Stepper

Filter

5 artiklar

 1. Produktbild
  Ny
  kinomap image
  Fly RX
  29 999,00 kr
 2. Produktbild
  Loxon
  12 999,00 kr
 3. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Ellypsis E3500
  12 999,00 kr
 4. Produktbild
  Loxon XTR
  14 999,00 kr
per sida

Köp Stepper

Som en fräschhetskick på morgonen för att vakna upp eller för att träna efter en lång dag på kontoret. Bara några minuters träning på stepparen kan ha en enorm effekt på vårt allmänna välbefinnande. Kroppen kan minska stressen genom att utöva sport på steppern och på så sätt kan du också hålla huvudet kallt i vardagens utmanande situationer. Motion är bra för både kropp och själ, och med rätt utrustning kan du vara aktiv i ditt eget hem. Så om du inte vill gå miste om den nödvändiga mängden motion inom dina egna fyra väggar bör du definitivt överväga att köpa en stepper till ditt hem.

Stepparen skickas till dig utan kostnad. Om du inte gillar din nya stepper kan du returnera den till oss inom 14 dagar för en kostnadsfri återbetalning.

Varför ska jag köpa en stepper?

En stepper är det perfekta valet om du tillbringar större delen av dagen med att sitta framför din bärbara dator och ofta känner ett behov av att mjuka upp dina stela muskler. Du kan passa in steppträningen i din dagliga rutin när det passar dig och du slipper långa resor till gymmet. Så snart du känner en vilja att röra på dig kan du börja med din hemmatränare och regelbundet göra något bra för din kropp. Oavsett om det är under lunchpausen på hemmakontoret eller under kvällsmaratonet. En stepper är den perfekta sportutrustningen för att närma dig dina träningsmål varje dag. Och det är lätt att göra det hemifrån!

HAMMER - Stepper Image Cross Stepper

Vad är det som utövas med en stepper?

Med en fitness stepper tränar du i ett så kallat låst läge. I den här positionen är armmusklerna inte specifikt involverade i rörelsen. Om du vill kan du också träna armarna under steppövningarna. Om du känner dig säker på att du kan hålla rätt hållning och balans på löpsteget kan du omvandla din träning till ett helkroppsträningspass på nolltid genom att lägga till t.ex. bicepscurls. Med den extra rörelsen förbränner du kalorier ännu mer effektivt. Om du vill fokusera på ett helhetsbetonat träningspass med överkroppen redan från början är en roddmaskin ett perfekt alternativ eller komplement till stepparen. Perfekt för att kombinera din konditionsträning med styrketräning!

Hur fungerar träningen med steppern?

En stepper däremot simulerar rörelsen när man går uppför trappor. Du placerar fötterna på trampdynorna till vänster och höger och rör stepperns fotpedaler växelvis uppåt och nedåt med hjälp av kraften från dina ben. Att gå i trappor med stepparen är särskilt krävande för musklerna i ben och skinkor och kan stärka bindväven om du tränar regelbundet. Gluteus maximus är den största muskeln vi har. Rörelsen när du går uppför trappor på steppern tränar din största muskel och får den i form. Å ena sidan ger denna muskel stabilitet i låren, men den stöder också flexibla rörelser som höftsträckning eller att öppna och stänga benen. En vältränad rumpa lindrar också ryggen avsevärt!

Vilka muskler tränas med steppern?

När du går uppför trappor känner du främst musklerna i skinkorna, låren och benen. Det är också dessa muskelgrupper som tränas mycket starkt när du tränar med steppern. Rörelsesekvensen på steppertågen:

 • Rumpan
 • Låren
 • Ben
 • Kalvar

Med steppern tränar du alla muskelgrupper i låren, skinkorna och vaderna. Du får också en plattare mage med intensiv träning, eftersom stepper fitness stimulerar fettförbränningen och fettet förbränns jämnt i hela kroppen. Dessutom är en home stepper den perfekta maskinen för att förbättra din uthållighet och öka din allmänna kondition. Regelbundna träningspass med steppern ökar inte bara din kaloriförbrukning, utan stärker också ditt kardiovaskulära system och främjar optimal blodcirkulation i benen.

Hur använder man en stepper på rätt sätt?

Om du köper en stepper bör du vara säker på att du tränar korrekt med den innan du använder den för första gången. Vi förklarar kort och koncist rörelserna och vad du ska vara uppmärksam på under träningspassen med steppern:

Rörelsesekvens på stepparen

Först ska du placera fötterna med hela sulan på slitbanorna. Detta följs av en naturlig sekvens av rörelser när du böjer det ena benet efter det andra och knäna automatiskt rör sig framåt. Samtidigt lyfter hälarna växelvis från fotpedalerna. Fotbollarna ska alltid vara i kontakt med trampdynorna. Steg för steg rör du dig som om du går på stepparen.

Korrekt hållning på stepparen

Som med alla övningar är det också viktigt att hålla en korrekt hållning när du tränar på steppern. Håll axlarna och överkroppen bakåt och låt armarna hänga löst bredvid kroppen. Håll ryggen rak och luta överkroppen något framåt. Håll spänningen i magmusklerna och i din kärna under hela träningspasset och se till att du pressar ut knäna när du flyttar över vikten till varje ben och att de inte faller inåt som ett bågben.

Kort och effektiv uppvärmning före steppträningen

Förutom rätt hållning på steppern är det också viktigt att du förbereder dig för själva träningen med ett kort uppvärmningsprogram. För att göra detta ställer du in stepparen på den lättaste nivån (lägsta motstånd) och förbereder kroppen för det kommande träningspasset med långsamma steg.

Längd och antal utbildningstillfällen

När du tränar med steppern gäller följande regel: uthållighet före intensitet. Med andra ord bör du först öka träningstiden på steppern innan du ökar träningsintensiteten i form av trampmotstånd eller tramphastighet. Försök att gå på samma nivå i minst 25 minuter. Om du inte känner dig alltför stressad kan du sakta öka antalet steg för steg. För nybörjare rekommenderar vi 2-3 träningspass per vecka. Fasta träningspass hjälper dig att hålla dig disciplinerad och motiverad. Genom regelbunden användning blir du genast en professionell steppare och kan snabbt förvänta dig synliga resultat.

Vår rekommendation för nybörjare

Är du nybörjare och vill se snabba träningsresultat? I det här fallet kan Cross Stepper vara ett intressant och prisvärt steppalternativ för dig. Mixen av crosstrainer och stepper ger snabba och effektiva träningsresultat. HAMMER Cross Stepper aktiverar musklerna i låren och skinkorna och förbränner upp till 700 kalorier per timme. Tack vare sin lätta och kompakta konstruktion är stepparen också mycket lätt och snabb att stuva undan.

Vår rekommendation för högre konditionsmål

Med elliptisk tränare kan du träna från 30 till 400 watt som på moln. Perfekt för idrottare med idrottsskador som ändå behöver hålla belastningen låg. Med träningsdatorn med 10-tums TFT touchscreen kan 21 träningsprogram väljas snabbt och enkelt med stepparen. Via Wi-Fi kan du få tillgång till förinstallerade appar på träningsdatorn, t.ex. iRoute, Kinomap, Chrome, YouTube, Netflix och Spotify, och du kan streama din favoritserie eller kolla de senaste nyheterna på Facebook och Instagram under träningen.

Vad ska jag tänka på när jag köper en stepper?

Stabilitet och säkerhet är högsta prioritet för våra produkter. Om du vill köpa en stepper kan du hos HAMMER vara säker på att halkfria slitplattor och en stabil konstruktion ger ett säkert grepp. Våra steppermodeller med stödstänger eller ledstänger hjälper dig också att hålla balansen. Cardio steppers, mini steppers, power steppers - utbudet på fitnessmarknaden är stort. För att hjälpa dig att hålla reda på det här är en översikt över de kriterier som du bör tänka på när du köper en steppare:

 • Träningsmaskinens storlek och vikt
 • Dina träningsmål och önskat träningsmotstånd
 • Ljudnivå under användning
 • Möjliga extrafunktioner som AUX-anslutning eller Bluetooth-anslutning.
 • Integrerade utbildningsprogram och utbildningsdatorer
 • Pulsmätning via handpulshandtag eller bröstband

Ju intensivare träningen är, desto effektivare är fettförbränningen och muskeluppbyggnaden. I motsats till långsammare träningsenheter kräver detta tillräckligt motstånd. För en riktad förstärkning av musklerna och för att sänka kroppsfettinnehållet rekommenderar vi våra steppers med inbyggda program som innehåller olika intervallträningsprogram. Om du fokuserar på fettförbränning kan du integrera HIIT-enheter i din stepperträning. Den högre belastningen i dessa enheter ökar inte bara kaloriförbrukningen utan skapar också den nödvändiga variationen i träningen.

Vilka är fördelarna med stepperträning?

Vare sig det är som uppvärmning, extra konditionspass eller huvudträning - med en stepper kan du anpassa dina träningspass så ofta och så länge du vill. Stormigt väder eller långa resor till gymmet är inte längre något hinder. Både nybörjare och proffs kan förbättra sin kondition med en stepper hemma och öka intensiteten i träningen varje gång.

För bättre uthållighet kan du planera in ett 20-40 minuter långt träningspass två till fyra gånger i veckan. Dessa konditionspass förbränner många kalorier. När det gäller den faktiska kaloriförbrukningen kan du förbränna upp till 800 kalorier per timme på en stepper. Detta är naturligtvis bara en riktlinje. Faktorer som vikt och träningsintensitet spelar roll för din individuella konsumtion. Antalet förbrända kalorier är därför jämförbart med träning på en crosstrainer eller roddmaskin. I vilket fall som helst är en stepper hemma idealisk för att få tonade, starka ben och en fast rumpa.

Träning med en stepper ger dig följande fördelar:

 • Kan användas som uppvärmning, konditionsträning eller huvudträning.
 • Lämplig för nybörjare och avancerade motionärer
 • Förbättrar uthålligheten
 • Förbränner kalorier och stimulerar fettförbränningen
 • Bygger muskler i lår, skinkor och ben
 • Formar kroppen, särskilt skinkorna

För alla nykomlingar som vill köpa en fitness stepper rekommenderar vi att man inte överdriver till att börja med. Jämfört med en crosstrainer belastar stepperträning mycket dina leder och diskbågar. För att dina leder ska vänja sig vid belastningen bör du börja försiktigt med träningsredskapet. Om du känner smärta i knän eller höfter bör du kontakta en läkare och ta reda på om en stepper verkligen är rätt sportutrustning för dig. I så fall hittar du många fler träningsmaskiner i HAMMERs onlinebutik eller i din lokala butik som kan förvandla ditt hem till en sportig oas av välbefinnande. Om du letar efter ett alternativ som är skonsammare för dina leder kan en HAMMER crosstrainer vara rätt val för dig. De simulerar den naturliga rörelsen när du går och är den perfekta enheten för ett omfattande helkroppsträningspass.

Testa och köpa stepper

Om du fortfarande är osäker på vilken stepper du ska köpa är det värt att personligen informera dig om våra steppers för träningsutrustning hos våra partners. Kom gärna förbi för en testträning och få detaljerade råd av en av våra träningsexperter. Oavsett om det är en crosstrainer, stepper eller ett löpband - vi hjälper dig att välja rätt träningsutrustning för dina behov och krav.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort