Ergometrar

Filter

10 artiklar

 1. Produktbild
  Ny
  kinomap image zwift image
  Varon XTR II
  10 799,00 kr
 2. Produktbild
  UB 8000
  26 999,00 kr
 3. Produktbild
  RB 8000
  30 299,00 kr
 4. Produktbild
  Exum
  7 599,00 kr
 5. Produktbild
  Exum XTR BT
  8 699,00 kr
 6. Produktbild
  Varon XTR
  10 799,00 kr
  För närvarande slutsåld
per sida

Varför du bör köpa en ergometer

Dra nytta av de otaliga fördelarna med regelbundna träningspass på fitnesscykeln, även kallad cykelergometer. Upplev den okomplicerade uthållighetsträning  och öka din kondition steg för steg. Å ena sidan skonsam mot lederna, å andra sidan utmanande på samma gång, en ergometer är din perfekta följeslagare för en mer aktiv vardag.

Enkelt och riskfritt: Vi tar över fraktkostnaderna åt dig. Om du inte gillar fitnesscykeln kan du returnera den kostnadsfritt till oss inom 14 dagar så får du pengarna tillbaka.

Vad är en cykelergometer?

En ergometer - även känd som en trimcykel eller cykelergometer - är en av de mest populära apparaterna för konditionsträning hemma. En ergometer är den perfekta introduktionen till uthållighetsträning, särskilt för nybörjare. Den är också idealisk för att komma i form och öka träningseffekten på grund av aktiveringen av stora muskelgrupper. Avancerade idrottare kan öka sin styrka med variabla motståndsnivåer eller främja regenerering under avslappnade åkturer. Det bästa med det: Förutom att justera sittpositionen och eventuellt pedalerna på fitnesscykeln behöver inga ytterligare förberedelser göras. Du sätter dig på cykelergometerns sadel och kör igång.

Vad är skillnaden mellan en motionscykel och en ergometer?

Oavsett om det är för uppvärmning eller för att uppnå önskade fitnessresultat, med ergometern tränar du extremt målinriktat. Detta unika försäljningsargument är relaterat till en viktig inställningsmöjlighet som tydligt skiljer cykelergometern från enkla hemmatränare : wattfunktionen.

Wattprecist motstånd: Watttalet står för värdet på den kraft som ska genereras. Ergometerns motstånd kan ställas in mycket exakt oberoende av hastigheten. Inställningsmöjligheter som tid, sträcka, kaloriförbrukning och puls ingår i grundutrustningen. Med wattfunktionen kan du kontrollera din aktuella prestation och framstegen blir synliga. Individuellt anpassade träningsprogram är också möjliga. Detta gör din träning mycket mer effektiv. Motionscyklar har däremot inte dessa fördelar, eftersom motståndet styrs manuellt och anpassas till hastigheten med hjälp av specifika bromssystem.

Enkel användning: Ergometern är, precis som motionscykeln, mycket enkel att använda. Den intuitiva rörelsesekvensen liknar den hos en vanlig cykel. Därför behövs ingen ytterligare förklaring. Nybörjare kommer att trivas utmärkt med både ergometer och motionscykel.

Vilka ergometermodeller finns tillgängliga?

Hur föredrar du att träna? Sittande, liggande, sportigt eller bekvämt? Du har ett stort urval när det gäller ergometerträning. Följande modeller finns tillgängliga:

Klassiska ergometrar
Vill du ha känslan av att cykla din favoritrutt på en vanlig cykel under din hemmaträning? Då är den klassiska ergometern som en stationär cykel med en Den upprätta sittpositionen ger dig den mest autentiska cykelkänslan. Sätet sitter på en fristående sadel och du greppar tag i det orörliga styret.

Ergometer för liggbås
Ett annat namn på liggcykel är ergometer. Det speciella med dessa modeller är den exceptionellt mjuka sittställningen. Dessutom är pedalerna inte placerade under sätet jämfört med en konventionell cykel, utan är placerade mycket längre fram. Förutom sadeln med ett stort ryggstöd finns det handtag att hålla sig i. Liggcyklar används ofta inom rehabiliteringssektorn. Efter skador är den ledvänliga sittpositionen på den här maskinen det perfekta sättet att komma tillbaka till träningen. Men även friska människor har nytta av den ryggstödjande ställningen.

Cyklar för inomhusbruk
Om du har större idrottsambitioner är en inomhuscykel eller en speedbike ett bra val. De här simulerar tävlingscykelträning inom dina egna fyra väggar. Det finns ett brett utbud av cyklar med olika teknisk utrustning. Den övre gränsen för motstånd är vanligtvis mycket högre. Dessutom installeras ett tungt svänghjul. Den mer lutande kroppshållningen är utformad för att ge så mycket kraft som möjligt till pedalerna under träningen.

Ergometeralternativ till cyklar
Vill du förbättra din uthållighet, men är inte intresserad av någon form av cykling? Håll dig då till alternativa uthållighetsmaskiner son löpbandet , Crosstrainer eller roddmaskin .

Konditionsträningarna är vanligtvis lite mer krävande, eftersom många muskelgrupper används samtidigt. I regel är utrymmet som krävs för dessa träningsmaskiner något större. En speciell egenskap hos cykelergometern är den mjuka rörelsen som andra konditionsmaskiner, t.ex. löpbandet, inte kan erbjuda. Risken för skador är också något högre på grund av den mycket fria rörelsesekvensen. Å andra sidan är kaloriförbrukningen vanligtvis högre på löpbandet på grund av den mer intensiva ansträngningen.

För vem är konditionsträning med ergometer lämplig?

Både cykelergometern och motionscykeln eller trimcykeln är lämpliga för alla som tycker om att cykla. Oavsett om det handlar om att förbättra grunduthållighet och kondition, viktminskning eller individuella prestationsmål. Med en ergometer kan du förverkliga ditt önskade uthållighetsprogram. En cykelergometer är också perfekt för uppvärmning och nedvarvning. Sitt bara på din träningscykel i 10 minuter och du är perfekt förberedd för alla typer av ansträngning. Avsluta alltid ditt framgångsrika träningspass med en välförtjänt men aktiv nedvarvning på ergometern.

Från nybörjare till proffs

Träning på cykelergometer är en av de mest skonsamma formerna av uthållighetsidrott. Kroppsvikten förskjuts till 70-80 % mot sadeln. Det innebär att lederna belastas betydligt mindre vid cykling än vid t.ex. jogging. Ergometrar används därför ofta inom terapi. Det är därför perfekt för att återgå till sport efter en skada eller för nybörjare. Den ergonomiska hållningen gör det också till ett trevligt sätt för äldre människor att hålla sig i rörelse regelbundet. Vi vill särskilt rekommendera  liggande ergometern Cardio Strider , liggande ergometer, en speciell typ av ergometer. Med mycket motstånd kan idrottare träna träningsprogram som backintervaller eller använda avslappnade turer som aktiv återhämtning. Om du vill gå ner i vikt är en träningscykel för hemmet oumbärlig. Den är alltid tillgänglig och ger en förbättrad fettmetabolism och hög kaloriförbrukning på kortast möjliga tid. På grund av användningen av stora muskelgrupper och den sittande positionen är din viktminskningsträning på cykelergometern både avlastande och effektiv. En ergometer är därför definitivt lämplig för att gå ner i vikt.

HAMMER - Ergometer Image XT6

Fördelar med ergometerträning

Fördelarna med en ergometer är extremt mångsidiga. Först och främst är den lättillgänglig: oavsett ålder, konditionsnivå eller träningsmål är hemmacykeln lätt att använda för alla. Sätt dig bara på motionscykelns sadel, trampa och du kan börja ett framgångsrikt kardiovaskulärt träningspass direkt. Det ledvänliga rörelseförloppet i kombination med den höga träningskomforten lämnar inget övrigt att önska. Efter ett lyckat träningspass kan du enkelt transportera ergometern tack vare transporthjulen och förvara den på ett platsbesparande sätt.

Dessa muskelgrupper tränas med cykelergometrar.

Belastningen på underkroppen när du trampar hårt på ergometern stärker dina ben märkbart. Lår-, skink- och vadmusklerna formas särskilt mycket när du cyklar på ergometern. Samtidigt gynnas knäna av den kontinuerliga rörelsen och blir mer motståndskraftiga för vardagliga rörelser på grund av muskelutvecklingen. Dessutom arbetar mag- och ryggmusklerna hela tiden för att stabilisera dig. Detta förbättrar din corespänning och minskar ryggsmärtor. Den runda rörelsesekvensen har också en mycket positiv effekt på hälsan hos dina leder och ben. Om du har knäproblem är regelbunden cykling balsam för din kropp. Den avlastande hållningen på cykelergometern är också en perfekt balans i vardagen för din ryggrad. Så du ser: med ergometern uppnår du en holistisk träningseffekt.

5 skäl till varför du bör köpa en ergometer

Dessa skäl talar för att köpa en ergometer och gör den till en värdefull träningsutrustning för effektiv och bekväm konditionsträning i hemmet.

 • Träning året runt: Med en ergometer kan du träna effektivt oavsett väderförhållanden eller tid på dygnet. Du kan träna hemma när det passar dig bäst, utan att påverkas av yttre faktorer.
 • Skonsam mot lederna: Jämfört med andra konditionsmaskiner som löpband eller löpning på väg belastar en ergometer dina leder mindre. Den lägre belastningen och den kontrollerade rörelsen när du trampar på ergometern är skonsam för knän, höfter och fotleder.
 • Individuella inställningsmöjligheter: Ergometrar erbjuder olika inställningsmöjligheter som t.ex. motståndsnivåer, träningsprogram och sittposition. På så sätt kan du anpassa träningen efter dina individuella behov och träningsmål. Vissa ergometrar har även förinställda program för att ge dig variation och utmaning.
 • Förbättra den kardiovaskulära konditionen: Regelbunden träning på en ergometer hjälper till att förbättra uthålligheten och den kardiovaskulära hälsan. Kontinuerlig trampning stärker hjärta och lungor, ökar blodflödet och optimerar syreupptagningen.
 • Övervakning och uppföljning av framsteg: Många ergometrar är utrustade med integrerade träningsdatorer som visar viktig information som hjärtfrekvens, träningstid, tillryggalagd sträcka och kaloriförbränning. På så sätt kan du följa dina framsteg, motivera dig själv och göra dina träningspass effektiva.

Vilken är den optimala träningspulsen för en ergometer?

I grund och botten beror din hjärtfrekvens på många faktorer. Om det finns tillgängligt är det alltid värt att utnyttja pulsfunktionen på din ergometer. Parametrar som träningsförhållande, kön, ålder eller läggning spelar en roll. Pulsstyrd uthållighetsträning kännetecknas av en betydligt effektivare måluppfyllelse. Hjärtfrekvensen uttrycks vanligtvis som en procentandel av din maximala möjliga hjärtfrekvens (HRmax). Med HRmax menas det potentiellt högsta antalet slag per minut. Ergometerns träningsdator eller fitnesstillbehör som klockor eller appar beräknar vanligtvis denna maximala hjärtfrekvens automatiskt. Beroende på din avsikt med träningen kan du härleda olika frekvensområden med olika effekter och belastningar:

Återhämtning
Känner du för att ta det lugnt efter en hård arbetsdag? Eller värker benen fortfarande efter föregående dags träning och du längtar efter aktiv återhämtning? Hjälp då din kropp att återhämta sig snabbare med ett pass på cykelergometern på 50-60 % av din HRmax.

Fettmetabolism
Om du vill bekämpa fettdepåer ska du sträva efter ett procentuellt intervall på 60-70 % av din HRmax. Här lär sig kroppen att medvetet använda fettreserverna som energikälla under träningen. Detta är den idealiska zonen för nybörjare och personer som vill gå ner i vikt.

Måttlig konditionsträning
Om du vill öka din prestationsförmåga och förbränna ännu fler kalorier är träning på trimcykel med 70 - 80 % av HRmax en bra idé. På grund av den högre intensiteten är träning på ergometercykeln mer ansträngande och kräver en viss grundläggande konditionsnivå.

Intensiv uthållighetsträning
Allt över 80 % av HRmax är lämpligt för ambitiösa hobbyidrottare. Här ökas din uthållighet på ett hållbart sätt och träningen på cykelergometern är mycket krävande. Professionella idrottare tränar specifikt för tävlingar i intervallet över 90 % av HRmax.

Hitta det perfekta träningsverktyget

Om du bestämmer dig för att köpa träningsutrustning för hemmet ska du alltid satsa på utmärkt kvalitet. Det är först då som du kommer att vara nöjd i längden. Det finns vissa kriterier som du bör ta hänsyn till när du köper en ergometer:

Mått
Cykelergometerns kompakta storlek gör den till den perfekta träningsmaskinen för uthållighet i dina egna fyra väggar. Särskilt under de kalla vintermånaderna kan cykelsäsongen överbryggas i värmen. HAMMER-ergometerns kompakta mått gör det möjligt att genomföra svettiga träningsprogram även i de minsta vardagsrummen.

Rörelsesekvens
Ergometern ska fungera smidigt och dynamiskt. Den mjuka rörelsen garanterar maximal träningsglädje och är skonsam för dina leder. Svänghjulets massa, en ergonomisk sittställning, lämpliga pedaler och rätt motstånd är avgörande för din perfekta träningskänsla.

Motstånd
Cykelergometrar varierar mycket när det gäller justerbart motstånd. Helst bör du justera motståndet i enlighet med wattantalet. Ju finare du kan justera svårighetsgraden, desto mer mångsidig blir din ergometer. Träna specifikt enligt förinställda värden och mät din framgång. Hos HAMMER har du garanterat ett wattprecis inställningsalternativ.

Montering och transport
För att du ska kunna börja träna hemma direkt bör du vara uppmärksam på pålitlig leverans och okomplicerad montering. Om du beställer din ergometer från HAMMER betalar vi fraktkostnaderna för dig. Med hjälp av de medföljande instruktionerna och de många förmonteringarna är monteringen en barnlek.

Skötsel och underhåll
För att du ska kunna ha glädje av din ergometer under hela livet bör du regelbundet kontrollera skruvarna och dra åt dem om det behövs. Bromsaggregatet, remmarna och lagren har också nytta av rutinmässig skötsel. Det bästa du kan göra efter ett framgångsrikt träningspass är att torka bort svettrester från pedalerna och enheten för att skydda materialet.

Vad ska du tänka på när du köper en ergometer?

Det finns några kriterier som du bör titta på när du köper en ergometer. Högkvalitativa produkter känns igen på en stor svänghjulsmassa, oberoende av hastighet. hastighetsoberoende och hög maximal viktbelastning. Det är dock särskilt viktigt att din nya hemmaträningsmaskin kan justeras så att den passar dina kroppsmått.

Ergonomi och säkerhet

En ergonomisk sittställning är mycket viktig. Sadelhöjden kan alltid justeras. Beroende på modell är det också möjligt att flytta sätet och pedalerna horisontellt. Pedalernas fotband ska vara stabilt och lätt justerbart. Pedalavståndet får inte vara för stort. Je bequemer der Sattel ist, desto komfortabler werden auch lange Einheiten auf dem Ergometer. Gelfyllningar anses vara särskilt bekväma här. En låg eller till och med barriärfri ingång, som i den medicinska ergometern , gör det lättare för dig att sitta upp. Multifunktionella styr är användbara för att inkludera överkroppen i träningen. Detta ger dig möjlighet att ändra handpositionen om och om igen. På klassiska ergometrar är armarna helst lätt böjda och överkroppen upprätt. Naturligtvis måste alla komponenter vara perfekt tillverkade för att garantera maximal stabilitet och säkerhet under träningen.

Bromssystem

I princip skiljer man mellan två bromssystem för motionscyklar. Med magnetsystemet bromsar en permanentmagnet svänghjulet. Om wattantalet ökas, bromsar magneten i motsvarande grad starkare. Induktionssystemet är däremot strömstyrt. Här uppnås en motsvarande bromseffekt med hjälp av en elektrisk spole. Ändringen av svårighetsgraden är och exakt som ett resultat av detta.

Hastighetsoberoende

Uttrycket hastighetsoberoende används endast i samband med en ergometer, inte med en motionscykel. Här spelar intensiteten i trampningen ingen roll, samma effekt produceras alltid. Det betyder också att motståndet automatiskt ökar när du trampar långsammare. Om du rör dina ben snabbt är motståndet motstånd minskas automatiskt. Detta innebär att effekten (watt) alltid är densamma. Belastningen på det kardiovaskulära systemet och musklerna är alltså kontinuerlig.

Svänghjulsmassa och kullager

Svänghjulets massa är avgörande för rörelsekvaliteten och en behaglig rotation. Med ett stort svänghjul är träningskänslan vanligtvis särskilt flytande. HAMMER-ergometrar har endast en svänghjulsmassa på minst 8 kg. Högkvalitativa kullager är lika viktiga för en harmonisk drift. När du köper en ergometer När du köper en ergometer bör du vara särskilt uppmärksam på dessa två faktorer för att du ska kunna njuta av din träning på lång sikt.

Den egna vikten och viktbelastningen

Ergometerns egen vikt är avgörande för tillräcklig stabilitet även vid intensiv träning. Dessutom bestämmer den maximala viktbelastningen den maximala kroppsvikt som är tillåten för anordningen, som bestämmer den högsta tillåtna kroppsvikten för anordningen.

Utbildningsprogram och funktioner

När du köper en ergometer ska du se till att träningsdatorn är lätt att använda och att värdena visas tydligt. Framför allt en lätt kontrollerbar Wattfunktionen är en grundläggande funktion i ergometern. Förprogrammerade träningsprofiler och ytterligare funktioner ger en extra dos motivation under träningen. När du köper en ergometer är det också viktigt att modellen har några grundläggande funktioner. Du bör enkelt kunna kontrollera följande parametrar och ha dem alltid framför dig under sessionen:

 • Tid
 • Avstånd
 • Kalorier
 • Puls
 • Watt
 • Hastighet

Ofta erbjuds färdiga profiler, t.ex. intervallpass, bergsturer eller särskild fettförbränningsträning. Med hjärtprogrammen kan du ställa in din personliga övre pulsgräns som du inte vill överskrida. För detta ändamål mäts pulsen antingen via ett integrerat öronklämma, handpulssensorer eller med hjälp av en bröstbandssensor. Bröstbandet är den mest exakta mätmetoden och rekommenderas därför. För att hålla ett öga på din prestationsförbättring erbjuds ofta en funktion för fitnesspoäng för att kontrollera din nuvarande prestationsnivå. För ännu mer underhållning kan du tävla virtuellt mot andra idrottare med hjälp av innovativa fitnessappar. Fördjupa dig i främmande världar med live-spårupplevelse och automatisk motståndsjustering. Dryckeshållare garanterar tillräcklig vätsketillförsel under idrottspasset.

Praktiskt tips: Det är klokt att placera en under ergometern. Golvskyddsmattan skyddar golvet och fungerar även som bullerisolering.

Cykelergometerträning för muskeluppbyggnad?

Även om ergometerträning inte är lämplig som ett klassiskt styrketräningsenhet för att specifikt bygga upp muskler, kan det fortfarande användas för att stödja muskeluppbyggnad. Om du till exempel ställer in en högre motståndsnivå när du cyklar på ergometern, kommer dina benmuskler att bli mer stressade och tränade. Du kan också intensifiera din träning med intervallpass, där du kör korta perioder med mycket högt motstånd och hög kadens. Detta ökar musklernas uthållighet och styrka. Det är dock viktigt att notera att enbart cykelergometerträning inte är tillräckligt för att uppnå en betydande muskeltillväxt. En kombination av ergometerträning och riktade styrkeövningar rekommenderas för effektiv muskeluppbyggnad.

Köpguide för ergometer

Testa ergometern själv

Övertyga dig själv om kvaliteten på våra HAMMER-hydrometrar. Du är välkommen att besöka våra partners när som helst. Testa alla produkter, oavsett om det gäller crosstrainer, motionscyklar, ergometrar, roddmaskiner eller många andra träningsredskap, och få detaljerad och kompetent rådgivning. Vårt expertteam tar den tid du behöver i en vänlig atmosfär.

HAMMER expertråd

Vårt serviceteam består av statligt certifierade fitnesstränare och erfarna produktkonsulter. Vi på HAMMER lever fitness och vet vad vi pratar om. Fitness, träning och kost - vi kan vår sak och tar oss gärna tid för dig. Naturligtvis även efter köpet av din ergometer eller motionscykel. Vi ser fram emot ditt samtal.

HAMMER experttelefon: +49 731 974 88-518 (mån - lör kl. 9.00 - 19.00). Vi ringer också gärna tillbaka till dig!

Motiverande kursprogram med din ergometer

.

Med HAMMER Workouts får du alltid nya och motiverande kurser med din ergometer. Uppnå dina hälsomål med våra kompetenta tränare från HAMMER Workouts.
Det perfekta träningspasset för alla som vill träna effektivt och stressfritt hemma. Allt på ett ställe och utan ytterligare prenumeration.

FAQ

 • Kan jag träna med ergometern när jag är gravid?

  Om du är gravid bör du i alla fall alltid rådgöra med din läkare om vilken typ av träning som är bra för dig. På grund av de låga fysiska kraven är lätta träningspass på ergometern i allmänhet också lämpliga för gravida kvinnor som redan har tränat regelbundet före graviditeten.

 • Är träning på ergometer lämplig för seniorer?

  Seniorer har mycket stor nytta av träningsenheter på ergometer på grund av den enkla rörelsesekvensen och den individuella ökningen av belastningen. Modeller med ryggstöd är särskilt lämpliga för aktiva seniorer.

 • Kan jag gå ner i vikt genom att träna på ergometer?

  På en ergometer kan du träna perfekt på området för fettförbränning. Samtidigt uppnår du en särskilt hög kaloriförbrukning genom att använda stora muskelgrupper. Ergometern är därför den perfekta träningsutrustningen för att gå ner i vikt.

 • Måste jag ha erfarenhet av idrott för att kunna träna med ergometern?

  Träning på ergometer kräver ingen tidigare idrottserfarenhet. Den guidade rörelsesekvensen i kombination med den fina belastningskontrollen gör att även nybörjare lätt kan börja med en mer aktiv vardag.

 • Är ergometerträning lämplig vid ledsjukdomar som artros?

  Knäartrospatienter märker snabbt att den runda rörelsesekvensen är en fördel för knälederna genom regelbunden träning på ergometern. Träningens omfattning och intensitet bör naturligtvis alltid diskuteras med läkaren i förväg.

 • Vad är skillnaden mellan en ergometer, en crosstrainer och ett löpband?

  Ergometern är den minst krävande av uthållighetsmaskinerna. På crosstrainern och löpbandet rör man förutom benen även armarna, armarna flyttas också. Den stående ställningen kräver också mer spänning i kroppen. Detta innebär att träning på en ergometer är mindre ansträngande än andra typer av träning. de andra uthållighetsmaskinerna när det gäller ansträngningsgrad.

Valentina Bahl
Idrottsterapeut, personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort