Motionscykel

Filter

11 artiklar

 1. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Varon XTR II
  10 799,00 kr
 2. Produktbild
  Cardio T3
  4 299,00 kr
 3. Produktbild
  Exum
  7 599,00 kr
 4. Produktbild
  Exum XTR BT
  8 699,00 kr
 5. Produktbild
  UB 8000
  26 999,00 kr
 6. Produktbild
  RB 8000
  30 299,00 kr
 7. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  CardioPace 5.0 NorsK
  8 999,00 kr
  För närvarande slutsåld
 8. Produktbild
  Varon XTR
  10 799,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Köp en motionscyklar

En hemmatränare eller motionscykel är en bra lösning om du vill komma i form hemma. Att ha en egen motionscykel hemma innebär att du kan träna när du vill och så ofta du vill. På så sätt kan du nå dina träningsmål mycket snabbare och enklare! Olika träningsprogram garanterar en varierad hemmaträning så att du hela tiden blir motiverad. Regelbunden träning på motionscykeln är effektiv, rolig och förbättrar det kardiovaskulära systemet - så att du håller dig i form och vital! En del av våra motionscyklar har transporthjul så att du kan ställa enheten åt sidan efter träningen för att spara utrymme.

Dina HAMMER-fördelar:

 • Gratis leverans: Vi tar över fraktkostnaderna för dig.
 • Enkel och riskfri beställning: Du kan returnera din motionscykel till oss inom 14 dagar.

Vad är en motionscykel?

Träningscykeln, även kallad hemtränare eller cykeltränare, är en typisk "fitnesscykel". Det är en av de mest populära utrustningarna för hemmaträning och är, liksom crosstrainern och steppern, en av klassikerna inom uthållighetsidrotten. En motionscykel möjliggör typisk uthållighetsträning på en cykel inom dina egna fyra väggar. Användarvänligheten och den okomplicerade rörelseförloppet gör fitnesscykeln till en perfekt nybörjarmaskin. Regelbunden användning av motionscykeln förbättrar uthålligheten och stärker benmusklerna. En motionscykel med justerbar effekt kallas ergometer .

Finns det skillnader mellan motionscyklar och ergometrar?

En ergometer har en wattfunktion och kan därför mäta effekten exakt. Som regel ger den här enheten dig mer exakt information om kaloriförbrukning, arbetsbelastning osv. Till skillnad från en ergometer har en motionscykel inte den här funktionen, men den är vanligtvis mycket billigare och därför idealisk för att börja träna uthållighetsträning.

Varför en motionscykel?

Den klassiska cykeltränaren är idealisk för att uppnå många olika träningsmål: Minska vikten, kardiovaskulär träning eller bygga upp grundläggande uthållighet eller kondition. Motionscykeln kan också användas som uppvärmningsenhet innan andra före andra idrottsenheter och övningar. övningar. På så sätt håller du dig i rörelse, förbränner kalorier och ökar samtidigt din kondition och ditt välbefinnande - när som helst och i alla väder. när som helst och i alla väder.

Motionscykeln är ett träningsredskap med de viktigaste grundfunktionerna för en krävande träning. Här ligger fokus på själva cykelträningen. Tack vare datorns enkla och intuitiva funktion kan träningen på fitnesscykeln påbörjas direkt.

För vem är motionscyklar lämpliga?

Särskilt nybörjare kommer att trivas mycket bra med motionscykeln. Det behövs ingen detaljerad instruktion för att få grepp om apparatens funktioner. Motståndet på motionscykeln kan alltid justeras stegvis och du kan enkelt bestämma intensiteten i din träning. På så sätt kan du enkelt hitta rätt svårighetsgrad för varje träningsnivå.

Avancerade motionärer som vill kunna börja träna direkt kommer också att uppskatta fördelarna med en motionscykel. av en motionscykel. Nästan inga För att börja träna på motionscykeln krävs inställningar. En kort tid eller ett kort avstånd eller avstånd räcker oftast. Motståndet kan eventuellt ökas och minskas under träningen.

Vilka är fördelarna med att träna med en motionscykel hemma?

Att hålla sig i form i form av hälsa och idrott blir alltmer en livsstil och en daglig rutin för människor. livsattityd och en daglig självklarhet.
dagligen. Det geniala med regelbunden träning på motionscyklar: De positiva effekterna märks omedelbart och du får automatiskt mer energi i vardagen. De positiva effekterna märks omedelbart och du får automatiskt mer energi i vardagen.

I princip är det viktigt att genomföra varje träningspass regelbundet och konsekvent. Men även ett 30-minuterspass i veckan på motionscykeln kan ge en synlig ökning av uthållighetsprestanda för nybörjare. Vi rekommenderar att alltid planera in en 30-minuters uthållighetspass minst två gånger i veckan.

Träning på en motionscykel är framför allt en sak - uthållighetsträning. Regelbunden uthållighetsträning har många effekter på kroppen. Den stärker framför allt hjärtmuskeln, men även musklerna i underkroppen stärks med varje träningspass. Du känner dig allmänt friskare och det är lättare att utföra vardagliga uppgifter. Vare sig det handlar om vanlig shopping eller att gå uppför trapporna på kontoret. Du kommer att märka att du inte blir andfådd lika snabbt på grund av den förbättrade konditionen.

Förutom kardiovaskulär träning tränar träningen på motionscykeln även benmusklerna. Särskilt lår-, skink- och vadmusklerna är särskilt viktiga. Vadens muskler stärks särskilt vid cykling. Dessutom är musklerna i bålen stabiliserande muskler i bålen i buken och och rygg (som också dämpar stötar) och axel- och armmusklerna som stödjer kroppen på styret. styret på motionscykeln.

Muskler som används genom regelbunden aktivitet ser inte bara fastare ut på utsidan, utan har också en "skyddande och stödjande" effekt på skelettet. Dessutom är cykling en av de mest ledvänliga motionsformerna som finns. 70-80 procent av kroppsvikten stöds i sadeln. Detta innebär en mycket mindre belastning på knälederna än till exempel jogging.

Vad ska du tänka på när du köper en motionscykel?

Först och främst bör du vara tydlig med dina träningsmål, önskemål och prisförväntningar. Vilka funktioner är viktiga för dig på en motionscykel? Hur ofta och hur intensivt vill du träna på motionscykeln? Ska motionscykeln vara hopfällbar? Letar du efter en mini motionscykel att börja med? När du har besvarat dessa grundläggande frågor finns det några funktioner som är särskilt viktiga när du köper en motionscykel.

 • Svänghjulets massa
 • Bromssystem
 • Träningsdatorn
 • Justeringsalternativ

Svänghjulets massa

Svänghjuls massan är avgörande för rörelsekvaliteten och den smidiga driften av en motionscykel. Svänghjulets massa är dock inte avgörande för ett smidigt träningspass. Dessutom bör motionscykeln vara utrustad med kullager.

BromssystemBromssystem

Bromssystem

Bromssystemet ansvarar för träningsmotståndet. Svänghjulet bromsas för att skapa detta motstånd. Alla våra motionscyklar av märket HAMMER har ett magnetiskt bromssystem. De är framför allt mycket tysta. Det magnetiska bromssystemet skiljer sig endast mellan en manuell och en motorstyrd magnetbroms. Det manuella bromssystemet är som namnet antyder, kontrolleras av kontrolleras för hand. Motståndet kan ställas in på olika nivåer med hjälp av en vridbar ratt. Med hjälp av Motståndet kan justeras via träningsdatorn. kan justeras via utbildningsdatorn. Eftersom datorn reglerar det magnetiska bromssystemet kan förinställda program, t.ex. förinställda program, t.ex. intervallträningsenheter. intervallträningsenheter, kan utföras.

Träningsdatorn

Träningsdatorn på en motionscykel är vanligtvis mycket enkel att använda och självförklarande. självklart. På displayen visas vanligtvis de viktigaste värdena. Följande värden är viktiga för optimal träningskontroll:

 • Tid
 • Hastighet
 • Avstånd
 • Puls
 • Kalorier

Vissa motionscyklar, till exempel HAMMER Cardio XT6 ergometer , har förinställda program, inklusive pulsprogram. Med pulskontrollerad träning kan du ställa in din personliga övre pulsgräns som du inte vill överskrida. Pulsen på motionscykeln mäts med hjälp av inbyggda handsensorer.

TräningsdatornTräningsdatorn

När du köper en motionscykel ska du se till att du har rätt inställningsmöjligheter. Sätets höjd bör kunna anpassas till din kroppsstorlek. I bästa fall kan även sätet på motionscykeln justeras i lutningen.

Dessutom är det fördelaktigt att placera en golvmatta under motionscykeln. Golvskyddsmatta  ditt golv och tjänar också till att fungerar också som bullerdämpare. Golvmattor i träutseende anpassar sig också till ditt golv, så att du kan njuta av en behaglig behaglig känsla av välbefinnande.

Om motionscykeln är hopfällbar, som vår sittande motionscykel, är det särskilt utrymmesbesparande att stuva träningsutrustningen. Den kan förvaras bredvid skåpet eller i ett hörn och sparar 50 % utrymme.

Testa motionscykeln själv

Beslutet är fattat och du vill köpa en motionscykel? Övertyga dig själv om kvaliteten på våra HAMMER-motionscyklar. Du är hjärtligt inbjuden att besöka våra HAMMER-partners. Prova alla träningsredskap själv, oavsett om det är en motionscykel, en crosstrainer , en Stepper eller många andra träningsredskap, och få detaljerade och sakkunniga råd. Våra träningsexperter tar sig tid för dig i en trevlig atmosfär så att du snabbt och enkelt kan hitta rätt träningsutrustning för dig.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort