Löpband

Filter

10 artiklar

 1. Produktbild
  Q. VADIS 10.0
  26 999,00 kr
 2. Produktbild
  Q. VADIS 3.0
  13 999,00 kr
 3. Produktbild
  Q. VADIS 7.0
  21 599,00 kr
 4. Produktbild
  Ny
  FlyRun 2.0
  9 999,00 kr
 5. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Technum
  18 399,00 kr
 6. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  FlyRun 4.0
  15 999,00 kr
 7. Produktbild
  Performance
  31 299,00 kr
 8. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Endurance TFT
  31 299,00 kr
 9. Produktbild
  TR 8000
  46 499,00 kr
 10. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Alpine TFT
  24 899,00 kr
per sida

Köp löpband

Alltid tillgänglig och utan ursäkter blir löpbandsträning snabbt en rutin inom dina egna fyra väggar. Våra professionella löpband kännetecknas av högkvalitativa komponenter i kombination med imponerande design. Dina leder gynnas av den fjäderbelastade Supersoft-ytan. En stor fördel jämfört med joggingenheter på hård asfalt.

Leveransen av träningsutrustningen är kostnadsfri. Som tillverkare betalar vi fraktkostnaderna för dig. Om du inte gillar löpbandet kan du returnera det till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka.

Vilka är fördelarna med att träna på ett löpband?

Löpbandet är ett populärt träningsredskap som erbjuder många fördelar. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren löpare kan träning på ett löpband vara ett bra komplement till din konditionsträning. Här är några av de fördelar du kan njuta av när du tränar på ett löpband:

 • Ledvänlig träning: löpbandet ger en fjädrande löpyta som minskar stötar och stress på lederna. Jämfört med löpning på asfalt eller ojämn terräng belastas lederna mindre när du tränar på löpband, vilket kan minska risken för skador.
 • Väderbeständig träning: Oavsett om det regnar, snöar eller är för varmt ute kan du träna på löpbandet oavsett väder. Du kan utföra dina löppass när som helst i ditt eget hem och är inte beroende av väderförhållanden eller tid på dygnet.
 • Kontrollerbar träning: På löpbandet har du full kontroll över din träning. Du kan justera hastigheten, lutningen och längden på träningspasset efter dina individuella behov. Detta gör att du kan arbeta med din uthållighet, hastighet eller öka intensiteten.
 • Övervakning och mätning: De flesta moderna löpband är utrustade med träningsdatorer som visar viktig information som hastighet, tillryggalagd sträcka, kaloriförbränning och hjärtfrekvens. Detta gör att du kan övervaka din träning, spåra dina framsteg och effektivt hantera dina mål.
 • Mångsidig träning: Förutom löpning erbjuder löpbandet en mängd olika träningsalternativ. Du kan utföra intervallträning, simulera lutningar, skapa backprofiler eller till och med ta gåpauser. På så sätt kan du variera din träning och träna olika muskelgrupper.
 • Motivation och underhållning: Många löpband har inbyggda program och underhållningsalternativ som musikanslutningar, TV-skärmar eller virtuella löpspår. Detta gör träningen på löpbandet mer motiverande och underhållande.
 • Anpassningsförmåga: Löpbandet är lämpligt för löpare i alla konditionsnivåer. Oavsett om du precis har börjat springa eller är en erfaren maratonlöpare kan du justera hastigheten och intensiteten så att den passar dina individuella behov.

Dra nytta av löpbandsträning för att uppnå dina träningsmål. Oavsett om du vill förbättra din uthållighet, gå ner i vikt eller förbereda dig för en tävling, erbjuder löpbandet dig ett effektivt och bekvämt träningsalternativ. Starta din löpbandsträning idag och upplev de många fördelarna med denna träningsmaskin.

Vilka muskler tränas när du tränar på löpbandet??

Enkelt uttryckt arbetar hela din muskulatur från topp till tå under löpträningen. Å ena sidan behöver du ett väl fungerande hjärt- och kärlsystem och å andra sidan en viss balans, eftersom du alltid står på ett ben under en kort tid när du springer. Musklerna måste därför ständigt samordna och stabilisera sig så att hela kroppen förblir stabil i alla hastigheter. Du stärker aktivt hela muskulaturen i underkroppen. Beroende på hastighet och lutning tränas även cirkulationen och ämnesomsättningen specifikt.

 • Hjärtat: Regelbunden löpbandsträning stärker hjärtmuskeln och samtidigt det kardiovaskulära systemet.
 • Lår: Träning på löpband formar och stärker den fyrhövdade lårsträckaren.
 • Rumpan: Hela din gluteala muskelgrupp med dess olika delar tränas optimalt under löpträningen.
 • Ryggmusklerna: Eftersom du har en upprätt hållning måste din rygg och bål stabilisera dig. Om du springer i uppförsbacke används ryggmusklerna ännu mer intensivt.
 • Kalvar: Rörelsen på löpbandet ger definierade och starka vadmuskler.
Löpbandssport: Vilka muskler tränas när du springer på ett löpband?Löpbandssport: Vilka muskler tränas när du springer på ett löpband?

Köp en ergometer, en crosstrainer eller ett löpband: Vilken enhet är bäst?

Löpband, crosstrainer och cykelergometer kan alla hjälpa dig att förbättra din uthållighet. Det finns dock stora skillnader när det gäller kroppshållning, ansträngning, valmöjligheter och träningseffekter. Beslutet att köpa en ny träningsutrustning hemma bör därför bero på dina individuella träningsmål:

Att komma igång med uthållighetsträning
En cykelergometer är ett utmärkt val för nybörjare som vill tappa kilon eller förbättra sin allmänna kondition. Det är bara att börja trampa så ökar din puls och därmed din kaloriförbrukning.

Öka din prestationsnivå
Crosstrainern är den perfekta utrustningen för hemmet för att öka din prestationsnivå. Hela kroppens rörelse har en positiv effekt på hjärt- och kärlsystemet, du formar benen och stärker samtidigt överkroppen. Särskilt om du har led- eller muskelproblem i ryggen eller knäna är en crosstrainer den perfekta träningsmaskinen på grund av den låga belastningen.

Förbränning av kalorier
Om du vill förbränna kalorier, förbättra din uthållighet eller optimera din löpstil rekommenderar vi att du köper ett löpband. Jämfört med andra uthållighetsmaskiner kräver löpband att du flyttar hela din kroppsvikt om och om igen, så du förbränner automatiskt många kalorier.

HAMMER - Laufband Image Q.Vadis 10

Pulskontrollerad träning: Vilken är den optimala träningspulsen för ett löpband?

Pulsstyrda träningsprogram är predestinerade för hälsoinriktad uthållighetsträning. Din puls mäts med hjälp av en Catalog Product Link eller ett pulsbälte eller integrerade handpulssensorer. Beroende på modell justerar det professionella löpbandet hastigheten och lutningen enligt den aktuella målpulsen. Din hjärtfrekvens påverkas av din konditionsnivå och träningsintensitet samt din ålder, ditt kön och din fysiska läggning.

Beroende på din idrottsliga ambition och ditt träningsmål bör du träna i olika pulsintervall. Om du vill öka din fettmetabolism och förbränna kalorier rekommenderas träning på 60-70 % av HRmax. Intensiv uthållighetsträning uppnås genom att man tränar på över 80 % av maximal hjärtfrekvens. Detta anges alltid som en procentandel av den maximala hjärtfrekvensen. Den rekommenderade maximala hjärtfrekvensen kan variera från person till person. Konditionsträning är inte bara hälsosamt, utan ger dig också mer framgång snabbare.

Köptips: Vilket löpband för hemmet?

Utbudet av olika (professionella) löpbandsmodeller är stort. I princip är professionella löpband extremt hållbara och robusta. Även vid frekvent användning får de poäng med en extremt lång livslängd. Våra professionella löpband övertygar med ett brett utbud av inställningar, förstklassigt utförande och många program.

Viktiga tekniska data: Motor, dämpning, tillbehör

Motoreffekten anges vanligtvis i hästkrafter. Var uppmärksam på maximalt varvtal och maximal belastning samt deklarerad kontinuerlig effekt. Om du vill träna sprintar och ofta tränar din uthållighet är ett professionellt löpband för avancerade användare med en kraftfull motor på minst 3 hk kontinuerlig effekt vettigt. Våra professionella löpband utmanar dig med topphastigheter på upp till 22 km/h och en maximal effekt på 8,5 hk. Denna höga hastighet kan jämföras med cykling. Samtidigt säkerställer dessa kraftfulla motorer en behaglig jämnhet och hög körkomfort.

Skonsamt för lederna och ergonomiskt

Särskilt frekventa löpare drar nytta av det unika dämpningssystemet på våra professionella löpband. Gummi skikt som är skonsamma mot lederna dämpar stötar och ger dig känslan av att springa på ett skogsgolv. Den supermjuka ytan skyddar och avlastar dina leder även under regelbundna joggingpass.

Hur bullrigt är ett löpband?

Ljudnivån på ett löpband är en viktig faktor för många människor, särskilt för dem som vill träna hemma. Volymen kan variera från modell till modell, men i allmänhet har moderna löpband blivit tystare. Tekniska framsteg och användningen av tystare motorer har inneburit att många löpband nu är betydligt tystare än äldre modeller. Visst buller kan dock fortfarande förekomma beroende på hastighet, löpteknik och underlag. För att minimera bullret kan vissa åtgärder vara till hjälp. Till dessa hör att använda en högkvalitativ bas för att minska vibrationerna och placera löpbandet på en stabil och plan yta. Dessutom kan det vara bra att använda löparskor med bra dämpning och att springa på tider med lägre ljudnivå. Om du föredrar ett särskilt tyst löpband ska du leta efter modeller som är särskilt utformade för tyst användning. Sammanfattningsvis är moderna löpband i allmänhet tystare, men det finns fortfarande sätt att ytterligare minska bullret.

Full effekt

Ambitiösa löpare ställer högre krav på sin träningsutrustning. Lutningen bör kunna justeras automatiskt och en tillräckligt stor motoreffekt för fartträning är oumbärlig. Om du integrerar intervallpass med sprintar med hög intensitet i din träningsplan ska du välja ett löpband med minst 2 hk kontinuerlig effekt. Viktigt: Ju finare hastigheten kan justeras, desto större är löpbandets användningsområde. För en mycket fin justering av hastigheten är steg på 0,1 km/h lämpliga. Professionella löpband som  Löpband Performance (ETM-testvinnare 2020) accelererar till 22 km/h - tillräckligt för svettig intervallträning med mellanliggande sprintar.

ETM-testvinnare Löpbandsprestanda ETM-testvinnare Löpbandsprestanda

Med testvinnarna i Q. VADIS-serien kan lutningen ökas med upp till 12 % under din löpträning. När du justerar lutningen rör sig hela konstruktionen uppåt och displayen justeras också automatiskt. Med måtten 152 cm x 51 cm är den stora löparytan i Q. VADIS 10.0 också övertygande Idrottare med en kroppsvikt på upp till 150 kg får en autentisk löparkänsla som på ett skogsgolv på den supermjuka ytan. Du kan mäta din puls under träningen med de integrerade handsensorerna. Om du vill använda ett finns det redan en pulsmottagare integrerad i enheten.Tidningen ETM-testet gav Q. VADIS 10.0 löpband med MYCKET BRA (95,3 %) i ett jämförande test.

ETM-test vinnare löpband Q. VADISETM-test vinnare löpband Q. VADIS

Storleken på löpytan

Övertyga dig själv om mer komfort och säkerhet med de extra stora löpytorna på våra professionella löpband. För snabba och långa steg är ett längre löpband fördelaktigt, bredden ger dig mer utrymme när du springer. Det ideala är att löpbandet är minst 130 cm långt och 45 cm brett. Tillräckligt utrymme är viktigt för att träna tekniken på rätt sätt. Se till att dimensionerna passar bra in i ditt träningsrum. De hopfällbara, kompakta och lätt stuvbara enheterna erbjuder ambitiösa amatöridrottare utmärkta träningsmöjligheter.

Kvalitet möter komfort

Professionelle Laufbänder verfügen über Multi-Media-Entertainment wie Bluetooth, App-Anbindung (bspw. Kinomap oder HAMMER Workouts) und Streckenvideos.

Brant uppförsbacke till målet

Vissa löpband har en integrerad motor för lutning. Beroende på modell justerar den elektromekaniskt löpytans lutning med upp till 15 %. I framtiden kan du enkelt genomföra den krävande uppförsbacke-träningen hemma i ditt vardagsrum. Använd våra professionella löpband i studiokvalitet, till exempel TR 8000 . De olika lutningsvinklarna optimerar muskelinteraktionen i benen och ger ytterligare träningsstimulans. För att kunna styra intensiteten individuellt bör vinkeln kunna justeras i steg med 1-2 % skillnad. Maximal kraft för ben- och glutealmusklerna uppnås med en lutning på mellan 4 och 8 %.

Vem bör köpa ett professionellt löpband?

Erfarna löpare och särskilt ambitiösa idrottare gör klokt i att använda ett professionellt löpband. Om du joggar flera gånger i veckan och gillar att göra några sprintar på mellanstadiet är ett professionellt löpband för hemmabruk rätt för dig. Även tunga motionärer drar nytta av den höga stabiliteten hos professionella modeller. Du kan träna i alla väder utan att kompromissa.

Fällbart professionellt löpband för träning hemma

Om du har begränsat utrymme i ditt hem är en hopfällbart löpband det rätta valet för dig. På ett ögonblick har du vecklat ut träningsutrustningen och placerat den på den önskade träningsplatsen. Efter ett lyckat träningspass kan löpbandet enkelt förvaras med hjälp av några handtag och du har tillräckligt med utrymme för andra saker. Självklart är stabiliteten och hantverket lika bra som vanligt trots fällmekanismen. Vi rekommenderar särskilt löpbandet Q. VADIS 3.0 . Den innovativa "Fold Button" på konsolen och fotpedalen gör att löpbandet kan förvaras särskilt platsbesparande i vertikalt eller horisontellt läge - utan skruvar.

Vad är skillnaden mellan professionella löpband och vanliga löpband?

Beroende på specifika önskemål finns det ytterligare kriterier som ett avancerat löpband bör uppfylla. Ljudnivån på professionella löpband är extremt låg tack vare det unika hantverket och den imponerande jämnheten även vid höga hastigheter. Ett professionellt löpband kräver mindre underhåll än billigare versioner. Maximal stabilitet för olika viktbelastningar och högsta löparkomfort är huvudfokus!

Underhåll och skötsel

För att du ska kunna njuta av ditt professionella löpband länge rekommenderas regelbunden skötsel och underhåll. Permanent solljus och fukt skadar materialet. Därför bör löpbandet placeras på en torr plats som är någorlunda skyddad från solen. För att skydda golvet och förhindra att dina grannar blir plågade av buller rekommenderar vi att du använder en Skyddsmatta . Se också till att löpbandet är placerat på avstånd från väggen. På så sätt kan du minska bullernivån ytterligare. Smuts från skor skadar ytan. Om löpbandet blir smutsigt, använd en fuktig trasa för att rengöra det. Det är också bäst att dammsuga den helt och hållet var 14:e dag. Kontrollera smörjningen under kanten en gång i månaden. Använd Silikon-Spray för att förlänga livslängden på löpbandsbandet.

Tillbehör och säkerhetsanvisningar

Löpbandsträning kan göras ännu mer effektiv och bekväm om du använder rätt tillbehör. Här är några rekommenderade tillbehör för att ta din löpbandsträning till nästa nivå:

 • Löparskor: Ett par bra löparskor är avgörande för ett bekvämt och säkert löpbandspass. Välj skor som har bra dämpning och som passar din löpstil. Se till att de är bekväma och har en bra passform för att förhindra skador.
 • Löparkläder: Använd sportkläder som andas och transporterar bort svett så att du håller dig sval och torr under träningen. Välj kläder som ger dig rörelsefrihet och inte begränsar dig. Tänk också på reflexer när du springer i skymningen eller i mörkret.
 • Fitnessmätare: En fitness tracker eller sportklocka kan hjälpa dig att övervaka din prestation på löpbandet och följa dina framsteg. Du kan hålla koll på din puls, tillryggalagd sträcka, kaloriförbränning och andra relevanta data.
 • Musik eller podcasts: Musik eller podcasts kan göra löpbandsträningen roligare och ge dig extra motivation. Skapa en spellista med dina favoritlåtar eller lyssna på spännande podcasts för att distrahera och motivera dig under träningspasset.
 • Hållare för surfplatta: Med en surfplattehållare kan du titta på filmer, serier eller videor, läsa böcker eller till och med utforska virtuella löprundor medan du tränar på löpbandet. Fäst din surfplatta säkert i hållaren för enkel visning under löprundan.
 • Handduk och vattenflaska: Ha en handduk och en vattenflaska till hands under träningspasset. Du kan använda handduken för att torka bort svett, medan vattenflaskan håller dig hydrerad och tillgodoser dina vätskebehov.
 • Löpbandsmatta: En löpbandsmatta skyddar golvet och dämpar ljudet från löpbandet. Den skyddar golvet från repor, bucklor och smuts och kan även minska vibrationerna.

Investera i rätt tillbehör för din löpbandsträning för att säkerställa ett trevligt, effektivt och bekvämt träningspass. Med rätt löparskor, kläder, fitness tracker och underhållningsalternativ som musik eller podcasts kan du njuta ännu mer av dina löprundor och uppnå dina mål.

Test löpband

Jämför våra löpband och välj rätt för dina behov. Våra experter i HAMMER-butikerna hjälper dig med ditt beslut. Du har också möjlighet att testa olika modeller på plats. Ta med dig dina löparskor så hittar vi tillsammans det perfekta löpbandet för dig. Du kan sedan antingen ta med dig din nya favoritmaskin hem direkt från HAMMER-butiken eller få den bekvämt levererad.

Vi ser också fram emot ditt samtal så att vi tillsammans kan hitta den uthållighetsmaskin som passar dig hemma. Kom igång och låt dina föresatser och träningsmål äntligen bli verklighet.

HAMMER experttelefon: +49 731 974 88-518 (dagligen kl. 9-20). Vi ringer också gärna upp dig.

FAQ

 • Hur individuellt kan löpbandets hastighet justeras?

  Hur individuellt hastigheten kan justeras beror på modellen. En finjustering i steg om 0,1 km/h är fördelaktigt. Den bästa hastigheten är 22 km/h.

 • Är ett löpband lämpligt för gravida kvinnor och äldre?

  Seniorer och gravida kvinnor har mycket stor nytta av träningspass på löpbandet tack vare den dagliga rörelseföljden och den individuella ökningen av belastningen. Handtag kan användas för att öka säkerheten. I båda fallen bör en läkare rådfrågas i förväg.

 • Kan jag träna på löpbandet efter en skada?

  Om du har fått klartecken av en läkare att återigen lägga full vikt på båda benen efter en skada är löpbandet ett utmärkt sätt att långsamt optimera din löpstil. Om du också använder en spegel vid träning kan du kontrollera och förbättra din löpteknik. Ett löpband är därför idealiskt för avsiktlig gångträning efter skador.

 • Vad är skillnaden mellan en ergometer, en crosstrainer och ett löpband?

  Bland uthållighetsmaskinerna är löpbandet den med de vanligaste rörelserna. Med crosstrainern har du en styrd rörelse av hela kroppen. Ergometerträning är den enklaste uthållighetsmaskinen med en sittande ställning och en given benrörelse. Löpbandsträning kräver den högsta graden av högsta grad av stabilitet och muskelsamordning.

 • Är ett hopfällbart löpband användbart för träning i hemmet?

  Om du bara har begränsat utrymme i hemmet är ett hopfällbart löpband rätt val för dig. Efter ett lyckat träningspass kan löpbandet enkelt förvaras med hjälp av några handtag och du har tillräckligt med utrymme för andra saker. Självklart är stabiliteten och hantverket lika bra som vanligt trots fällmekanismen.

Expert Valentina BahlExpert Valentina Bahl

Valentina Bahl
Idrottsterapeut, personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort