ha en för eget hemmabruk så är FINNLO by Hammar Exum ett riktigt bra alternativ.

Hoppas du hittar en motionscykel som faller dig i smaken!


Läs också vårt test av crosstrainers!Tillbaka till översikten

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00