Träningsbänkar

Filter

8 artiklar

  1. Produktbild
    Force 4.0
    4 299,00 kr
  2. Produktbild
    Ny
    Force 2.0
    Special Price 2 199,00 kr Regular Price 3 299,00 kr
  3. Produktbild
    Ny
    Force 6.0
    4 490,00 kr
  4. Produktbild
    Bermuda XT Pro
    4 299,00 kr
    För närvarande slutsåld
per sida

Köp träningsbänkar

Om du vill köpa en viktbänk får du ofta se ett stort antal olika funktioner. För att hjälpa dig att fatta ett bra köpbeslut berättar vi allt om de olika modellerna, träningsalternativen och kvalitetsfunktionerna.

Vad är en viktbänk?

En viktbänk är en klassisk utrustning för styrketräning som vanligtvis används i kombination med hantlar , en skivstång och vikter för att träna olika muskelgrupper. Hantverksbänken hjälper dig att hålla en stabil och ergonomisk träningsställning under styrketräning. Med en träningsbänk, en uppsättning hantlar, en skivstång och vikter har du redan otaliga övningar för effektiv styrketräning.

Även om det finns många träningsmöjligheter med en viktbänk beroende på modell, är enheten främst känd och populär för bänkpress med skivstång. Dessa och många andra hantelövningar är särskilt effektiva för att bygga upp musklerna och är särskilt intressanta för hemmabruk på grund av de platsbesparande dimensionerna och de flexibla användningsmöjligheterna. För att möjliggöra ett ännu bredare utbud av övningar och för att träna alla muskelgrupper på ett ännu mer differentierat sätt har vissa viktbänkar även ytterligare träningsalternativ.

HAMMER - Hantelbank Image Core 2.0

Plattbänk eller lutningsbänk: Vilken viktbänk behöver jag för mina övningar?

Klassikern bland träningsbänkarna är definitivt den platta bänken, med vilken du redan kan utföra många övningar på ett säkert sätt. Eftersom ändringen av träningsvinkeln gör en betydande skillnad i styrketräningen för många övningar är dock en lutande eller negativ bänk ett användbart tillägg som ger bättre ergonomi och träningsläge beroende på kroppens storlek. En lutande bänk ger en mer upprätt position, medan en negativ bänk ger en lägre huvudposition. Genom att justera vinkeln kan du differentiera muskelresponsen, t.ex. vid bänkpress, och dra nytta av en individuellt optimal kroppsposition vid hantelträning. Dessutom kan en lutande ryggstödsinställning också betona enskilda muskelfibrer starkare vid sittande bicepscurls, medan en negativ bänk med intensiva crunches också utmanar dina magmuskler. När du köper en viktbänk ska du se till att ryggstödet kan justeras. Om så är fallet kallas viktbänken ofta för en lutningsbänk, även om det också är möjligt att använda en platt bänk och negativa inställningar.

Vad ska du tänka på när du köper en viktbänk?

Oavsett utformning bör en viktbänk uppfylla grundläggande krav på träningsutrustning, t.ex. hög säkerhet och stabilitet. En stabil konstruktion av högkvalitativa material är ett absolut måste för styrketräning. Observera den tillåtna totala belastning som kan verka på enheten, som beräknas utifrån din kroppsvikt plus den träningsvikt du använder. HAMMERs träningsbänkar klarar en belastning på minst 135 kg.

Total belastning av skivstång och stöd

En total belastning anges också för skivstångshållaren och själva skivstången, vilket du definitivt bör ta hänsyn till. Viktbänkar för avancerade användare, som , har också funktioner som hållstänger för vikterna och lås för extra säkerhet under styrketräningen.

Justering av ryggkudde och hantelställ

För ett brett utbud av övningar och varierande träningslägen är det nödvändigt att justera ryggkudden. Därför rekommenderas det att man är uppmärksam på ett lutbart ryggstöd och en smidig justeringsmekanism. Om du är lång eller har långa armar bör du också tänka på en ergonomisk träningsposition och möjligheten att justera hantelstället. Enheter som gör det möjligt att justera träningsvinkeln och höjden på hyllan samt bredden på skivstångshyllan och ger ännu mer utrymme för individuell träning.

Användningsområden och mål för konditionen

Naturligtvis bör du välja din viktbänk utifrån din personliga användning och dina träningsmål. Om du till exempel precis har börjat styrketräna är en viktbänk från FT-serien och en hanteluppsättning ett bra val, medan avancerade idrottare uppskattar de kompletterande funktionerna i Bermuda XT-serien för styrketräning av alla muskelgrupper.

Beroende på vilken utrustning ditt hemmagym redan har kan du välja rätt lutningsbänk. Om du redan tränar med en skivstång bör din viktbänk också ha ett ställ för den. Om du däremot redan har ett skivstångsställ, är en viktbänk utan ställ bättre lämpad. Tänk också på det tillgängliga utrymmet och bänkens mått så att du alltid har tillräckligt med utrymme för din träning hemma. Om utrymmet är begränsat rekommenderar vi till exempel multifunktionsbänken Force 2.0 , som kan förvaras helt hopfällbar.

Kvinna som tränar på viktbänk med skivstångKvinna som tränar på viktbänk med skivstång

Ska jag köpa en viktbänk med vikter och skivstång?


Utöver träningsbänken rekommenderar vi ett hantelpaket, t.ex. 10 kg järnhantelpaketet , för att göra din styrketräning hemma framgångsrik. Om din lutningsbänk har en skivstångshållare eller om du redan har ett hantelställ, är en skivstång med vikter naturligtvis också användbar för ett omfattande träningspass.

Om du vill börja träna direkt efter att du har köpt en viktbänk är det bäst att välja ! Med de medföljande vikterna kan du utföra övningar med hantlar och barbells samt typiska benövningar och fjärilar som tränar alla muskelgrupper.

Fördelarna med styrketräning med viktbänk

Fördelen med styrketräning med en viktbänk och vikter är att du kan uppgradera ditt hemmagym i takt med dina träningsframsteg. Genom att använda fria vikter och stänger kan ytterligare viktskivor läggas till för att ge ett varaktigt träningsstimulans. I det här fallet rekommenderas ofta det separata viktskivstativet från FINNLO för ett säkert och snyggt hemmagym. När du köper vikterna separat ska du se till att håldiametern motsvarar diametern på dina hantelstänger. För ytterligare träningskomfort och säkerhet är träningshandskar och en golvskyddsmatta användbara tillägg till viktbänken.

Vilka övningar är möjliga med viktbänken?

Med en klassisk platt bänk med vikter är det redan möjligt att träna alla muskelgrupper. Träna bröstmusklerna med bänkpressar och flyes och ryggen med rodd med hantel. Sittande axelpressar, bicepscurls, hip thrusts, split squats, bench dips och triceps presses är dessutom mycket effektiva övningar som du kan utföra med en viktbänk. I den här artikeln hittar du fler träningsexempel för att träna överarmarna. I kombination med annan utrustning, t.ex. en kabeltrummautomat, kan du dra nytta av ännu fler träningsvarianter.

Tack vare det variabelt justerbara ryggstödet på HAMMERs viktbänkar kan du utföra variationer som t.ex. lutande och negativ bänkpress, curls på lutande bänk, fransk press, omvända flugor, crunches på lutande bänk och flugor i olika ledvinklar för att uppnå ännu mer definierade muskler.

Modeller med ett hyllställ för skivstång gör det också möjligt att utföra bänkpress och axelpress med skivstången i olika vinklar och greppbredder, vilket är särskilt uppskattat av avancerade användare under skivstångsträningen. I kombination med ett hantelställ kan bänken även användas för mycket effektiva box squats.

Professionella viktbänkar som Bermuda-serien ger dig också fler träningsalternativ för din styrketräning och integrerar typiska gymövningar som butterflys, lat pull-downs och en benmodul i en viktbänk. På så sätt kan du träna alla muskelgrupper på ett mycket effektivt sätt.

Populära övningar: Vilka träningspass passar den justerbara viktbänken?

Med en justerbar viktbänk kan du i allmänhet utföra alla kända hantelövningar. Beroende på dina individuella träningsönskemål kan du ändå överväga några punkter. Din träningsbänk ska till exempel tåla tunga vikter för intensiv bodybuilding eller styrketräning. Till exempel är FT2-viktsbänken med en maximal belastning på 450 kg idealisk för detta.

Om du dessutom vill använda många olika övningar inom ett träningspass eller till och med organisera dem som cirkelträning, är en smidig och okomplicerad justering av ryggstödet särskilt viktig. Förutom klassisk hantelträning är en träningsbänk också ett bra komplement för kroppsviktsövningar. Du kan till exempel placera händer eller fötter på bänken för olika varianter av plankor och armhävningar, eller så kan du använda dig av bench dips eller split squats för att effektivt bygga upp muskler.

Hur mycket vikt ska jag börja träna med på en viktbänk?

Vilken träningsintensitet som är optimal för dig beror till stor del på ditt personliga träningstillstånd. Nybörjare bör i allmänhet börja med vikter som kan förflyttas 15-25 gånger med ren teknik i respektive övning och som därmed gynnas av en särskilt skonsam träning för lederna. Därför är tunga vikter inte nödvändiga, särskilt inte i början av din träningskarriär. En viktbänk med hanteluppsättning eller en kombination av lutningsbänk, skivstång och vikter är därför idealiska för nybörjare.

Avancerade och professionella användare kan minska antalet repetitioner per set till förmån för tyngre vikter när träningen fortskrider och på så sätt förbättra andra styrkeförmågor, t.ex. maximal styrka eller explosiv kraft. För detta ändamål kan hantel- och skivstångssystemen kompletteras med ytterligare vikter.

Hur tar jag hand om min viktbänk?

När du har köpt en viktbänk kan du genast börja bygga muskler hemma. Tack vare de högkvalitativa materialen och mekaniken är träningsbänkarna i allmänhet underhållsfria och ger dig ett långvarigt träningsnöje. För optimalt kvalitetsunderhåll, lägg en handduk under bänken när du tränar och rengör bänken med en fuktig trasa efter träningen.

Var kan jag testa en viktbänk?

Vill du prova en viktbänk innan du köper den? Vi ser fram emot att träffa dig hos våra HAMMER-partners och ger dig gärna råd om ditt beslut för att säkerställa att du är nöjd!



SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,65
Hammer Stores 5x vor Ort