Elliptisk träning

Filter

9 artiklar

 1. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  SpeedMotion II
  10 999,00 kr
 2. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Ellypsis E3500
  12 999,00 kr
 3. Produktbild
  Ny
  kinomap image
  Fly RX
  29 999,00 kr
 4. Produktbild
  E-Glide SR
  24 899,00 kr
 5. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  E-Glide SRT
  28 999,00 kr
  För närvarande slutsåld
 6. Produktbild
  EL 8000
  39 999,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Köp elliptisk tränare

Frakt är gratis för dig - som tillverkare tar vi hand om fraktkostnaderna för dig.

Beställ enkelt och riskfritt: Om du inte gillar din elliptiska tränare kan du returnera den till oss inom 14 dagar och få tillbaka hela inköpspriset.

En elliptisk tränare är den perfekta hemmatränaren om du vill träna regelbundet hemma och öka din kondition. Du kan förbättra din förbättra din uthållighet, bränna fett, bli effektivare och bättre på att träna. Träning på en elliptisk tränare är en bra balans till en övervägande stillasittande en övervägande stillasittande livsstil. Med ett regelbundet träningspass på din nya elliptiska tränare kommer du att täcka många områden och muskler i din kropp och du kommer snart att känna dig som bäst. Och du kommer snart att känna dig friskare, starkare och mer energisk i hela kroppen. Om du har en egen träningsmaskin hemma sparar du mycket tid och du kan tid och du kan nå dina träningsmål mycket snabbt!

Frakt är gratis för dig - som tillverkare tar vi hand om fraktkostnaderna för dig.

Beställ enkelt och riskfritt: Om du inte gillar din elliptiska tränare kan du returnera den till oss inom 14 dagar och få tillbaka hela inköpspriset.

Köp elliptisk tränare för hemmet

Elliptiska träningsmaskiner har blivit en av de mest populära uthållighetsmaskinerna i träningsstudior. Samtidigt ökar dock deras betydelse även i hemmet, eftersom den effektiva, ledskonsamma träningskänslan från elliptisk tränare äntligen kan upplevas hemma. Till skillnad från den klassiska crosstrainern Rörelsen på en elliptisk tränare är platt och lång, vilket är mycket likt jogging/löpning. Med crosstrainern ligger fokus på en rörelse uppåt och nedåt. upp- och nedåtgående rörelser, som liknar klassiska steg eller trappor. De moderna elliptiska träningsmaskinerna från HAMMER erbjuder en sofistikerad träningsteknik, med vilken som tränar många och mycket stora muskelgrupper samtidigt, vilket maximerar din kaloriförbrukning och därmed din träningsframgång. Men hur exakt fungerar en elliptisk tränare? Och vad skiljer den från en crosstrainer? Vi har sammanfattat den viktigaste informationen för dig om så att du kan hitta rätt modell för ditt hem och använda konditionsträning ännu mer intensivt. konditionsträning ännu mer intensivt. Nu vet du vad du ska tänka på när du vill köpa en elliptisk tränare för hemmet.

HAMMER - Ellipsentrainer Image EF90

Skillnaden mellan elliptisk tränare och crosstrainer

De två termerna "elliptisk tränare" och "crosstrainer" används fortfarande ofta som synonymer, men de två träningsmaskinerna skiljer sig i grunden från varandra och har också vissa särdrag när det gäller deras funktionssätt:

Svänghjulets läge

Den mest märkbara skillnaden mellan de två konditionsmaskinerna är placeringen av svänghjulet. På en elliptisk tränare sitter svänghjulet framtill, dvs. elliptisk tränare är en så kallad "frontdriven konditionsmaskin". Svänghjulet på crosstrainern är däremot placerat på baksidan.

Rörelsesekvens

Elliptiska tränare arbetar med en plattare, expansiv löprörelse - detta liknar mycket längdskidåkning med de stora och låga svängningscirklarna. längdskidåkning. Uthållighetsträningen är därför särskilt skonsam för lederna och skyddar ryggraden från kraftiga stötar. från kraftiga slagkrafter. Däremot kännetecknas rörelseförloppet på en crosstrainer av en starkare rörelse uppåt och nedåt. Crosstrainerns rörelsemönster är ändå elliptisk form och lederna. Träningen med crosstrainer ligger alltså närmare jogging och stepping och upplevs vanligtvis som något mer ansträngande.

Mellanliggande led

Till skillnad från crosstrainers har elliptiska tränare dessutom en extra led i pedalsystemet. Denna extra led är avsedd att minska de krafter som uppstår och att och bidrar till en smidigare rörelse.

Uthållighetsträning: Hur effektivt är det att träna på en elliptisk tränare?

Den elliptiska tränaren tillhör kategorin konditionsmaskiner och används därför främst för uthållighetsträning, fettförbränning och kroppsformning. Genom att röra armarna i motsatt riktning integreras både de stora muskelgrupperna i bålen (mage, bröst, rygg), men även axelbandet och armmusklerna i träningen. Till skillnad från cykelergometer eller löpband leder detta till en högre kaloriförbrukning, eftersom en större muskelmassa måste försörjas med energi och syre. Detta ger en mer intensiv effekt på fett- och viktminskningen, så länge du inte överanstränger dig under träningen och håller din ämnesomsättning i aerobt läge. Den elliptiska tränaren är därför idealisk för att bli av med överflödiga kilon och för att få din kropp att bli smal och välformad.

Genom den starka muskelspänningen stärker du hela kroppen. Vävnaden stramas upp och framför allt benen, området runt låren och skinkorna formas på ett idealiskt sätt. Låren och skinkorna är perfekt formade.

Men det är inte bara ditt utseende som kommer att förbättras - din hälsa och ditt välbefinnande kan också förbättras av den skonsamma träningen på en HAMMER elliptisk tränare. Hela ditt kardiovaskulära system blir effektivare och arbetar mer ekonomiskt. Dessutom minskar du eventuellt dåligt blod dåliga blodvärden och ger ett bättre humör i vardagen genom att frigöra många lyckohormoner.

Träning på elliptisk tränare - hur tränar jag rätt?

Tack vare de moderna datorerna erbjuder våra HAMMER elliptiska träningsmaskiner varierande träningsprogram med vilka du kan uppnå dina individuella träningsmål. mål. Använd intervallträning för snabb fettförbränning eller pulsprogram för att stärka ditt kardiovaskulära system. Pulsen mäts tas med hjälp av handsensorerna på handtagen eller via ett valfritt bröstband.

Vilka typer av elliptiska träningsmaskiner finns det och vilka är deras för- och nackdelar?

Hos HAMMER hittar du olika typer av elliptiska träningsmaskiner. Beroende på ditt träningsmål rekommenderar vi olika elliptiska träningsmaskiner. Dessa tre elliptiska träningsmaskiner är ett urval och en rekommendation från hela HAMMER-sortimentet.

Fällbar elliptisk tränare: ett utrymmesmirakel med CleverFold-fällteknik

Med har HAMMER skapat ett verkligt rymdmirakel. Efter träningen kan den fällas ihop med en platsbesparing på upp till 60 % och är därför den idealiska elliptiska tränaren för hemmet. Tack vare det 360-graders roterande transportrullsystemet är det mycket enkelt att stuva undan elliptisk tränare. Med de ergonomiskt monterade handpulssensorerna kan du mäta och övervaka din puls bekvämt och enkelt under träningen.

Svänghjuletpå 18 kg och den mycket professionella kullagertekniken ger en jämn körkänsla. Det särskilt små pedalavståndet gör också att du kan träna på ett sätt som är skonsamt för lederna. Tack vare innovativ teknik är CleverFold EF90 BT också en mycket tyst elliptisk tränare jämfört med konventionell träningsutrustning.

FINNLO by HAMMER CelverFold EF90 BTFINNLO by HAMMER CelverFold EF90 BT

Vår rekommendation för elliptiska tränare för nybörjare

är vår instegsmodell och erbjuder mycket bra träningskomfort. Det elliptiska framdrivningssystemet garanterar en realistisk löprörelse och ger högsta möjliga träningskomfort. Detta gör Speed-Motion BT elliptisk tränare till en idealisk lösning för alla åldersgrupper som vill integrera mer motion i sin dagliga rutin. Särskilt efter idrottsskador är det möjligt att börja träna enkelt med ett motstånd på 10 Watt. Du kan öka effekten i steg om 5 watt upp till 350 watt.

Du kan också snabbt mäta din återhämtningspuls och din kroppsfettprocent med Speed-Motion BT. De olika träningsprogrammen ger dig variation i din träning och gör att du kan utforma din träning på ett målinriktat sätt. Svänghjulets vikt på 12 kg, en steglängd på 43 cm, ett kvalitetskullager och ett elektroniskt magnetbromssystem säkerställer en flytande och smidig rörelse.

FINNLO MAXIMUM Spirit E-Glide är en professionell elliptisk tränare som utmärker sig med ett extremt litet stegplåtsavstånd på endast 10 cm och en maximal steglängd på 51 cm. Dessutom garanterar precisionskullager, 18 kg svänghjulsmassa och ett underhållsfritt drivsystem en smidig körning och träningskänsla på studionivå. Den här elliptiska tränaren kombinerar den klassiska rörelsen från en crosstrainer med den professionella drivkraften från en inomhuscykel. Dessutom finns det ett system med dubbel överföring som fördubblar skivornas rotation och gör det möjligt att uppnå mycket höga varvtal även vid lågt motstånd. Garanterat kraftfullt träningspass!

Med Spirit E-Glide förbränner du upp till 25 % fler kalorier än med vanliga elliptiska träningsmaskiner. Olika träningsprogram riktar sig till fler muskelgrupper och möjliggör en mer samordnad träning. Spirit E-Glide har en "backväxel" så att du kan träna dina muskler växelvis. FINNLO MAXIMUM elliptisk tränare anses vara HAMMERs premium elliptisk tränare och är också det perfekta valet för användning på hotell.

FINNLO MAXIMUM Spirit E-GlideFINNLO MAXIMUM Spirit E-Glide

FINNLO MAXIMUM Spirit E-Glide professionell elliptisk tränare

Bekväm träning tack vare HAMMERs premiumkvalitet

Från pedalerna till träningsdatorn: HAMMER använder material av högsta kvalitet och den senaste tekniken i sina elliptiska träningsmodeller. De olika bromssystemen (magnet- och induktionsbromssystem) ger en mycket exakt inställning av intensiteten. Med det här bromssystemet kan du träna med både låg och hög effekt och långsamt öka din kondition genom den finfördelade belastningsdosen. Detta gör att både nybörjare och avancerade motionärer kan organisera sin uthållighetsträning med elliptisk tränare på ett effektivt och målinriktat sätt.

Den innovativa tekniken i HAMMERs elliptiska tränare gör skillnaden: precisionskullager och många konstruktionsdetaljer garanterar en smidig träningsupplevelse med hög rörelsekvalitet. Den valda steglängden möjliggör en rörelse som är mild och skonsam för dina leder. De speciellt formade slitbanorna placerar fötterna och därmed hela kroppen i en ergonomiskt korrekt träningsposition.

Vad du ska tänka på när du testar och köper en elliptisk tränare

Beslutet är fattat: du vill träna din uthållighet och kondition effektivt med en elliptisk tränare och samtidigt gå ner några kilo. För att du snart ska kunna träna på en träningsmaskin som passar dig perfekt bör du tänka på följande när du köper en elliptisk tränare:

 • Rörelse körs
 • Bromsningssystem
 • Svänghjulets massa
 • Dator för utbildning
 • Pulsmätning

Rörelsen på en elliptisk tränare

Du känner redan till skillnaden mellan en elliptisk tränare och en crosstrainer. På en elliptisk tränare tränar du din uthållighet med en plattare löprörelse i en mer långsträckt elliptisk form. Svänghjulet är vanligtvis framtill och hela rörelsen är mycket lik naturlig löpning. Det finns dock även elliptiska träningsmaskiner där svänghjulet är placerat på baksidan. Tips: Om du märker när du testar enheten att en naturlig rullande rörelse är möjlig i fotleden, tränar du med en elliptisk tränare.

Bromssystem: Magnetiskt eller induktionsbromssystem.

På en elliptisk tränare som är utrustad med ett elektroniskt magnetiskt bromssystem justeras avståndet mellan svänghjulet och magneten i svänghjulet elektroniskt. Induktionsbromssystemet eller virvelströmsbromsen är ett bromssystem som, som namnet antyder, använder virvelströmmar orsakade av magnetfält för att bromsa.

Svänghjulets massa

Svänghjulsmassan sitter i svänghjulet, som vanligtvis sitter längst fram på den elliptiska tränaren. Det är viktigt att säkerställa en jämn rörelse, både på elliptisk tränare och crosstrainer. Utan svänghjulet skulle du känna omkastningspunkterna i rörelsen när du tränar på en elliptisk tränare eller crosstrainer och en jämn rörelse skulle inte vara möjlig.

Dator för utbildning

Med en träningsdator kan du koncentrera dig helt och hållet på din träning och ha de viktigaste mätpunkterna exakt i sikte. Du har alltid en överblick över din nuvarande hastighet, tiden, den tillryggalagda sträckan, antalet förbrända kalorier, din puls och det aktiva träningsprogrammet. Med olika träningsprogram kan du variera din träning och hålla dig motiverad. Vissa elliptiska träningsmaskiner har också genvägsknappar så att du enkelt kan ställa in ditt favoritträningsprogram. Med vissa träningsdatorer har du dessutom möjlighet att ställa in en viss övre eller nedre pulsgräns för pulsprogrammet och din elliptiska tränare tar hand om motståndskontrollen och ser till att dina önskade värden upprätthålls.

Pulsmätning

På de flesta elliptiska träningsmaskiner kan du kontrollera pulsen med (separata) handtag. Pulsorienterad uthållighetsträning hjälper dig att bättre uppnå dina träningsmål. Pulsmätning kan ofta också utföras via ett bröstband som överför data trådlöst till träningsdatorn. Du bör alltid hålla koll på pulsen när du tränar med elliptisk tränare så att du tränar korrekt och effektivt och närmar dig dina träningsmål.

FAQ

 • Vilka muskler tränas på en elliptisk tränare?

  Genom att röra armarna i motsatt riktning integreras de stora muskelgrupperna i bålen (mage, bröst, rygg), men även axelbandet och armmusklerna i träningen.

 • Vad ska jag tänka på när jag köper och testar en elliptisk tränare?

  Viktiga kriterier när du köper en elliptisk tränare är rörelsen, bromssystemet, svänghjulsmassan, träningsdatorn och pulsmätningen.

 • Vilken effekt har svänghjulets massa på en crosstrainer eller elliptisk tränare?

  Svänghjulsmassan sitter i svänghjulet, som vanligtvis sitter längst fram på den elliptiska tränaren. Sie ist essenziell, um einen gleichmäßigen Bewegungsablauf zu gewährleisten, sowohl beim Ellipsentrainer als auch beim Crosstrainer. Utan svänghjulet skulle du känna omkastningspunkterna i rörelsen när du tränar på en elliptisk tränare eller crosstrainer och en jämn rörelse skulle inte vara möjlig.

 • Vilka typer av elliptiska träningsmaskiner finns det?

  Beroende på ditt träningsmål rekommenderar vi olika elliptiska tränare: hopfällbar elliptisk tränare, Speed-Motion BT som instegsmodell eller Spirit E-Glide som professionell elliptisk tränare.

 • Vad är skillnaden mellan svänghjul och svänghjulsmasssystem?

  Svänghjulet är den rena svänghjulsmassan (dvs. svänghjulets rena vikt). Svänghjulets massesystem är den totala vikten av de rörliga delar som är anslutna till svänghjulet.

Valentina BahlValentina Bahl

Valentina Bahl
Idrottsterapeut, personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,65
Hammer Stores 5x vor Ort