Små träningsredskap

Filter
Filter
Konditionsnivå
Pris
Stock
Max kroppsvikt
Filter

4 artiklar

per sida

Vad är små träningsmaskiner?

Små träningsredskap är den perfekta utrustningen för din träning hemma eller i friska luften. De små handhållna enheterna är mest kända från typiska kurser i fitnessstudior, till exempel aerobics eller buk- och benstrumpor. De ofta mycket lätta träningsmaskinerna är lätta att använda och passar därför alla. Numera förknippas de ofta med begreppet "funktionell träning". Övningar inom funktionell träning tränar flera muskelgrupper samtidigt.

Fitnessband och rör

Fitnessband och rör är idealiska för träning som är skonsam för lederna. Med dem kan du effektivt träna hela kroppen när som helst och var som helst. Gummibanden kan lätt rullas ihop och är särskilt lätta att rengöra. Materialet är reptåligt, extremt stretchigt och hudvänligt.

Du kan träna med gymnastikband:

 • Biceps
 • Axel
 • Benmusklerna
 • Bröstmusklerna
 • Ryggmusklerna

Köp fitnessband: Våra fitnessband och fitnessrör finns i tre olika färger och styrkor. Detta garanterar att alla hittar rätt träningsnivå för sin träning. Nybörjare börjar med ett mer elastiskt band, avancerade användare väljer det starkare.

Våra rör är utrustade med två handtag vardera. Detta ger ett absolut säkert grepp. Slangarnas elasticitet är något lägre än fitnessbandens och grundmotståndet är därför något högre. Fitnessbanden kan lindas runt händerna för att öka motståndet.

Träningsbollar

Träningsbollen är mångsidig. Som sittande boll, som de flesta känner till, i förebyggande syfte och framför allt i konditionsträning. Att sitta på träningsbollen främjar en upprätt hållning och tränar balansen i vardagen. Den har redan ersatt kontorsstolen på många kontor. I träningsrummet möjliggör den omfattande träning av balans, styrka och koordination.

Träning med träningsboll stärker framför allt de minsta musklerna i kroppen som håller oss stabila och upprätt. Redan när de sitter måste de små medhjälparna kämpa mot de nya ojämnheterna. Om du till exempel lyfter ett ben eller sluter ögonen är detta en mycket effektiv träning.

Köp rätt träningsboll: Rätt storlek på bollen beror på din längd. Vår gula träningsboll är särskilt lämplig för personer som är upp till 155 cm långa. Personer mellan 155 cm och 175 cm bör välja vår grå boll och personer över 175 cm bör välja vår svarta boll. Alla våra träningsbollar är tillverkade av högkvalitativ PVC och finns i anti-burst-kvalitet upp till en maximal belastning på 120 kg.

Balanskuddar

Vår HAMMER Balance Pad är en 46 x 38 x 5,5 cm stor skumgummimatta som stärker koordinationen och koncentrationen. Balans och koordination kan tränas effektivt och bekvämt på det supermjuka skummet.

Vid balansträning belastas de djupa musklerna kraftigt. Dessa muskler är viktiga för att hålla kroppen i ett stabilt läge. Till dessa hör till exempel alla muskler som fixerar lederna i sitt läge. Så snart underlaget blir mer ostadigt, till exempel på grund av balansplattan, måste dessa muskler arbeta.

Balans är en dynamisk process som äger rum i allt vi gör. Vare sig det gäller vardagen på jobbet, promenader eller träning - kroppen måste alltid hitta balansen igen. Ju bättre detta är, desto enklare blir vardagen.

Fascia rullar

Med en fasciarulle kan du:

 • främjar blodcirkulationen i musklerna
 • släppa spänningar
 • Massera dina muskler
 • Mobilisera dina bindvävsstrukturer

Genom att röra kroppen över rullen lossas fasciorna. Även enkla övningar räcker för att du ska känna dig mycket bättre efter träningen. Du blir bevisligen smidigare och musklerna mer avslappnade. Blodcirkulationen ökar och hållningen förbättras avsevärt.

Grepp för armhävningarr

Push-up-grepp - kan placeras på valfri bredd och tränar olika muskelfibrer i bröstet och axlarna. Bröst, axlar och armar behandlas intensivt och på ett varierat sätt, och den intermuskulära koordinationen stärks också. Våra HAMMER-grepp kan roteras fritt 360° och möjliggör otaliga grepppositioner.

Core Wheels

Core Wheels gör klassiska armhävningar mycket mer utmanande och samtidigt mycket effektivare. Axlar och armar måste vara i position under övningen, vilket leder till en effektivare träning som belastar musklerna mer.

Viktmanschetter

Viktmanschetter - är perfekta för att intensifiera uthållighetsträning. De kan enkelt fästas på handlederna eller anklarna med en kardborreknäppning och kan användas för all uthållighetsträning.

Handmuskeltränare

Handmuskeltränare - stärker dina hand- och underarmsmuskler och ger samtidigt mer greppstyrka vid dragövningar. Handtränare är också idealiska för effektiv muskeluppbyggnad vid rehabilitering och idrottsterapi. Vår HAMMER-handmuskeltrainer har ett särskilt halkfritt grepp och träningsmotståndet kan justeras från 10-40 kg.

Gymnastikmatta

En gymnastikmatta kan användas på många olika sätt. Nybörjare börjar med grundläggande övningar som crunches, avancerade användare börjar direkt med mer komplexa övningar. Och det bästa med det? Alla kan öka sin individuella träningsnivå i sin egen takt. Det finns många sätt att öka svårighetsgraden, oavsett om det handlar om fler repetitioner eller en mer komplex övning.

Köp en sportmatta: Vår Alaya-yogamatta är tillverkad av miljövänligt material och är därför hudvänlig, lämplig för allergiker och återvinningsbar. Tack vare sin bekväma tjocklek (ca 1,5 cm) och särskilt täta cellstruktur är vår HAMMER-sportmatta utmärkt lämpad för fysioterapeutiska övningar. Den ger en mjuk kudde och skyddar lederna på ett tillförlitligt sätt från hårda golv.

Tränare för magmuskler

Vår magtränare är en av de mer avancerade träningsredskapen. Men den kan också varieras mycket bra. Nybörjare sätter upp knäna och rullar framåt så långt de kan med magtränaren. Avancerade användare kan rulla lite lägre eller till och med lyfta knäna. Om det inte räcker, ökar du repetitionerna eller håller kvar övningen en stund.

För vem är träning med små träningsredskap lämplig?

Oavsett om du är nybörjare eller professionell, ung eller gammal - det finns rätt träningsutrustning för varje träningsmål. Både den erfarna idrottaren och den absoluta nybörjaren kan hitta rätt träning för dem med samma träningsutrustning.

Det viktiga är att stretcha ordentligt före och efter träningen. Stretching hjälper dig att förbereda dina muskler för den kommande stressen. Här bör du sträcka dig kort och dynamiskt.

Vad kan man uppnå med träning med små träningsredskap?

 • Arbetar med flera muskler samtidigt
 • Tränar koordination och balans
 • Kombinerar styrka och uthållighet

Träning med träningstillbehör och mindre utrustning skiljer sig från mekaniska träningsredskap på en punkt: det är alltid flera muskler som tränas samtidigt. Träning på maskinutrustning stöder kroppen så att den önskade muskeln kan tränas isolerat.

Fria övningar kräver alltid att flera muskler samverkar. Push-up-övningen, till exempel, tränar inte bara bröstmuskeln. Buk-, axel- och till och med benmusklerna hjälper till att hålla kroppen stabil. Detta tränar framför allt de sensomotoriska färdigheterna, dvs. koordination och balans. På grund av samspelet mellan flera muskelgrupper räcker det med 30-60 minuters träning för att förbränna många kalorier.

Träningen med små träningsmaskiner kombinerar styrka och uthållighet och stärker även lederna. Detta beror på att de flesta övningarna är flerlediga. Det innebär att inte bara knäleden utan även t.ex. fot- och höftlederna måste arbeta under träningen. Om du nu behåller den valda intensiteten i övningen under en viss tidsperiod förbättras både styrka och uthållighet.

Våra lokala träningsexperter hjälper dig också gärna att hitta rätt utrustning

Vårt serviceteam består av statligt certifierade fitnessutbildare och erfarna produktkonsulter. Vi på HAMMER lever av fitness och vet vad vi pratar om. Fitness, träning och näring - vi kan våra saker och tar oss gärna tid för dig.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort