Inomhuscykel

Filter
Filter
Pris
Storlek
kompakt
tyst
Max kroppsvikt
Watt kontrollerad
Motståndsjustering
Strömförsörjning
Bluetooth
Klicka på pedalerna
Filter

4 artiklar

 1. Produktbild
  Speed Race S
  11 899,00 kr
 2. Produktbild
  Speed Race
  6 499,00 kr
 3. Produktbild
  Pro
  18 399,00 kr
 4. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Speed Race X
  9 999,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Köp inomhuscykel

En vanlig motionscykel är för långsam för dig och du vill ha mer action? Då är en speedcykel eller en cykel för inomhuscykling en bra lösning för dig! Med en inomhuscykel tar du in fart och tävlingskänsla i ditt hem. Du kan träna i alla väder och kontinuerligt öka din kondition. Våra speedbikes kan användas av idrottare som förbereder sig och av hobbyidrottare. Om du beställer din speedbike här i vår webbshop tar vi hand om fraktkostnaderna och erbjuder dig gratis leverans.

Vad är Indoor Cycling?

Inomhuscyklar utvecklades av professionella cyklister på 1970-talet för att de skulle kunna fortsätta träna på cykeln hemma på vintern eller i dåligt väder. De speedbikes som finns tillgängliga i dag är konsekventa vidareutvecklingar från den tiden och får både hemmaidrottare och proffs skickligt upp i fart. Inomhuscykling står för hälsosam och effektiv uthållighetsträning.

HAMMER - Speedbike Image ILC

Varför är inomhuscykling så hälsosamt?

Om du trampar hårt och regelbundet kommer du att lyckas med din kondition på kort tid. Inomhuscykling är den perfekta sporten för alla som vill förbättra sin uthållighet och stärka sina benmuskler.

Detta är vad konditionsträning med inomhuscykel gör för din hälsa:

 • Det förbättrar din styrka och uthållighet
 • Det är skonsamt för lederna
 • Den formar dina ben
 • Det tränar ditt kardiovaskulära system
 • Det främjar din fettförbränning

Vad kan jag göra med inomhuscykling?

De bästa träningseffekterna uppnås genom måttlig uthållighetsträning på cirka 45 minuter. Under den här perioden hämtas den mesta energin från fettmetabolismen, vilket effektivt minskar fettdepåerna på kroppen och förbättrar din uthållighet.

För ett kort och intensivt träningspass kör du konstant med högt motstånd eller ställer in extrema intensitetstoppar under träningspasset. Med den roterande ratten kan du enkelt och snabbt variera belastningen.

Vad kännetecknar inomhuscyklar?

Inomhuscyklarna kommer direkt från cykling och simulerar cykling på vägen som ingen annan träningscykel. Ett stort och tungt svänghjul garanterar en jämn och exakt körning. Pedalerna som löper tillsammans med cykeln ser till att du inte tröttnar i förtid under träningen, utan istället utsätter dig för en kontinuerlig träningsstimulans och på så sätt stadigt ökar din kondition och uthållighet.

De viktigaste funktionerna är:

 • Hög svänghjulsmassa
 • Resande pedaler
 • Ergonomisk konstruktion speciellt utformad för cykling
 • Flexibla justerings- och bytesmöjligheter för sadel, styr och pedaler
 • Realistisk simulering av cykling på vägen

Vad ska jag tänka på när jag köper en inomhuscykel?

När du köper inomhuscyklar kommer du alltid att stöta på följande termer:

 • Motstånd och bromssystem
 • Kör
 • Svänghjulets massa
 • Sadel, styr och pedaler
 • Träningsdator och pulsmätning
 • Säkerhet

Motstånd och bromssystem

På de flesta speedbikes regleras motståndet och bromsen som standard via en inbyggd filtbroms. Det beprövade bromssystemet kan finjusteras mycket enkelt med hjälp av ett justeringsvred. Motståndet skapas sedan via två robusta filtkäftar som trycker på svänghjulet uppifrån eller från sidan. Racercyklar med ett magnetiskt bromssystem är ännu mer professionella. Motståndet kan justeras mycket mer exakt och fint och inomhuscykeln är mycket tystare.

Kör

Det finns enklare instegsmodeller med kedjedrift och modeller av högre kvalitet med remdrift. Bredbandsdriften har den klara fördelen att du kan träna nästan ljudlöst. Bältena kräver inget underhåll och behöver inte smörjas, till skillnad från kedjedrifter. Alla HAMMER- och FINNLO-cyklar är utrustade med en högkvalitativ remdrift.

Svänghjulets massa

Svänghjulsmassan är en av de viktigaste egenskaperna hos cykeltränare. Inomhuscyklar simulerar cykling särskilt bra eftersom stora svänghjulsmassor är installerade, vilket ger en mycket jämn och ledvänlig rotation även vid höga trampfrekvenser. När du köper en cykel ska du se till att svänghjulet har en svänghjulsmassa på minst 18 kg. HAMMER-cyklar, som FINNLO Speedbike CRS 2 och FINNLO Speedbike CRT, har en svänghjulsmassa på 25 kg och har en särskilt jämn rotation.

Sadel, styr och pedaler

Helt flexibla inställningsmöjligheter för sadel och styre är viktiga egenskaper för inomhuscyklar. För att du ska känna dig lika bekväm på hemcykeln som på din riktiga cykel eller tävlingscykel måste inomhuscyklarna vara lika justerbara som cyklar som är lämpliga för användning på väg. Den inbyggda sadeln och styret kan därför vanligtvis redan nu justeras för alla tänkbara kroppsstorlekar och benlängder, så att en ergonomiskt perfekt träningsställning kan ställas in för varje enskild användare. Det finns därför ingen Speedbike-version för män eller kvinnor. Den som är osäker eller särskilt kort eller lång bör prova sin framtida inomhuscykel i förväg i en butik. Förutom det medföljande styret, sadeln och de inbyggda pedalerna kan stolta innecykelägare välja att använda sina egna cykelkomponenter. Anslutningarna för sadel och pedaler på speedcyklar och racercyklar är identiska med dem på vanliga cyklar, så klicklösa pedaler eller din egen favoritsadel kan monteras när som helst.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt styrets mantel. Det är viktigt att den är täckt med ett högkvalitativt och svettbeständigt skum så att händerna inte glider av även under längre träningspass. Dessutom ska styret ge utrymme för olika grepppositioner och vara stabilt så att du kan träna i en sportig "racingställning" eller i en upprätt position utan att behöva oroa dig.

Sadeln ska vara tillverkad av högkvalitativt material och vara utformad för långa turer. Förresten använder FINNLO by HAMMER endast sadel av premiummärket Selle Royal, som är kända för att erbjuda idrottaren en friktions- och skrapsäker sadel även under längre cykelturer.

Pedalerna ska ge en säker och stabil ställning. Eftersom du ofta lyfter upp rumpan och ofta tränar på gränsen måste du kunna garantera optimal kraftöverföring och naturligtvis får du inte halka.

Träningsdator och pulsmätning

Klassiska inomhuscyklar koncentrerar sig vanligtvis på det viktigaste: Idrottaren bör ges en nästan meditativ träningsmöjlighet, som liknar tävling, och konsolidera sin uthållighet med ett mer eller mindre konstant motstånd per enhet. Alla viktiga uppgifter för cyklisten, som tid, sträcka och hastighet, kan naturligtvis avläsas. Tävlingscyklar med virvelströmsbromsar erbjuder ofta ytterligare träningsprogram som också kan pulsstyras. Pulsmätning kan enkelt göras via en pulsmätare eller ett bröstband och är ett viktigt tillbehör för cykelträning, eftersom du ibland kan nå din gräns vid exempelvis högfrekvent träning, och en titt på pulsmätaren avslöjar snabbt när det är dags att sakta ner. En möjlig trådlös anslutning mellan pulsmätaren eller bröstbandet och träningsdatorn är också en trevlig extrafunktion.

Säkerhet

På grund av att frihjul inte tillåts vid inomhuscykling är en nödbroms en viktig säkerhetsfaktor. Nödbromsen måste finnas inom direkt räckhåll och vara snabb att använda. En nödbroms blir en viktig hjälp när centrifugalmassan måste stannas snabbt eller när du råkar tappa pedalen.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort