Crosstrainer

Filter

15 artiklar

 1. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  SpeedMotion II
  10 999,00 kr
 2. Produktbild
  Ny
  kinomap image
  Fly RX
  29 999,00 kr
 3. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Crosstech XTR BT
  Special Price 6 999,00 kr Regular Price 7 999,00 kr
 4. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Crossfly BT
  Special Price 7 999,00 kr Regular Price 9 999,00 kr
 5. Produktbild
  Loxon
  12 999,00 kr
 6. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Ellypsis E3500
  12 999,00 kr
 7. Produktbild
  Loxon XTR
  14 999,00 kr
 8. Produktbild
  E-Glide SR
  24 899,00 kr
 9. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  E-Glide SRT
  28 999,00 kr
 10. Produktbild
  EL 8000
  39 999,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Köp crosstrainer online

Vill du köpa en crosstrainer och träna effektivt hemma? Crosstrainern är ett av de mest populära konditionsredskapen och erbjuder en heltäckande träning för hela kroppen. Oavsett om du vill förbättra din uthållighet , bränna kalorier eller helt enkelt hålla dig i form, är en högkvalitativ crosstrainer det rätta valet. Att träna på en crosstrainer är också en bra balans till en övervägande stillasittande vardag.

Fraktfritt - som tillverkare tar vi hand om fraktkostnaderna åt dig. Beställ enkelt och riskfritt: Om du inte gillar din maskin kan du returnera den till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka.

Effektiv träning med den klassiska crosstrainern

Den klassiska crosstrainern möjliggör en ledvänlig rörelse som efterliknar jogging. Genom den kraftfulla användningen av armar och benarbete används många muskelgrupper, inklusive ben, torso, axlar, rygg och armar. Detta ger en effektiv helkroppsträning och bygger upp uthållighet, styrka och kondition. Med regelbundna pass på crosstrainern kommer du snabbt att nå dina träningsmål och känna dig piggare och friskare.

Högkvalitativa crosstrainers för ett bekvämt träningspass

När du köper en crosstrainer bör du titta efter en hög svänghjulsmassa. En svänghjulsmassa på 16 kg eller mer garanterar mjuka rörelser och en behaglig träningsupplevelse. Högkvalitativa precisionskullager garanterar maximal smidighet och hållbarhet hos maskinen. Med en exakt motståndsinställning och olika träningsprogram kan du skräddarsy din träning och ständigt förbättra dig.

Vad är en crosstrainer och vilka muskler tränas?

Led - skonsamma benrörelser i kombination med kraftfulla armrörelser - med den här kombinationen kombinerar crosstrainern alla fördelarna med cykel- och löpbandsträning i en enda enhet. En crosstrainer efterliknar rörelseförloppet vid jogging. Med crosstrainern får du igång ditt kardiovaskulära system och din fettförbränning - hela muskulaturen från benen till bålen, axlarna, ryggen och armmusklerna tränas. Du garanteras ett komplett helkroppsträningspass med hållbar uthållighetsträning. Dra nytta av en hälsosammare vardag genom bättre kondition och bättre prestationer.

Vilka typer av crosstränare finns det och vilka är deras för- och nackdelar?

Alla crosstrainers är inte likadana. I vårt sortiment av träningsredskap hittar du många olika varianter och modeller. Förutom de klassiska crosstrainers finns det även steppers, airwalkers och vår Cardio Strider.

Den cirkulära rörelsen på våra crosstrainers, som t.ex. Loxon XTR BT eller . är idealisk för mindre utrymmen. Efter träningen kan den fällas ihop för kompakt förvaring med en utrymmesbesparing på upp till 50 %. 

Fördelen med stepparen är att den särskilt intensivt utnyttjar glutealmusklerna. En fast rumpa är garanterad med regelbundna sessioner! På grund av den platta stegrörelsen är träningen på en stepper något mindre skonsam för lederna än på en vanlig crosstrainer.

En så kallad airwalker som vår ger dig ett träningspass som om du var på moln och därmed en anmärkningsvärt smidig rörelse.

Vår Cardio Strider är unik i sin utformning. Den här innovativa sportutrustningen är en slags cross-trainercykel. Här kan du sitta bekvämt under träningen, precis som på en motionscykel. Tack vare griparmarna tränar du samtidigt din överkropp.

Crosstrainer kontra elliptisk tränare - Vad är skillnaden?

Crosstrainern är lämplig för alla som vill förbättra sin uthållighet och träna på ett sätt som är skonsamt för lederna. Oavsett om du är nybörjare eller avancerad, erbjuder crosstrainern en lämplig svårighetsgrad för alla konditionsnivåer. På grund av det guidade rörelseförloppet och den låga skaderisken rekommenderar fysioterapeuter och läkare även crosstrainern som träningsredskap.

Vem är crosstrainern lämplig för?

En crosstrainer är lämplig för alla som vill förbättra sin uthållighet på ett hälsosamt sätt - oavsett åldersgrupp. Den styrda rörelsesekvensen säkerställer att ingen att det inte finns någon påverkan eller kraft på dina leder. Dessutom krävs mindre balans än vid fri jogging. Risken för skador är därför mindre med en crosstrainer. Därför rekommenderar fysioterapeuter och läkare också denna träningsform. Vare sig du är nybörjare eller träningsmänniska - med crosstrainern hittar du garanterat rätt svårighetsgrad.

HAMMER - Crosstrainer Image CF70BT

Crosstrainer-träning - hur tränar jag rätt?

To get the most out of your cross-trainer workout, it is important to maintain correct posture. Make sure your feet are straight on the treads and your hands are gripping at shoulder height. Keep your posture upright and tighten your abdominal muscles. Start your workout with a proper warm-up and then gradually increase the intensity and resistance. Also allow enough time for a cool-down at the end of your workout to improve your recovery ability.

Rätt hållning

Rörelsen på crosstrainern är intuitiv. Placera fötterna rakt på trampdynorna. Placera händerna i axelhöjd. Beroende på modell kan du välja mellan och styva armgrepp beroende på modell. Spänn in magen och gör dig lång. Dra alltid axelbladen bakåt och neråt. Nu är du redo att börja. Håll alltid en en upprätt hållning. Höftbenen och knäna ska alltid peka rakt framåt. Om du tycker att det är svårt till en början, aktivera dina muskler ännu mer.

Utbildningsschema

Börja alltid din uthållighetsträning med 5-10 minuter med låg intensitet. Uppvärmningen förbereder det kardiovaskulära systemet och musklerna för den kommande belastningen. Öka sedan motståndet på ett kontrollerat sätt. Om du har en specifik målpuls ökar du belastningen tills du når den fastställda pulsgränsen. Efter träningen är före träningen! Därför är det viktigt att avsluta varje träningspass med en nedkylning. Ta minst 5 minuter på dig för att sänka intensiteten och pulsen. Detta ökar din förmåga att återhämta dig. Nybörjare bör i början träna 20-30 minuter två till tre dagar i veckan. Erfarna motionärer kan successivt öka längden och i sista steget även intensiteten på träningen med crosstrainer.

Uthållighetsträning: Hur effektiv är träning på crosstrainer?

Crosstrainerns stående, upprättstående träningsställning har den fördelen att fler muskler används, till skillnad från sittande uthållighetsmaskiner. Den aktiva helkroppsrörelsen ditt kardiovaskulära system utmanas optimalt. Detta gör crosstrainern till en av de mest effektiva och samtidigt mest ledvänliga varianterna av uthållighetsträning.

Vilken är den optimala hjärtfrekvensen när du tränar med crosstrainer?

Den optimala hjärtfrekvensen beror på ditt träningsmål och dina individuella behov. För måttlig nybörjarträning räcker det med något lägre pulsintervall. Yrkesverksamma behöver träna mer intensivt för att öka sina prestationer. Följande gäller: Ju mer tränad du är, desto bättre fungerar ditt kardiovaskulära system.
Det är alltid viktigt att vara uppmärksam på din maximala hjärtfrekvens. Du kan grovt beräkna detta med följande tumregel: 220-lifetime=maximal puls. Utifrån detta kan du sedan beräkna motsvarande pulsintervall för olika träningseffekter. När du tränar efter puls bör du alltid hålla koll på vilopuls, maxpuls och pulsintervall. Med hjälp av de integrerade handpulssensorerna på handtagen kan du enkelt kontrollera din puls. För en ännu mer exakt mätning rekommenderar vi att du använder ett arm- eller bröstband. Lyssna på ditt hjärta och nå dina mål ännu snabbare.

Köpguide: Vilken crosstrainer passar mig?

När du väljer en crosstrainer bör du ta hänsyn till olika faktorer, t.ex. din konditionsnivå, träningsfrekvens, specialfunktioner som Bluetooth eller fitnessprogram, maximal längd och vikt för användaren, din budget och om crosstrainern ska vara hopfällbar. Tänk noga igenom vilka krav du ställer på ditt träningsredskap för att hitta rätt crosstrainer för dig.

Att träna på en crosstrainer är ett effektivt sätt att förbättra din uthållighet, förbränna kalorier och förbättra din hälsa. Med en kvalitets-crosstrainer för hemmabruk kan du träna bekvämt och smidigt för att uppnå dina träningsmål.

Vår rekommendation av crosstrainer för nybörjare

Om du precis har börjat med uthållighetsträning är eller med intuitivt handhavande precis rätt för dig. Intuitiva träningsdatorer visar dig alla viktiga träningsparametrar. På så sätt har du alltid en överblick och kan styra din träning på ett målinriktat sätt.

Efter en målpuls som du har ställt in justerar automatiskt motståndet när frekvensen överskrids. Designen är också exceptionellt ergonomisk. Perfekt för bekymmersfri och hälsoinriktad konditionsträning.

HAMMER imponerar med sina tekniska detaljer. Njut av en träningsdator med stor datorskärm, Bluetooth-anslutning, transporthjul och mycket mer. Med hjälp av moderna träningsappar blir träningen så spännande att du glömmer allt du behöver göra. Det magnetiska bromssystemet garanterar ett jämnt motstånd och ett tyst träningspass.

Vår rekommendation för crosstrainer för högre träningsmål

För mer krävande idrottare rekommenderar vi våra omfattande FINNLO Loxon - eller Loxon XTR BT -crosstrainers. Vi vill betona den mångsidiga utrustningen, som också klarar höga krav utan problem.

Loxon crosstrainer har ett stort urval av olika träningsprogram och ett brett belastningsområde som garanterat får vem som helst att svettas. Det finns något för alla smaker, från utförslöpning och uppförsbacke till intervallpass eller profiler för fettförbränning.

Loxon XTR BT är vår "sportbil" i den framgångsrika Loxon-serien. Exakt kontrollerad konditionsträning från 20-400 watt, blå högteknologisk datordisplay, 20 kg svänghjulsmassa och virvelströmsbromsningsteknik av högsta kvalitet är de egenskaper som utmärker denna den bästa crosstrainern i HA-klassen. Även här är trampdynorna justerbara och kan därför anpassas till alla kroppsstorlekar och steglängder. Det integrerade konditionstestet visar dig din framsteg och gör framgången mätbar.

Vår rekommendation av crosstrainer för mindre lägenheter

Du har inte mycket utrymme men vill ändå inte missa ditt träningspass för hela kroppen. Välj då den hopfällbara crosstrainern. FINNLO fälls ihop på nolltid tack vare snabbfällningstekniken och kan förvaras platsbesparande efter träningen. Förutom en stabil konstruktion kännetecknas FINNLO CF70 BT av Bluetooth-anslutning och multimediaunderhållning. Med olika träningsprogram kan du anpassa motståndet individuellt.

Vad ska jag tänka på när jag köper en crosstrainer?

När du köper en crosstrainer finns det några parametrar som du bör känna till. Beroende på individuella preferenser kan vissa parametrar viktas mer eller mindre tungt.

Svänghjulets massa

Svänghjulsmassan och kullagret i crosstrainern är avgörande för en behaglig och jämn gång. En särskilt smidig rörelse uppnås när den så kallade omvändpunkten övervinns. vändpunkten övervinns med så liten ansträngning som möjligt. Detta är fallet med ett svänghjul på 16 kg eller mer. Premium crosstrainers med ännu högre svänghjulsmassa ger dig en unik känsla av att träna på moln. Men den smidiga driften beror också på andra faktorer, t.ex. kullagret. Crosstrainers med en något lägre svänghjulsmassa ger också en bra rörelsedynamik om de andra parametrarna är rätt.

Högkvalitativa precisionskullager garanterar maximal löpglidhet och lång livslängd för apparaten även vid frekvent användning. Mindre dyra crosstrainer-modeller är utrustade med enklare enklare metall eller plastbussningar på de roterande axlarna. Dessa bussningar uppfyller också sitt syfte.

Bromssystemet och justering av motståndet

Hur exakt du kan ställa in motståndet varierar beroende på modell. Om det är viktigt för dig att träna med en viss effekt, ska du se efter en DIN EN 957-1/9 klassificering. Endast crosstrainers med mycket exakt och hastighetsoberoende kraftkontroll hör till denna högre klass. Dessa crosstrainers med Vieldags- eller induktionsbromsar är särskilt fina när det gäller justering av motståndet. Med det magnetiska bromssystemet bromsas svänghjulet av en permanentmagnet. Det önskade motståndet styrs med hjälp av wattvärdena på träningsdatorn. Du bör därför fundera på hur finjusterat du vill anpassa dig och ändra din svårighetsgrad.

Längden på steget

För att du ska kunna träna hälsosamt på lång sikt bör crosstrainerns ergonomi passa dina kroppsproportioner. Längden av en elliptisk rörelse på ett kors. crosstrainer kallas för steglängd. Ju längre trampsträckan är i rätt proportion till steghöjden, desto skonsammare är träningen för lederna. Längre människor behöver en motsvarande längre steglängd. Om du delar crosstrainern med flera idrottare bör du alltid använda den längsta personens mått som vägledning.

Avståndet mellan slitbanorna

Avståndet mellan de två slitplattorna är ett viktigt kriterium för god ergonomi. Se därför till att avståndet mellan slitbanorna är litet. Med hjälp av FINNLO Loxon-serien, till exempel, är detta avstånd endast 16 cm. Detta garanterar en särskilt höftvänlig uthållighetsträning. Alla crosstrainers från HAMMER eller FINNLO har mindre stegplåtsavstånd än de flesta vanliga crosstrainers som finns på marknaden.

Crosstrainer live test

Vad är speciellt med en crosstrainer och vilka är dess för- och nackdelar? Ta reda på när du besöker våra partners. Testa våra produkter direkt på plats, upplev vår varumärkesvärld och ta del av våra specialmodeller och kampanjer.

FAQ

 • Är crosstrainern användbar för hemmabruk?

  Crosstrainern är en idealisk hemmatränare om du vill träna regelbundet och enkelt hemma och öka din prestationsförmåga.

 • Vilka är effekterna av att träna på crosstrainer?

  Regelbundna träningspass på helkroppsmaskinen hjälper dig att öka din uthållighet, förbättra din fettförbränning, stärka dina benmuskler och öka din kondition i vardagen.

 • Är crosstrainern lämplig för viktminskning?

  Om du vill minska din kroppsfettprocent på ett effektivt sätt är crosstrainern exakt rätt maskin för dig. Genom att använda alla stora muskelgrupper kan du uppnå en mycket hög kaloriförbrukning, beroende på vilket motstånd du väljer och hur länge du tränar.

 • Kan jag träna på crosstrainern när jag är gravid?

  Om du är gravid bör du kontrollera med din läkare om du får träna på crosstrainern. På grund av rörelsen för hela kroppen är ansträngningsnivån betydligt högre än på t.ex. en cykelergometer.

 • Kan jag träna på crosstrainer om jag har ledproblem eller efter en skada?

  Regeln är att endast träna inom ett bekvämt område. Om din läkare ger dig GO för träning på crosstrainer finns det inget som hindrar dig från att träna måttligt. Jämfört med ett löpband belastar en crosstrainer mycket mindre dina leder.

 • Löpband eller crosstrainer - Hur är de jämförbara när det gäller utrymme?

  Både en crosstrainer och ett löpband är ganska stora träningsmaskiner för hemmabruk. De exakta måtten beror på modellen. Crosstrainers tenderar dock att vara lite kortare, men något högre än löpband. Om du har begränsat utrymme kan du välja en hopfällbar maskin.

 • Crosstrainer kontra roddmaskin - vilka maskiner rekommenderas?

  Den stora fördelen med roddmaskiner och crosstrainers är den kontinuerliga rörelsen i hela kroppen. Detta är en perfekt motvikt till en orörlig vardag och ger en bättre hälsa för ryggraden. Med en roddmaskin kan du träna ryggen på ett mer målinriktat sätt. Med en crosstrainer kan du däremot träna benen mer intensivt.

Valentina BahlValentina Bahl

Valentina Bahl
Idrottsterapeut, personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort