Träningsstudsmatta

Filter
Filter
Pris
Stock
Max kroppsvikt
Filter

2 artiklar

 1. Produktbild
  JumpStep
  3 499,00 kr
 2. Produktbild
  Cross Jump
  2 199,00 kr
per sida

Köp Träningsstudsmatta

Dessa studsmattor för hemmet erbjuder konditionsträning med en särskilt hög nöjesfaktor! Trampolinträning är en av de mest effektiva träningarna av alla, med maximala och snabbt synliga resultat. En HAMMER Jumping Fitness trampolin är den perfekta träningsmaskinen för hemmet, kräver lite utrymme och skapar en särskilt hög och långvarig träningsmotivation genom den roliga faktorn. Trampolinträning är också särskilt effektiv och har en extremt hög kaloriförbrukning. Oavsett vind och väder och oavsett tid på dygnet kan du träna bekvämt hemma på studsmattan.

Den kontinuerliga växlingen av belastning och avlastning främjar stärkandet av din uthållighet, styrka, rörelse och balans. Eftersom det inte krävs någon tidigare erfarenhet och du själv kan bestämma intensiteten på fitness-trampolinen är trampolinåkning lämplig för både unga och gamla. Den integrerade stödstången i vår HAMMER Jump fitness-trampolin garanterar en särskilt säker träning och ger stabilt stöd även vid ambitiösa hopp eller snabba övningssekvenser.

Om du inte gillar din studsmatta kan du returnera den till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka.

Vad är en studsmatta med stödstång och gummisnören?

En studsmatta för fitness eller hopptrampolin ska inte förväxlas med en "fun trampolin" som finns i många trädgårdar. Fitness-trampolin med stång är snarare en mycket effektiv träningsutrustning som du kan använda för att komma i toppform. Köp en studsmatta för fitness och endorfinboosten ingår!

Gå ner i vikt med trampolin fitness - varför får hoppandet kilona att gå ner i vikt?

Det finns knappast någon annan sport som förbränner så många kalorier och ökar fettförbränningen som trampolinhoppning. Med regelbunden träning på studsmattan kan du förbränna upp till 1 000 kalorier i timmen. Det hjälper dig att bygga muskler och förbättrar kontinuerligt ditt kardiovaskulära system:

 • Kardiovaskulärt system
 • Uthållighet
 • Samordning
 • Balans

Vilka övningar är möjliga med en studsmatta?

Med HAMMER Cross Jump trampolin kan du göra din träning ännu mer varierad. Detta beror på de speciellt utvecklade och patenterade Jumping Points (Pat.). Till skillnad från konventionella studsmattor möjliggör dessa cirkulära markeringar på hoppytan en perfekt träningssekvens och ger därmed bättre orientering. Hopp och tekniker är särskilt lätta att lära sig med Jumping Points och gör det möjligt för även nybörjare att snabbt uppnå en känsla av framgång i trampolinträning.

Träningen blir ännu mer utmanande med vår JumpStep. Tack vare det extra steget kan du kombinera step aerobics med hoppträning på studsmattan. Oändliga stegsekvenser och supermotiverande koreografier - det är JumpStep .

Vilka är fördelarna med fitness-trampolin jämfört med andra sportredskap?

Träning på Jump Fitness trampolin är en absolut garanti för skoj. De många positiva effekterna på kroppen kan inte ignoreras:

 • Det stimulerar ämnesomsättningen
 • Förbättrar det kardiovaskulära systemet
 • Stärker benen
 • Förbättrar koncentrationen och reaktionstiden
 • Främjar rörligheten
 • Tränar musklerna
 • Hjälper till att minska stress

Fettförbränning och viktminskning

När du trampolinerar förbränner du upp till 1 000 kalorier per timme utan att känna att du anstränger dig. Kroppens celler får mer syre, som de absolut behöver för att metabolisera i den aeroba zonen. Det är på detta sätt som trampolinträning optimalt bränner och bryter ner fett. Träning på minitrampolin är särskilt lämplig för att gå ner i vikt, eftersom alla kan börja direkt. Studier visar till och med att den här typen av träning stimulerar ämnesomsättningen så mycket att kalorier förbränns även efter att du har lämnat studsmattan för länge sedan.

Förbättrar det kardiovaskulära systemet

Den ständiga växlingen mellan spänning och avslappning under trampolinträning är särskilt krävande för uthålligheten och stärker därmed hjärt- och kärlsystemet på lång sikt. Anaerob träning på trampolin stärker hjärtat på samma sätt som konditionsträning, jogging eller hopprep.

Stärker leder och ben

Trampolinåkning kan till och med minska risken för benskörhet. Vid varje hopp, studs eller fjäder utlöses en kompressionsstimulans. Detta leder till att kroppen producerar ledvätska och stärker benen. Tack vare dämpningen från upphängningen med ett expanderrep är träning på studsmattan hemma särskilt skonsam för lederna.

Främjar balans och samordning

Trampolinåkning utmanar båda hjärnhalvorna eftersom de måste interagera med varandra. Detta sker på grund av växlingen mellan gravitation och tyngdlöshet. På så sätt frigörs positiva impulser under träningen på studsmattan. Regelbunden träning har visat sig förbättra balansen, koordinationen och förmågan att koncentrera sig och reagera.

HAMMER - Fitnesstrampolin Image JumpStep

Flexibilitet i tågen

Under ett trampolinträningspass lossas och försträcks senor, muskler och ligament. Broskvävnaden, de intervertebrala skivorna och ryggraden får bättre vård och den allmänna elasticiteten förbättras. Barfotahoppning stimulerar till exempel fötternas receptorer, vilket har en positiv effekt på nervsystemet.

Bygger muskler

Det finns knappast någon annan träningsutrustning som utnyttjar så många muskler samtidigt som minitrampolinen. Den ständiga spänningen på hela kroppen utmanar ryggen, magen och även de minsta musklerna, till exempel ryggradets multifidier. Dessa håller kotorna på plats. Varje gång kroppen svänger måste den kompensera hela spektrumet från maximalt fyra gånger jordens gravitation till viktlöshet med sina muskler. Det är inte konstigt att alla 638 muskler måste arbeta.

Bra för lymfsystemet

Träning på studsmatta stimulerar också lymfsystemet, vilket är mycket viktigt för andningen. När du är viktlös på studsmattan expanderar kroppens celler. På så sätt absorberar de så mycket vätska som möjligt. När du landar på studsmattan pressas den absorberade vätskan tillbaka till lymfsystemet. Trampolinåkning håller igång lymfsystemet och främjar därmed den naturliga reningsprocessen.

Hjälper till att minska stress och gör dig på gott humör

Regelbunden träning på studsmattan har en positiv effekt på ämnesomsättningen, hjärtat och det mentala tillståndet. Den ger en positiv känsla av avslappning och lugnande. På lång sikt kan detta minska stressen och till och med hjälpa till med depression. När du hoppar frigörs lyckohormonet "endorfin" som håller dig på gott humör.

Vad ska jag tänka på när jag köper en minitrampolin?

Kvaliteten ligger i detaljerna

Om du vill köpa en studsmatta för träningsbruk finns det några kriterier som du bör ta hänsyn till. Bra utförande och bekväm fjädring är krav som du bör tänka på när du köper en studsmatta. Dessa kriterier är viktiga när du köper din egen studsmatta:

 • Upphängning
 • Ramkonstruktion
 • Handtag
 • Lätt och snabbt att montera
 • Vikbar
 • Hoppnät
 • Stödben
 • Storleken på hoppområdet
 • Kantskydd
 • Rumshöjd

Elastisk fjädring

En bekväm och mjuk fjädring är avgörande för att träningen ska bli bekväm när du hoppar på studsmattan. Högkvalitativa fjädringssystem minskar belastningen på lederna enormt. För fitness-trampoliner rekommenderar vi elastisk gummirepupphängning i stället för hårda fjädrar.

Stabil ramkonstruktion

Eftersom ramarna på studsmattan måste tåla en hög kontinuerlig belastning bör man vara uppmärksam på materialet. Stålkonstruktionen garanterar maximal hållbarhet och stabilitet för studsmattan.

Handtag eller stödstång

Det finns trampoliner med eller utan handtag eller stång. I allmänhet kan en studsmatta med stång vara till stor hjälp, särskilt för nybörjare. Den stöder dig när du tränar på studsmattan och stabiliserar dig under hopp. Det ger en känsla av trygghet. En trampolin med handtag ger dessutom möjlighet att utöka träningen med många roliga övningar. Även yrkesverksamma personer har nytta av handtaget. Den extra stabiliteten gör det möjligt att göra ännu fler stegkombinationer och koreografier.

Lätt och snabb att ställa in

Om du vill köpa en studsmatta för träningsbruk är din motivation mycket hög. Du vill börja träna trampolin med en gång. En stressfri, enkel installation garanterar en smidig start på träningen. HAMMER Cross Jump får poäng här med ett snabbt uppställningshjälpmedel. Patenterade monteringsmarkeringar på elastiska bandet gör monteringen till en barnlek. De gör det möjligt att dra gummibandet jämnt genom öglorna på hopptältet. På så sätt har bandet alltid samma avstånd fram till slutet av uppställningsprocessen och den perfekta hoppytan skapas utan problem. Detta eliminerar behovet av att upprepade, tidskrävande dragningar av elastiska band genom öglorna på volterduken.

Vikbara modeller

Det är särskilt praktiskt om studsmattan är hopfällbar så att den lätt kan förvaras efter träningen. Vår Cross Jump kan fällas ihop på ett ögonblick så att den kan förvaras under soffan efter träningen.

HAMMER - Fitnesstrampoin Image CrossJump

Högkvalitativ hoppplåt

Hoppdukar av låg kvalitet slits snabbt sönder och förstör det roliga med sporten. Dessutom kan dålig kvalitet på hopplakanen leda till onödig belastning av lederna. Var därför alltid uppmärksam på hoppnätets maximala belastningskapacitet.

Stabila ben

Benen är grunden för en bra studsmatta. De ska vara av hög kvalitet så att studsmattan står stadigt på marken. Vi rekommenderar halkfria gummiöverdrag för att förhindra att studsmattan glider runt under träningen.

Storleken på hoppytan

Om hoppytans diameter är större kan du koncentrera dig bättre på träningen på studsmattan. En hoppyta med en diameter på 95-100 cm är helt tillräcklig för träning på trampolin.

Fast kantskydd

Kantskyddet ska täcka hela upphängningssystemet. Annars kan fötterna fastna mellan fjädrarna eller gummirepen när du hoppar på studsmattan. Ju tjockare kantskyddet är, desto säkrare är träningen på studsmattan.

Erforderlig rumshöjd

När du hoppar på studsmattan hemma ska du naturligtvis ha tillräckligt med utrymme till taket. För en kroppslängd på 2 m är en rumshöjd på 2,40 m helt tillräcklig. Eftersom du inte vill göra några lufthopp när du köper en studsmatta till hemmet, utan snarare träna din uthållighet och kondition med gungande rörelser som är skonsamma för rygg och leder, räcker det med en normal rumshöjd för att träna på studsmattan.

Tillgängliga tillbehör

Det är viktigt att reservdelar finns tillgängliga om delar av studsmattan skulle skadas. Ytterligare material, t.ex. särskilda träningspass med studsmattan, ger en bestående motivation.

Vår personliga tränare Jasmin presenterar HAMMER Cross Jump fitness-trampolin i den här videon, så att du kan se alla fördelarna i korthet igen. Då vet du vad som är viktigt när du köper en studsmatta. Dessutom får du träningstips och övningar som du kan göra på din nya studsmatta.

Vad tränar jag med en studsmatta från Jumping Fitness?

Helhetsskapande, intensivt och effektivt - ingen annan träning är så mångsidig som träning på studsmatta. Det räcker med 10 minuter om dagen för att utlösa många positiva effekter på kroppen.

Övningar på studsmattan

Trampolinhoppning är allt annat än ensidigt. Allt är möjligt, från enkla svängningar eller studsar till koordinationskrävande hoppkombinationer. Övningarna på studsmattan kan vara lekfulla eller sportiga och intensiva. Men framför allt är övningarna mycket skonsamma för rygg och leder. Olika rörelsemönster ger variation i träningen på minitrampolinen. Med några enkla grundtekniker kan du skapa dina egna individuella träningspass:

 • Svängande
 • Gungande
 • Löpande
 • Ljusets studsar

Swing

Lätta svängningar på studsmattan bör alltid användas i början av träningspasset. Denna grundläggande övning värmer upp hela kroppen och tränar alla muskler. Stå på ungefär höftbredd och börja lyfta hälarna med en lätt svängning. Håll tårna i kontakt med trampolinen hela tiden. Böj knäna och lyft hälarna igen som om du skulle hoppa av.

Gungande

Att gunga är en annan form av gungning. Stå på trampolinen med höfterna parallella med marken. Vikten ska vara jämnt fördelad på båda fötterna. Börja nu flytta vikten växelvis från vänster till höger fot. Detta aktiverar och värmer särskilt de djupare musklerna.

Löpande

Vid löpning lyfts knäna något växelvis, liksom vid jogging. Armarna svänger med. Håll en så upprätt hållning som möjligt. På grund av den ojämna ytan på hoppytan tränas balansen.

Ljusets studsar

Den här övningen är i princip en förlängning av svingen. Detta innebär att tårna kan lyfta från studsmattan. Här är det inte viktigt att hoppa så högt som möjligt. Se istället till att du gör det rent: håll överkroppen upprätt och benen parallella. När du hoppar lätt stimulerar du främst fettförbränningen. Det kardiovaskulära systemet stärks och uthålligheten förbättras.

Om du vill öka intensiteten ytterligare kan du använda viktmanschetter för trampolinträningen. Dessa kan knytas runt handleder och vrister.

För vem är studsmattan lämplig?

I princip kan man säga att det är lämpligt för alla att hoppa på studsmattan hemma. Allt är extremt skonsamt för lederna: varje övning, varje hopp, varje rörelse. Träning på minitrampolin stärker inte bara alla muskelgrupper, utan ökar också ämnesomsättningen och förbättrar rörligheten och balanskänslan utan att belasta lederna. Även personer med fysiska begränsningar kan träna utan problem.

Överviktiga personer

Det är oftast svårt att hitta rätt träningsmetod för att bli av med övervikten på lång sikt. Överviktiga personer kämpar ofta med smärta i knä- och höftlederna. I det här fallet är trampolinhoppning en fantastisk hjälp. Genom att dämpa hoppen aktiveras musklerna, men samtidigt minimeras belastningen på lederna. Om du är överviktig är trampolinhoppning ett smärtfritt och effektivt alternativ.

Sport för nybörjare

Särskilt nybörjare kommer att ha mycket roligt att träna efter att ha köpt en studsmatta. De första rörelserna är mycket lätta att utföra. Det typiska "hoppet" är ett rörelsemönster som inte behöver läras in först. Det betyder att du snabbt och enkelt kan börja med din första trampolinträning.

Yrkesverksamma

Sportentusiaster som letar efter en ny träningsstimulans kommer att bli förtjusta i Fitness Trampolin. De som tycker att det är för enkelt att studsa och hoppa kan prova utmanande stegkombinationer och koreografier. Det blir aldrig tråkigt när du tränar på studsmattan.

Var kan jag testa en studsmatta?

Vill du testa och utvärdera din nya favoritprodukt innan du köper en studsmatta? Inga problem. Du kan testa din nya studsmatta på plats hos våra samarbetspartners. Låt träningsexperterna ge dig detaljerade råd om hur du köper den perfekta studsmattan för dig.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort