Ergometrar

Målinriktad uthållighetsträning för hemmet

Ergometrar är populära träningsredskap för dina egna fyra väggar. Träning med ergometer är okomplicerad, bekväm och skonsam för lederna tack vare den enkla rörelseföljden. Ergometrar är platsbesparande och träningen fungerar i princip som cykling. De är idealiska för att gå ner i vikt eller om du vill förbättra din uthållighet. En ergometer är också idealisk för att komma tillbaka till träningen efter en idrottsskada. Upptäck den perfekta ergometern för ditt hemmagym.

Filter

10 artiklar

 1. Product Image
  CleverFold RC5
  5 999,00 kr
 2. Product Image
  kinomap image
  Cardio XT6
  6 499,00 kr
 3. Product Image
  kinomap image
  Cardio Motion BT
  7 599,00 kr
 4. Product Image
  Exum
  7 599,00 kr
 5. Product Image
  kinomap image
  Exum XTR BT
  8 699,00 kr
 6. Product Image
  kinomap image
  Varon XTR
  10 799,00 kr
 7. Product Image
  UB 8000
  26 999,00 kr
 8. Product Image
  RB 8000
  30 299,00 kr
 9. Product Image
  Cardio Strider 3.1
  32 399,00 kr
 10. Product Image
  kinomap image
  Comfort Motion BT
  9 199,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Varför du bör köpa en ergometer

Dra nytta av de otaliga fördelarna med regelbundna träningspass på cykelergometern. Upplev okomplicerad uthållighetsträning och öka din kondition steg för steg. Ergometern är å ena sidan skonsam för lederna och å andra sidan utmanande - den är den perfekta följeslagaren för en mer aktiv vardag.

Enkelt och riskfritt: Vi betalar fraktkostnaderna för dig. Om du inte gillar ergometern kan du returnera den kostnadsfritt till oss inom 14 dagar och få pengarna tillbaka.

Vad är en cykelergometer?

En ergometer - även kallad trimcykel eller cykelergometer - är en av de mest populära apparaterna för att träna hemma. Särskilt för nybörjare är en ergometer det perfekta valet. perfekt introduktion till uthållighetsträning. Eftersom den aktiverar stora muskelgrupper är den också idealisk för att komma i form och för att bekämpa överflödiga kilon. Avancerade idrottare kan öka sin styrka mot mycket motstånd eller främja regenerering under avslappnade cykelturer. Det bästa med den: förutom att justera sittpositionen och eventuellt pedalerna, behöver inga ytterligare förberedelser göras på träningsmaskinen. Du sätter dig i sadeln på cykelergometern och kör igång.

Vad är skillnaden mellan en motionscykel och en ergometer?

Vare sig det gäller uppvärmning eller att uppnå önskade träningsresultat tränar du extremt målinriktat med ergometern. Detta unika försäljningsargument är kopplat till en viktig Detta unika försäljningsargument har att göra med ett viktigt inställningsalternativ som tydligt skiljer cykelergometern från enkla hemmatränare: wattfunktionen.

 • Wattmotstånd
  Wattvärdet representerar värdet av den effekt som ska levereras. Motståndet på en ergometer kan justeras mycket exakt oberoende av antalet varv. Inställningsalternativ som tid, distans, kaloriförbrukning och puls ingår i grundutrustningen. Med watt-funktionen kan du kontrollera din nuvarande prestanda och se dina framsteg. Individuellt anpassade utbildningsprogram är också möjliga. Detta gör din träning mycket effektivare. Motionscyklar har däremot inte dessa fördelar eftersom motståndet styrs manuellt och justeras med hjälp av särskilda bromssystem beroende på hastigheten.

 • Hanterbarhet
  Ergometern är, precis som motionscykeln, mycket lätt att använda. Den intuitiva rörelseförloppet liknar en typisk cykel. Därför behövs ingen ytterligare förklaring. För nybörjare är både ergometer och motionscykel lätta att använda.

Vilka ergometermodeller finns tillgängliga?

Hur föredrar du att träna? Sittande, liggande, sportigt eller bekvämt? Du har ett stort urval när det gäller ergometerträning. Följande modeller finns tillgängliga:

Klassiska ergometrar
Vill du ha känslan av att cykla din favoritrutt på en vanlig cykel under din hemmaträning? Då är den klassiska ergometern som en stationär cykel med en Den upprätta sittpositionen ger dig den mest autentiska cykelkänslan. Sätet sitter på en fristående sadel och du greppar tag i det orörliga styret.

Ergometer för liggbås
Ett annat namn på liggcykel är ergometer. Det speciella med dessa modeller är den exceptionellt mjuka sittställningen. Dessutom är pedalerna inte placerade under sätet jämfört med en konventionell cykel, utan är placerade mycket längre fram. Förutom sadeln med ett stort ryggstöd finns det handtag att hålla sig i. Liggcyklar används ofta inom rehabiliteringssektorn. Efter skador är den ledvänliga sittpositionen på den här maskinen det perfekta sättet att komma tillbaka till träningen. Men även friska människor har nytta av den ryggstödjande ställningen.

Cyklar för inomhusbruk
Om du har större idrottsambitioner är en inomhuscykel eller en speedbike ett bra val. De här simulerar tävlingscykelträning inom dina egna fyra väggar. Det finns ett brett utbud av cyklar med olika teknisk utrustning. Den övre gränsen för motstånd är vanligtvis mycket högre. Dessutom installeras ett tungt svänghjul. Den mer lutande kroppshållningen är utformad för att ge så mycket kraft som möjligt till pedalerna under träningen.

Ergometeralternativ till cyklar
Vill du förbättra din uthållighet, men är inte intresserad av någon form av cykling? Håll dig då till alternativa uthållighetsmaskiner son löpbandet , Crosstrainer eller roddmaskin .

Konditionsträningarna är vanligtvis lite mer krävande, eftersom många muskelgrupper används samtidigt. I regel är utrymmet som krävs för dessa träningsmaskiner något större. En speciell egenskap hos cykelergometern är den mjuka rörelsen som andra konditionsmaskiner, t.ex. löpbandet, inte kan erbjuda. Risken för skador är också något högre på grund av den mycket fria rörelsesekvensen. Å andra sidan är kaloriförbrukningen vanligtvis högre på löpbandet på grund av den mer intensiva ansträngningen.

För vem är konditionsträning med ergometer lämplig?

Både cykelergometern och motionscykeln är lämpliga för alla som tycker om typisk cykling. Egal ob Verbesserung der Grundlagenausdauer und Fitness, Gewichtsreduktion oder individuelle Leistungsziele. Med HAMMER-ergometrarna kan du genomföra ditt önskade uthållighetsprogram. Ergometern är också perfekt för uppvärmning och nedkylning. Sätt dig bara på din motionscykel i 10 minuter så är du perfekt förberedd för alla typer av ansträngning. Avsluta alltid ditt framgångsrika träningspass med en välförtjänt, aktiv nedkylning på ergometern.

Från nybörjare till proffs

Träning på cykelergometer är en av de skonsammaste formerna av uthållighetsidrott. Kroppsvikten förflyttas till 70-80 % till sadeln. Detta innebär att lederna belastas mycket mindre när du cyklar än när du till exempel joggar. Ergometrar används därför ofta i terapi. Den är därför perfekt för att återgå till sporten efter en skada eller för nybörjare. Den ergonomiska hållningen gör det också till ett trevligt sätt för äldre att röra på sig regelbundet. Här vill vi särskilt rekommendera den liggande ergometern Cardio Strider , som är en speciell typ av ergometer. Idrottare kan träna träningsprogram som t.ex. intervaller i backar med mycket motstånd eller använda avslappnade cykelturer som aktiv regenerering.

Om du vill gå ner i vikt är en hemcykel oumbärlig. Du får alltid tillgång till en förbättrad fettmetabolism och en hög kaloriförbrukning på kort tid. Eftersom du använder stora muskelgrupper och sitter i sittande ställning är din träning för viktminskning både avlastande och effektiv. En ergometer är därför definitivt lämplig för att gå ner i vikt.

HAMMER - Ergometer Image XT6

Fördelar med ergometerträning

Fördelarna med en ergometer är extremt mångsidiga. Först och främst är den lätt att använda: oavsett ålder, konditionsnivå eller träningsmål är hemcykeln lätt att använda för alla. lätt att använda för alla. Det är bara att börja trampa och du har en framgångsrik kardiovaskulär träning. Den ledvänliga rörelsesekvensen i kombination med den höga den höga träningskomforten lämnar inget att önska. Efter ditt framgångsrika träningspass kan du enkelt transportera ergometern tack vare transporthjulen och förvara den på ett platsbesparande sätt.

Dessa muskelgrupper tränas med cykelergometrar.

Belastningen på underkroppen vid kraftig trampning på ergometern stärker tydligt benen. Framför allt är det lår-, skink- och vadmusklerna som särskilt tränas när du cyklar på ergometern. Samtidigt gynnas knäna av den kontinuerliga rörelsen och blir mer motståndskraftiga i vardagliga rörelser tack vare muskelutvecklingen. Dessutom kan din mage mag- och ryggmusklerna arbetar alltid för att stabilisera dig. Detta förbättrar din spänning i kroppen och minskar ryggsmärta. Den runda rörelseföljden har också en mycket positiv effekt på dina leder och ben. Om du har knäproblem är regelbunden cykling en balsam för din kropp. Den avlastande ställningen på cykelergometern är också en perfekt balans till vardagen för din ryggrad.

Kardiovaskulär träning och ökad ämnesomsättning

Med ergometern kan du öka din uthållighet på kortast möjliga tid, särskilt din hjärtmuskel. Från intensiv konditionsträning till avslappnade återhämtningsenheter för din cirkulation för din cirkulation, allt är möjligt med den här träningsmaskinen. Användningen av stora muskelgrupper i kombination med förbättrad uthållighet är den perfekta kombinationen för att öka ämnesomsättningen. Öka blodcirkulationen och syretillförseln i din regeneration och smälta fettdepåer.

Vilken är den optimala träningspulsen för en ergometer?

Din hjärtfrekvens beror i princip på många faktorer. Om det finns tillgängligt är det alltid värt att utnyttja pulsfunktionen på ergometern. Parametrar som träningstillstånd, kön, ålder och läggning spelar en roll. Pulsstyrd uthållighetsträning kännetecknas av att målen uppnås på ett betydligt effektivare sätt. Pulsen uttrycks vanligen som en procentandel av din högsta möjliga puls (HRmax). Det senare avser det potentiellt högsta antalet slag per minut. Ergometerns träningsdator eller träningstillbehör som klockor eller appar beräknar vanligtvis den maximala hjärtfrekvensen automatiskt. Beroende på vad du vill göra när du tränar kan du använda olika frekvensområden med olika effekter och belastningar:

Återvinning
Efter en hård arbetsdag vill du bara ta det lugnt? Eller har du fortfarande ont i benen från föregående dags träning och längtar efter aktiv återhämtning? Hjälp sedan kroppen att återhämta sig snabbare med ett träningspass på ergometern på 50-60 % av din högsta puls.

Fettmetabolism
Om du vill bekämpa dina fettkuddar ska du sträva efter en procentsats på 60-70 % av HRmax. Här lär sig kroppen att medvetet använda fettreserverna som energikälla. Den perfekta zonen för nybörjare och personer som vill gå ner i vikt.

Måttlig konditionsträning
Om du vill öka din prestation och förbränna ännu fler kalorier är 70-80 % av HRmax en bra början. På grund av den högre intensiteten är träning på ergometer mer ansträngande och kräver en viss grundläggande kondition.

Intensiv uthållighetsträning
Allt över 80 % av HRmax är lämpligt för ambitiösa amatöridrottare. Här ökas din uthållighet på ett hållbart sätt och träningen är mycket krävande. Professionella idrottare tränar specifikt för tävlingar i intervall på över 90 % av HRmax.

Hitta det perfekta träningsverktyget

Om du bestämmer dig för att köpa träningsutrustning för hemmet ska du alltid satsa på utmärkt kvalitet. Det är först då som du kommer att vara nöjd i längden. Det finns vissa kriterier som du bör ta hänsyn till när du köper en ergometer:

Mått
Cykelergometerns kompakta storlek gör den till den perfekta träningsmaskinen för uthållighet i dina egna fyra väggar. Särskilt under de kalla vintermånaderna kan cykelsäsongen överbryggas i värmen. HAMMER-ergometerns kompakta mått gör det möjligt att genomföra svettiga träningsprogram även i de minsta vardagsrummen.

Rörelsesekvens
Ergometern ska fungera smidigt och dynamiskt. Den mjuka rörelsen garanterar maximal träningsglädje och är skonsam för dina leder. Svänghjulets massa, en ergonomisk sittställning, lämpliga pedaler och rätt motstånd är avgörande för din perfekta träningskänsla.

Motstånd
Cykelergometrar varierar mycket när det gäller justerbart motstånd. Helst bör du justera motståndet i enlighet med wattantalet. Ju finare du kan justera svårighetsgraden, desto mer mångsidig blir din ergometer. Träna specifikt enligt förinställda värden och mät din framgång. Hos HAMMER har du garanterat ett wattprecis inställningsalternativ.

Montering och transport
För att du ska kunna börja träna hemma direkt bör du vara uppmärksam på pålitlig leverans och okomplicerad montering. Om du beställer din ergometer från HAMMER betalar vi fraktkostnaderna för dig. Med hjälp av de medföljande instruktionerna och de många förmonteringarna är monteringen en barnlek.

Skötsel och underhåll
För att du ska kunna ha glädje av din ergometer under hela livet bör du regelbundet kontrollera skruvarna och dra åt dem om det behövs. Bromsaggregatet, remmarna och lagren har också nytta av rutinmässig skötsel. Det bästa du kan göra efter ett framgångsrikt träningspass är att torka bort svettrester från pedalerna och enheten för att skydda materialet.

Vad ska du tänka på när du köper en ergometer?

Det finns några kriterier som du bör titta på när du köper en ergometer. Högkvalitativa produkter känns igen på en stor svänghjulsmassa, oberoende av hastighet. hastighetsoberoende och hög maximal viktbelastning. Det är dock särskilt viktigt att din nya hemmaträningsmaskin kan justeras så att den passar dina kroppsmått.

Ergonomi och säkerhet

En ergonomisk sittställning är mycket viktig. Sadelhöjden kan alltid justeras. Beroende på modell är det också möjligt att flytta sätet och pedalerna horisontellt. Pedalernas fotband ska vara stabilt och lätt justerbart. Pedalavståndet får inte vara för stort. Je bequemer der Sattel ist, desto komfortabler werden auch lange Einheiten auf dem Ergometer. Gelfyllningar anses vara särskilt bekväma här. En låg eller till och med barriärfri ingång, som i den medicinska ergometern , gör det lättare för dig att sitta upp. Multifunktionella styr är användbara för att inkludera överkroppen i träningen. Detta ger dig möjlighet att ändra handpositionen om och om igen. På klassiska ergometrar är armarna helst lätt böjda och överkroppen upprätt. Naturligtvis måste alla komponenter vara perfekt tillverkade för att garantera maximal stabilitet och säkerhet under träningen.

Bromssystem

I princip skiljer man mellan två bromssystem för motionscyklar. Med magnetsystemet bromsar en permanentmagnet svänghjulet. Om wattantalet ökas, bromsar magneten i motsvarande grad starkare. Induktionssystemet är däremot strömstyrt. Här uppnås en motsvarande bromseffekt med hjälp av en elektrisk spole. Ändringen av svårighetsgraden är och exakt som ett resultat av detta.

Hastighetsoberoende

Uttrycket hastighetsoberoende används endast i samband med en ergometer, inte med en motionscykel. Här spelar intensiteten i trampningen ingen roll, samma effekt produceras alltid. Det betyder också att motståndet automatiskt ökar när du trampar långsammare. Om du rör dina ben snabbt är motståndet motstånd minskas automatiskt. Detta innebär att effekten (watt) alltid är densamma. Belastningen på det kardiovaskulära systemet och musklerna är alltså kontinuerlig.

Svänghjulsmassa och kullager

Svänghjulets massa är avgörande för rörelsekvaliteten och en behaglig rotation. Med ett stort svänghjul är träningskänslan vanligtvis särskilt flytande. HAMMER-ergometrar har endast en svänghjulsmassa på minst 8 kg. Högkvalitativa kullager är lika viktiga för en harmonisk drift. När du köper en ergometer När du köper en ergometer bör du vara särskilt uppmärksam på dessa två faktorer för att du ska kunna njuta av din träning på lång sikt.

Den egna vikten och viktbelastningen

Ergometerns egen vikt är avgörande för tillräcklig stabilitet även vid intensiv träning. Dessutom bestämmer den maximala viktbelastningen den maximala kroppsvikt som är tillåten för anordningen, som bestämmer den högsta tillåtna kroppsvikten för anordningen.

Utbildningsprogram och funktioner

När du köper en ergometer ska du se till att träningsdatorn är lätt att använda och att värdena visas tydligt. Framför allt en lätt kontrollerbar Wattfunktionen är en grundläggande funktion i ergometern. Förprogrammerade träningsprofiler och ytterligare funktioner ger en extra dos motivation under träningen. När du köper en ergometer är det också viktigt att modellen har några grundläggande funktioner. Du bör enkelt kunna kontrollera följande parametrar och ha dem alltid framför dig under sessionen:

 • Tid
 • Avstånd
 • Kalorier
 • Puls
 • Watt
 • Hastighet

Ofta erbjuds färdiga profiler, t.ex. intervallpass, bergsturer eller särskild fettförbränningsträning. Med hjärtprogrammen kan du ställa in din personliga övre pulsgräns som du inte vill överskrida. För detta ändamål mäts pulsen antingen via ett integrerat öronklämma, handpulssensorer eller med hjälp av en bröstbandssensor. Bröstbandet är den mest exakta mätmetoden och rekommenderas därför. För att hålla ett öga på din prestationsförbättring erbjuds ofta en funktion för fitnesspoäng för att kontrollera din nuvarande prestationsnivå. För ännu mer underhållning kan du tävla virtuellt mot andra idrottare med hjälp av innovativa fitnessappar. Fördjupa dig i främmande världar med live-spårupplevelse och automatisk motståndsjustering. Dryckeshållare garanterar tillräcklig vätsketillförsel under idrottspasset.

Praktiskt tips: Det är klokt att placera en under ergometern. Golvskyddsmattan skyddar golvet och fungerar även som bullerisolering.

Köpguide för ergometer

Nu när du vet vad du ska tänka på när du köper en ergometer ska vi ge dig några förslag på vilken modell som kan passa dig:

Nykomlingar utan tidigare erfarenhet

För att hålla hindret för att börja idrotta så lågt som möjligt ska din nya hemcykel vara lätt att hantera och ge en behaglig kroppskänsla. - eller -modellerna lämpar sig bäst för detta.

Träning med eller efter en skada

Vill du försiktigt öka din kondition efter ett långt skadeuppehåll eller är du begränsad i ditt rörelseutbud? Välj då en av våra särskilt avlastande ergometrar för liggbänkar, till exempel CleverFold RC5 eller Comfort Motion BT . är ett idealiskt träningstillbehör efter skador, operationer eller ledförändringar och är flexibelt justerbar i upp till 12 nivåer.

Modern teknik med multimediaunderhållning

Om du letar efter en extra dos motivation under träningen tack vare modern teknik, högkvalitativt utförande, snygg design och många tilläggsfunktioner är de mer omfattande ergometrarna det perfekta valet. Cardio XT6 BT eller Cardio Motion BT är förutbestämda för detta.

Testa ergometern själv

Övertyga dig själv om kvaliteten på våra HAMMER-hydrometrar. Du är välkommen att besöka våra partners när som helst. Testa alla produkter, oavsett om det gäller crosstrainer, motionscyklar, ergometrar, roddmaskiner eller många andra träningsredskap, och få detaljerad och kompetent rådgivning. Vårt expertteam tar den tid du behöver i en vänlig atmosfär.

FAQ

 • Kan jag träna med ergometern när jag är gravid?

  Om du är gravid bör du i alla fall alltid rådgöra med din läkare om vilken typ av träning som är bra för dig. På grund av de låga fysiska kraven är lätta träningspass på ergometern i allmänhet också lämpliga för gravida kvinnor som redan har tränat regelbundet före graviditeten.

 • Är träning på ergometer lämplig för seniorer?

  Seniorer har mycket stor nytta av träningsenheter på ergometer på grund av den enkla rörelsesekvensen och den individuella ökningen av belastningen. Modeller med ryggstöd är särskilt lämpliga för aktiva seniorer.

 • Kan jag gå ner i vikt genom att träna på ergometer?

  På en ergometer kan du träna perfekt på området för fettförbränning. Samtidigt uppnår du en särskilt hög kaloriförbrukning genom att använda stora muskelgrupper. Ergometern är därför den perfekta träningsutrustningen för att gå ner i vikt.

 • Måste jag ha erfarenhet av idrott för att kunna träna med ergometern?

  Träning på ergometer kräver ingen tidigare idrottserfarenhet. Den guidade rörelsesekvensen i kombination med den fina belastningskontrollen gör att även nybörjare lätt kan börja med en mer aktiv vardag.

 • Är ergometerträning lämplig vid ledsjukdomar som artros?

  Knäartrospatienter märker snabbt att den runda rörelsesekvensen är en fördel för knälederna genom regelbunden träning på ergometern. Träningens omfattning och intensitet bör naturligtvis alltid diskuteras med läkaren i förväg.

 • Vad är skillnaden mellan en ergometer, en crosstrainer och ett löpband?

  Ergometern är den minst krävande av uthållighetsmaskinerna. På crosstrainern och löpbandet rör man förutom benen även armarna, armarna flyttas också. Den stående ställningen kräver också mer spänning i kroppen. Detta innebär att träning på en ergometer är mindre ansträngande än andra typer av träning. de andra uthållighetsmaskinerna när det gäller ansträngningsgrad.

Valentina Bahl
Idrottsterapeut, personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi.