upp

Roddmaskiner – för helkroppsträning

Den perfekta träningsmaskinen för ditt hem: En roddmaskin gör det möjligt att få en sund och skonsam träning för hela kroppen. Rodd räknas som en av de mest hälsosammaste sporterna och sätter de stora muskelgrupperna i hela kroppen i arbete. Rodd förbättrar både uthållighet och styrka och är lämplig för alla åldrar. Med en roddmaskin från HAMMER tränar du effektivt upp hela din kropp och får en ordentlig genomkörare. Träningen är mer skonsam mot leder än t.ex. joggning och mer effektiv än en crosstrainer.

Hälsoaspekter på Rodd och effekterna på kroppen.

Sporten Rodd eller Rowing förenar styrke- och uthållighetsträning på ett unikt sätt. Om rörelsen utförs korrekt, ger det hela kroppen en hälsosam träning. Genom en skonsam rörelse belastas musklerna på ett komplext sätt som är idealt för kroppen. Rätt tekniken är väldigt viktig när du ror. Om du ror på rätt sätt, kommer du snabbt öka din kondition. Aktiva roddare ser alla egenskaper och särdrag från det normala livet i sin favoritsport: balans, koordination, lugn, styrka, uthållighet, laganda och koncentration. Kombinationen av styrka och kondition stärker hjärt- och kärlsystemet och tränar fler muskelgrupper än många andra träningsverktyg. Detta samtidigt som det ger en unik känsla och hälsosam träning. Den dynamiska rörelsen belastar över 80 procent av hela kroppens muskulatur. Därigenom når du en extremt hög kaloriförbrukning per timme. Med vårt utbud av högkvalitativa roddmaskiner kan du öka din kondition och BMR vilket hjälper till att bli av med överflödiga kilon.
Genom den skjutbara sitsen belastar du 70 procent av dina benmuskler och förstärker sätesmusklerna. Utöver detta stärker du din rygg, dina skuldror samt dina armar. Alla har nytta av en bättre hållning och en sund kropp, även du!

Muskler du tränar:

 • Ryggmuskler
 • Sätesmuskler
 • Magmuskler
 • Benmuskler
 • Armar och skuldror

En regelbunden träning med din roddmaskin ökar kapaciteten för hela ditt kardiovaskulära system. Vi hjälper dig gärna att hitta den roddmaskin som passar dig och ser till att dina behov är tillgodosedda – en effektiv nybörjarenhet från HAMMER är t.ex. Cobra XTR och för de mer avancerade rekommenderas Aquon Pro Plus från FINNLO by HAMMER.

Rodd: effektivt och roligt

Förr var roddsporten en aktivitet för överklassen. Roddtävlingen på Themsen mellan de två engelska universiteten Cambridge och Oxford går tillbaka ända till år 1845 men idag har det blivit en populär fritids- och hälsoidrott. I en roddbåt eller på en roddmaskin sitter du på en rörlig sits - ett glidsäte - och använder din starkaste muskel för kraftutveckling d.v.s. quadriceps. För träning inomhus är roddmaskinen ett effektivt verktyg för att öka din styrka och uthållighet. Roddtekniken på en roddmaskin motsvarar samma rörelse som i en roddbåt fast på land.

Hammer erbjuder roddmaskiner med stånghandtag för tredimensionella rörelser men har även modeller utrustade med rep. När det gäller att ro, är det viktigt att känna till den rätta tekniken för få mest ut av träningen. I utgångsläget böjs höft, knä- och fotlederna. Din överkropp ligger över dina lår och underbenen är vertikala. Du drar handtaget mot dig samtidigt som du och trycker ifrån med benen. Du för axlar och överkropp mot ryggläget och när händerna är i höjd med knäna börjar du böja armarna. Ryggen stabiliseras genom det nya ryggläget och handtaget drar du mot dig tills de nästan når de undre revbenen. Rörelsen avslutas av att du återgår till utgångspositionen och när armbågarna tillbaka vid knähöjd. Genom din ryggposition gör din överkropp en naturlig rörelse och då din överkropp är upprätt dras du automatiskt nedåt. En spegel monterad på sidan av maskinen hjälper dig att ha koll på din hållning och rörelse. Låt även en erfaren tränare kontrollera din teknik så du får ut mest av din maskin.

Roddergometern i tävlingsidrott

Sedan slutet av 1970-talet använder tränare och bransch folk inom idrottsmedicin en roddergometer för att mäta atletens resultat och kapacitet. Normalt görs ett stegtest där tränaren ställer in ergometern på ett visst motstånd och låter atleten träna i tre minuter för att därefter se den givna effekten. När de tre minuter har gått tas ett blodprov från öronsnibben. Tränaren höjer därefter motståndet och atleten kör tre minuter till. Detta görs tills atleten nått sin maxgräns. Den efterföljande analysen av laktat i blodet ger information om hur tålig idrottaren är. Laktat hjälper till i transporten mellan celler, organ och vävnader och ses som en diagnosisk parameter, men utvärderingen av laktat håller på att förändras. Förr räknades ämnet som den viktigaste delen för uppkomsten av trötthet i musklerna men idag anses mjölksyra viktigare. Forskarna är dock skeptiska till att det bara finns en parameter som spelar in utan tror snarare på en kombination av många faktorer. För elitidrottare och ambitiösare roddare rekommenderar vi modeller som FINNLO Aquon Evolution och FINNLO Aquon Pro Plus.

Rodd som förebyggande träning för skador och rehabilitering

Läkare rekommenderar personer med diabetes, hjärtrytmstörning eller ett förhöjt blodtryck att ofta träna uthållighet fast i ett lugnt tempo. Under lång tid var ren konditionsträning det enda som rekommenderades. Numera är det känt att måttlig styrketräning ger en tydlig och positiv effekt som förbättrar ens prestationsförmågan på lång sikt. Vid skador, sjukdomar och rehabilitering bör dock all träning ske i samråd med en läkare. Rodd på en roddmaskin med ett jämnt rörelsemönster och tempo, utan plötsliga belastningstoppar räknas som en av de bästa träningsmetoderna för att förebygga och rehabilitera kroppen. För nybörjare är en HAMMER Cobra XT utmärkt alternativ.
Smidigt och lätt glider en roddare fram med en rytmisk rörelse genom vattnet - elegant och tyst. Så länge vattnet inte är iskallt, kombinerar roddare sin träning och får samtidigt njuta av en härlig natur upplevelse. Under den kalla tiden på året är en regelbunden träning i hemmet med en roddmaskin en praktisk lösning. Maskinen tar knappt någon plats och är enkla att montera upp och ned.

Den rätta modellen för en roddmaskin – pedal avstånd, bromssystem och belastningsbredd

Vi erbjuder prisvärda instegsmodeller för nybörjare till premium modeller för elitidrottare. Vilken som passar dig beror på flera faktorer. En aspekt är priset och på HAMMER hittar du maskiner för mindre än 2 900,00 kr upp till 12 400,00 kr. Pedal-avståndet avgör hur nära verkligheten i vattnet en roddmaskin kommer. För professionella roddare erbjuder vi roddmaskiner i högsta kvalité från FINNLO by HAMMER roddmaskiner. En FINNLO Rower Aquon Pro har professionella steg plattor med bara nio centimeters mellanrum. De tyska elitroddarna Maximilian Reinelt och Urs Käufer tränade sina torra träningspass på denna maskin. Utöver roddmaskiner för proffs erbjuder HAMMER även produkter för ambitiösa amatöridrottare samt nybörjare. Alla roddmaskiner från HAMMER och FINNLO by HAMMER är utrustade med pulsmätare och den regelbundna mätningen hjälper dig att nå dina önskade resultat. Oavsett om du tränar högintensiva intervaller eller måttlig konditionsträning för din hälsa, är det viktigt att hålla koll på pulsen. Med ett förstklassigt magnetbromssystem och/eller luftmotstånd får du en smidig och mjuk träning.
HAMMER Rodd Cobra har i förhållande till andra roddmaskiner ett enastående pris-prestations förhållande och med hjälp av en utfällbar arm som du håller precis som två åror får du en realistisk känsla av att ro på riktigt. Med hydraulcylindrar får du en kontinuerlig anpassning av motståndet- alternativt är en roddmaskinen med remdrift. Våra premium modeller har en kombination av luft- och magnetbelastning. Den integrerade fläkten skapar motstånd och ger en naturlig roddkänsla och den mjuka och dynamiska rörelsen kompletterar magnetbromssystemet. Detta gör det möjligt att simulera träning som motsvarar den i t.ex. en ström eller fors. Systemet gör det också möjligt att ha ett stort motstånd vid låga hastigheter. För att undvika att din roddmaskin tar för mycket plats när den inte används bör du kunna fälla ihop den.

Rekommendationer för en Roddmaskin i den lägre prisklassen:

HAMMER Rodd Cobra är en roddmaskin för en sund och skonsam träning för hela kroppen. För den som är något bekant med roddsporten är detta ett bra nybörjaralternativ. Ett annat praktiskt alternativ är den hopfällbara HAMMER Rodd Cobra XT med vajersystem. Det givna rörelsemönstret är särskilt lämpat för nybörjare så de lätt kan komma igång.

Rekommendationer för en Roddmaskin i den mellersta prisklassen:

För en regelbunden träning är FINNLO Aquon Evolution. en klassiker med dess utmärkta kvalité. Med en automatisk belastningsreglering och en kombination av luftmotstånd och magnetbroms fungerar den även för erfarna roddare. Med inbyggda transporthjul och en viknings mekanism är roddmaskinen enkel att montera upp och ned.

Rekommendationer för en Roddmaskin i den övre prisklassen:

FINNLO Aquon Evolution och FINNLO Aquon Pro Plus simulerar rodd rörelsen på ett mästerligt sätt. Elitidrottare kompletterar sin torrmarksträning på dessa maskiner. Hög kvalité kombinerat med ett flertal funktioner och extra tillbehör hör dessa två till marknadens premium modeller.
Med en roddmaskin kan du se en drastisk ökning av din kondition och med regelbunden träning skaffar du dig inte bara muskler utan förbättrar även din hållning och förebygger skador. För den som vill maximera sina resultat kan kombinera sin roddträning med en crosstrainer och ett löpband. I slutändan är en varierande träning det bästa för hela din kropp och hälsa. Kontakta oss och vi hjälper dig att hitta den rätta modellen för dina behov.

Roddmaskiner

Roddmaskiner

11 artiklar
per sida
Rutnät Lista
 • Ordning
  • Pris
  • Ny
11 artiklar
per sida
Rutnät Lista
 • Ordning
  • Pris
  • Ny
Online produktrådgivare

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00