Racks

Tung träning för hemmet

Med ett power rack kan både nybörjare och avancerade användare säkert utföra en mängd olika övningar med skivstänger och även arbeta med tunga vikter. Särskilt för ambitiösa fitnessidrottare är power rack därför en oumbärlig del av träningsutrustningen. Upptäck olika kraftställ för din träning hemma.

Filter

4 artiklar

 1. Product Image
  Squat Rack
  9 699,00 kr
 2. Product Image
  Hantelställ Core 4.0
  9 199,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Köp ett Power Rack

Högkvalitativa rack utmärker sig genom sin enorma stabilitet och träningsvariationer. Med en Power Rack kan du utföra olika träningspass hemma och träna på olika muskelgrupper. Genom att köpa ett powerrack kan du inrätta ditt hemmagym på ett platsbesparande sätt och ändå träna på ett mångsidigt sätt.

Frakt är gratis - som tillverkare betalar vi fraktkostnaderna för dig. Enkel och riskfri beställning: Om du inte gillar ditt nya rack kan du returnera det till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka.

HAMMER - Power Rack

Vad är ett power rack?

Ett power rack eller fitness- eller styrketräningsställ är ett robust ställ för Barbell bar . Racket ger dig den nödvändiga stabiliteten och säkerheten under träningen och säkerställer ett optimalt utförande av dina övningar. Eftersom knäböjningar i synnerhet kräver ett stabilt stöd från vilket du kan lyfta stången, kallas power rack också ofta för squat rack. Ibland avses dock ett squat rack som ett stödsystem som endast består av två stativ. Med ett power rack blir varje skivstångsövning mycket säkrare och mer ergonomisk, eftersom du kan justera olika höjder på racket individuellt för respektive övning. Power Racks är utrustade med stabila fötter och hyllor med olika höjd som standard, vilket redan möjliggör intensiv{{widget type="Magento\Catalog\Block\Category\Widget\Link" anchor_text="Styrketräning" title="Styrketräning" template="category/widget/link/link_inline.phtml" id_path="category/4"}} skivstångsträning hemma.

Avancerade styrketräningsställ har också höjdjusterbara hyllor för skivstången och längre stänger framför eller mellan de stående benen, så kallade säkerhetshyllor. Versioner av hyllor med en hylla och säkerhetsanordningar kallas vanligen halva hyllor. Med en halv rack kan du anpassa start- och slutpositionen för en övning eller det individuella rörelseomfånget för en rörelse till dina kroppsförhållanden. För dragövningar underifrån vilar stången ofta på Safetys, medan man för övningar från högre positioner, t.ex. knäböjningar, axelpressar eller front squats, använder rackarna. Om du också vill utföra dragövningar som t.ex. rodd med skivstång och dödlyft, eller om du i allmänhet tränar till muskelsvikt, bör ditt rack ha en lägre säkerhetshylla.

Power racks där du tränar inuti systemet och är säkrad av både skivstångsställ och säkerhetsanordningar kallas också för (power) cages eller full racks. Sådana fulla ställningar har ofta ytterligare träningsalternativ, t.ex. en modul för pull-ups, landminor eller krokar för motståndsband och stridslinor. Alla stativ, men särskilt fulla stativ, är en utmärkt grund för ditt hemmagym. Kraftburar erbjuder maximal säkerhet och funktionalitet, men kräver också mer utrymme. Därför bör du vara uppmärksam på måtten och utrymmet i ditt hemmagym. För alla ställningar bör du också ta hänsyn till höjden på själva ställningen och takhöjden.

Om du vill göra mer funktionella övningar eller till och med Crossfit utöver de klassiska skivstångsövningarna kan du se efter hållare för stridslinor, en landmina och en pull-up-modul. Dessa finns vanligtvis på halva eller hela rack, eftersom det är viktigt med mycket god stabilitet.

Vilka är fördelarna med att träna med ett rack?

Med ett fitnessställ kan några av de grundläggande skivstångsövningarna utföras på ett meningsfullt sätt. Det handlar bland annat om knäböj och axelpress. Men även andra övningar som t.ex. dödlyft eller rodd med skivstång är säkrare och bekvämare med ett rack. Med en rack ökar du antalet övningar som du kan utföra effektivt. Med ett power rack och en skivstång kan du redan träna hela kroppen. Träning med skivstång är inte bara det mest effektiva sättet att bygga muskler och öka styrkan i tävlingsidrotter.

En power rack ersätter din träningspartner och gör att du kan träna till muskelsvikt tack vare skivstångsrest. När du köper ett kraftställ ska du se till att det har maximal belastningskapacitet. Den höjdjusterbara skivstångsställningen och, beroende på modell, de justerbara säkerhetsanordningarna gör det dessutom möjligt att anpassa varje övning till dina kroppsförhållanden och det önskade rörelseomfånget. Förutom de klassiska skivstångsövningarna erbjuder vissa ställen ytterligare träningsmöjligheter. Men du kan också använda den vilande stången i racket för andra övningar, t.ex. rodd med din egen kroppsvikt. Om ditt rack också har en landminan och en Crossfit Battle Rope-hållare kan du utföra ännu fler övningar från funktionell träning och Crossfitoch integrera högintensiv intervallträning i din träning.

Med skivstångsstället kan du också byta ut de nödvändiga Viktskivor viktskivor under träningspasset lättare än när skivstången ligger på golvet. Hantelskivorna kan placeras direkt på rackets skivhållare, så att de alltid är inom räckhåll. När du tränar med free weights ska du alltid vara uppmärksam på håldiametern på skivorna och stången.

För vem är det värt att köpa en Power Rack?

Som nybörjare inom fitness kan du redan börja med några Dumbbells , a Barbell och en Fitness mat och en Viktbänk gör stora framsteg. Senast när du kan öka dina träningsvikter och behöver ett lämpligt ställ för dina vikter bör du dock träna med ett power rack. Det bästa vore förstås om du började med ett rack från början och använde alla övningar med skivstång från början.

Racket är särskilt relevant för tunga skivstångsövningar som knäböj, marklyft, bänkpress och axelpress. Ett stabilt ställ är viktigt för dessa övningar. Dessutom kräver knäböjningar eller axelpressar med skivstången utan rack en besvärlig omplacering av skivstången, vilket snabbt blir en begränsande faktor i din träning. När det gäller bänkpress är säkerheten i träningen däremot av största vikt. Utan en skivstångsställning och säkerhetsanordningar eller träningspartner är det inte möjligt att träna till muskelfel. Så om du vill träna klassikerna bland skivstångsövningar kan du inte göra det utan ett power rack.

För vissa övningar är det inte önskvärt att behöva ta upp vikten från golvet varje gång. Ett power rack erbjuder en ergonomisk och ryggvänlig position för alla skivstångsövningar. Därför är det nödvändigt att använda ett rack för tyngre vikter och intensiva träningssatser.

Ett power rack är därför värdefullt för alla som:

 • vill göra ambitiös styrketräning med de viktigaste grundövningarna
 • vill träna hela kroppen
 • inte har någon träningskompis eller medvetet tränar ensam
 • inte vill göra utan tunga vikter
 • Vill integrera mycket effektiva övningar med skivstång i sin träning
 • Sträva efter maximal säkerhet och ergonomi under utbildningen
 • Vill träna tills muskeln sviktar
 • Görstyrkelyft eller olympisk tyngdlyftning
 • Gör Crossfit och funktionell träning hemma

Så om du vill flytta tunga vikter och träna till muskelsvikt med en skivstång hemma på samma sätt som på gymmet är ett power rack ett måste för dig.

Vilken hylla passar mig?

Om du inte vill gå miste om effektiv skivstångsträning hemma bör du köpa ett rack. Se dock till att den passar dina planerade övningar så att du kan utföra alla övningar korrekt.

Squat Rack

En squat rack är den enklaste formen av rack. Med det höj- och sänkbara hantelstället kan du träna knäböjning på ett säkert sätt utan att behöva flytta hanteln. Observera att andra rack ofta kallas Squat Rack , även om det går att utföra många fler övningar med dem. Om racket bara har en hylla och inga säkerhetsbågar kan det fortfarande användas för att utföra axelpressar, front squats eller nackpressar. Alternativt kan hyllan ställas in mycket lågt på vissa hyllor så att dragövningar också är möjliga med en djup hylla. Vissa squatställ är justerbara inte bara i höjd utan även i bredd. Det betyder att du också kan använda kortare skivstänger än de standardiserade Olympic bars . Var därför alltid uppmärksam på längden på din skivstång inklusive platthållaren och bredden på ditt rack om du inte använder en olympisk skivstång. En squat rack är därför grunden för knäböjningar och vissa andra övningar för nybörjare inom skivstångsträning och mindre utrymmen.

Halva hyllan

En Half Rack har alltid en höj- och sänkbar hylla och säkerhetsbågar. Detta gör det möjligt att göra alla grundläggande övningar med skivstången. Många halva rack har också en pull-up-modul för ytterligare träning med din egen kroppsvikt. Ett halvt rack är vanligtvis lite stabilare eftersom det har en större grundyta och ibland flera tvärgående stag. Precis som med squat rack sker träningen framför racket. Du bör använda ett halvt rack om du vill utföra alla relevanta övningar med skivstång och du vill använda ett justerbart skivstångsställ samt säkerhetsstänger.

Full rack

Med en Full Rack eller bur är du helt säker. Du kan ta ut skivstången ur hållaren framför racket och träna eller göra övningar i racket. Förutom säkerhetsbågarna på utsidan har ett fullt rack även metallbågar för förvaring av skivstänger på insidan. Detta ger Power Cage ännu mer frihet och högsta möjliga säkerhetsnivå under träningen. En full rack har nästan alltid en pull-up-modul och skivhållare för dina träningsvikter. Vissa halva och hela ställningar tillåter även enarmiga skivstångsövningar med landminan eller crossfit-träning med stridsrepen. En kraftkorg är alltså en omfattande grund för ditt hemmagym och möjliggör många övningar. Tack vare den extremt höga stabiliteten och anpassningsmöjligheterna kan du individualisera din träning mycket väl och utföra alla kända skivstångsövningar på ett säkert sätt. En Full Rack är lämplig för avancerade och professionella användare samt för nybörjare som vill ha en kompromisslös träningsutrustning redan från början.

Vilka tillbehör behöver du till en Power Rack?

Du kan inte träna tillräckligt med enbart en Power Rack. Du behöver en skivstång och viktskivor med rätt diameter och i tillräcklig mängd. Använd ytterligare Dumbbell Locks i slutet av skivhållaren. Om du vill använda Power Rack för bänkpress med skivstång behöver du också en Viktbänk . Du kan placera dem i ditt hyllställ och utnyttja de stabila hantelställen och vid behov säkerhetsbågar på bästa sätt. Se till att din viktbänk inte har någon egen hållare för skivstången, eftersom den annars kan vara i vägen eller helt enkelt kopieras.

För tung träning med skivstång kan ytterligare Golvskyddsmattor och Träningshandskar ett användbart tillägg. Draghjälpmedel kan också vara till hjälp vid dragövningar med tunga vikter. Motståndsband i olika styrkor är dessutom ett bra komplement för att diversifiera din träning med skivstång eller för att underlätta kroppsviktsövningar som pull-ups. För Crossfit-träning hemma behöver ditt rack hållare för ett Crossfit Battle Rope, en landmine och en modul för pull-ups. Du kan också integrera den här övningen i din träning med ett kompletterande Battle Rope. För mer variation och individuell träning kan du använda skivstänger av olika längd i landminan för att anpassa träningen perfekt till dina behov.

Testa Power Rack

Ta reda på vilken Power Rack som passar dig och dina behov bäst. Testa våra produkter live på plats i en av våra HAMMER-butiker. Du kan också få mer information och personliga råd från våra träningsexperter via telefon

HAMMER experttelefon: +49 731 974 88-518 (måndag - lördag kl. 9-19). Vi ringer också gärna upp dig.

Experte Alexander SeifriedExperte Alexander Seifried

Alexander Seifried
Personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi