Skivstänger

Filter

9 artiklar

Köp skivstång

Träning med en skivstång med viktskivor eller ett skivstångsset ger dig möjlighet att bygga upp dina muskler effektivt och är ett måste för klassiska styrkeövningar. Utbudet av olika skivstänger visar att den klassiska skivstången med viktskivor inte längre existerar. Beroende på dina träningsmål och din konditionsnivå kan du köpa olika skivstänger. Samtidigt kan du utrusta skivstången med olika vikter för att intensifiera träningen.

Börja träningen med skivstänger hemma. Hantlarna skickas till dig gratis. Om du inte gillar skivstången, viktskivorna eller hanteluppsättningen kan du returnera dem kostnadsfritt till oss inom 14 dagar. Dina pengar kommer att återbetalas.

Träning med skivstänger hemma

Träning med skivstänger eller ett skivstångsset är mångsidigt. Förutom ren viktlyftning lämpar sig en skivstång även för stretch-, rotations- och ryggövningar. För styrketräning används skivstänger med vikter för grundläggande övningar som:

  • Bänkpress
  • Axelpress
  • Rodd
  • dödlyft
  • eller knäböjningar

används. För vissa övningar, till exempel bänkpress, rekommenderas ett skivstångsset. Utan skivstångssetet, som består av skivstång, viktskivor, viktbänk och rack, kan du inte utföra övningen bänkpress.

Beroende på var du håller den raka skivstången tränas till exempel olika muskelområden i bröstet. Du kan därför variera träningen med skivstång för att passa dina individuella behov. Vikterna på skivstången eller vikterna på viktskivorna spelar en viktig roll för träningsintensiteten och belastningen. Beroende på vilken vikt du väljer för din skivstångsträning, dvs. hur tung din skivstång med vikter är, ändras intensiteten i din träning. Det är viktigt att du utför övningarna långsamt och kontrollerat. Du flyttar vikterna och skivstången med muskelkraft, inte med momentum. Så snart du märker att du arbetar på ett orent eller okontrollerat sätt ska du minska vikten på viktskivorna på skivstången för att effektivt bygga upp musklerna.

HAMMER - Langhantel Image Langhantelstange 180

Vilka övningar lämpar sig för träning med skivstång?

De grundläggande övningar som du kan göra med en skivstång (med vikter) anges ovan. Det kan vara övningar som bänkpress, axelpress, marklyft, knäböj och rodd. En annan klassisk skivstångsövning är stående skivstångscurl. Curls med skivstång är en av de mest effektiva grundövningarna för biceps och använder alla delar av armböjaren. Håll skivstången på något mer än axelbredd, med armarna inte helt utsträckta. Flytta skivstången uppåt genom att böja armbågen till cirka 90 grader och andas ut. Håll denna position en kort stund och sänk sedan långsamt ner skivstången.

Vad ska jag tänka på när jag köper en skivstång?

I vår webbshop hittar du skivstångskombinationer för din styrketräning. Du bör tänka på följande kriterier när du köper skivstänger:

  • Längd och form på skivstången
  • Material för skivstänger
  • Handtagets diameter på skivstången
  • Hållare för viktskivan på skivstången
  • Typ av stängning

Längd och form på skivstången

Det finns raka och böjda (SZ-Curl) skivstänger. Den raka skivstången finns från 160 cm till 198 cm. Dessa längder är också lämpliga för träning med en skivstång hemma. Den böjda skivstången, även kallad SZ-stång/curl-stång, används oftast för att träna armar och axlar. SZ Curl Bar har en längd på 120 cm och en böjd form.

Material för skivstänger

Beroende på träningsform och träningsmål tillverkas skivstänger av plast, stål eller gjutjärn. De flesta skivstänger för träning med vikter från 20 kg är tillverkade av den senare. Om du tränar med en skivstång och viktskivor på över 150 kg är en förstärkt skivstång med zinkbeläggning det rätta valet.

Hantelstångens diameter på handtaget


De vanligaste hantelstängerna för träning hemma har en diameter på 30 mm. Olympiska hantlar eller olympiska hantlar har en diameter på 50 mm och uppfyller, som namnet antyder, de olympiska standarderna.

Hållare för viktskiva för hantel

Den olympiska skivstångens kullagerhållare garanterar en säker träning under högeffektiva övningar som till exempel renövningen. I den här övningen förs skivstången upp till brösthöjd och sedan utförs en knäböj. Den olympiska skivstången garanterar att hela skivstången med vikter ligger stadigt i handen tack vare kullagret. Kullagrets rotation är begränsad till viktskivorna för att förhindra skador vid skivstångsträning.

Typ av skivstångslås

För hemmaträning är skivstänger med ett stjärnformat lås mycket populära. Med denna typ av förslutning är ändarna på hållstängerna gängade på vilka de medföljande stjärnformade vridlåsen skruvas fast. Dessa håller vikterna säkert fast under skivstångsträning. På professionella skivstänger, som Olympian skivstång, är viktskivorna fixerade med spänningslås eller skruvlås.

Om du letar efter en skivstång med det där lilla extra kan du inte gå förbi HAMMER 76 kg skivstångs- och hantelpaket . Med totalt 76 kg vikter kan du effektivt träna hela kroppen med antingen en skivstång eller en hantel. Den här kompletta uppsättningen med stänger, vikter och fästelement är redo att användas.

Klassisk skivstångsstång eller SZ-stång?

Vad är skillnaden mellan den klassiska raka skivstången och SZ-curlstången? SZ-stångstången eller curlstången har varit en del av hemgymnastikutrustningen under en längre tid. Skillnaden mot en rak skivstång är formen. Den böjda skivstången kan göra bicepsträningen varierad och mångsidig. Den böjda formen på skivstången avlastar handlederna och du kan koncentrera dig mer på utförandet av övningarna.

Rätt tillbehör för skivstänger

Med skivstänger eller ett skivstångsset kan du optimalt och effektivt bygga upp och definiera musklerna. Beroende på träningsformen kan du också förbättra din uthållighet samtidigt. En skivstång med vikter ökar träningens intensitet. För att få ut det mesta av skivstångsträningen finns det ytterligare utrustning för skivstången hemma:

Fitnesshandsken är en klassiker bland träningstillbehören och stöder dig vid styrketräning med skivstänger, hantlar och vikter. Det halkfria materialet ger dig stöd och ett perfekt grepp under alla övningar. Ett skivstångsställ är en professionell och platsbesparande träningsstation för hemmet och möjliggör mångsidig träning med skivstången. Burar och ställningar kan ersätta hantelställ och användas tillsammans med en viktbänk för bänkpress. Du kan också träna knäböj och dragövningar på ett rack. Viktskivor finns i gjutjärn eller krom i olika viktklasser. Från 0,5 kg och uppåt ger viktskivor möjlighet till en mängd olika skivstångsövningar. Olympiska viktskivor börjar med en vikt på 1,25 kg. En golvskyddsmatta är det rätta underlaget för din skivstång, hantel eller set för att skydda golvet och minska buller. En platthållare eller ett viktskivstativ ger plats för en mängd olika viktskivor. Den högkvalitativa och robusta magen har plats för 8 hållare för viktskivor, för perfekt förvaring av viktskivor i ditt hemmagym.

I följande video får du veta mer om den professionella och utrymmessnåla träningsstationen för skivstänger och hur du kan använda skivstångsstället för många olika övningar:

Var kan jag testa och köpa skivstänger?

Du kan testa de olika hantlarna med vikter hos våra HAMMER-partners innan du köper dem. Vi ser fram emot ditt besök.

Alexander SeifriedAlexander Seifried

Alexander Seifried
Personlig tränare, B. Sc. näringsförvaltning och dietik, M. Sc. klinisk idrottsterapi och idrottsfysiologi.SportGymButiken - Skövde

Kåsatorpsvägen 9 541 34 Västra Götalands län Skövde
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Hägersten

Västbergavägen 4 126 30 Stockholms län Hägersten
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 19:00
Måndag 11:00 - 19:00
Tisdag 11:00 - 19:00
Onsdag 11:00 - 19:00
Torsdag 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 19:00
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 12:00 - 16:00
BUDO & Fitness - Arlöv

Staffanstorpsvägen 115 232 61 Skåne län Arlöv
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 14:00
Söndag Stängd
BUDO & Fitness - Göteborg

Första Långgatan 30 413 27 Västra Götalands län Göteborg
 bort
Arbetstid idag: 11:00 - 18:00
Måndag 11:00 - 18:00
Tisdag 11:00 - 18:00
Onsdag 11:00 - 18:00
Torsdag 11:00 - 18:00
Fredag 11:00 - 18:00
Lördag 11:00 - 15:00
Söndag Stängd
MaxPuls AB - Norrköping

Enebymovägen 61 602 12 Östergötlands län Norrköping
 bort
4,66
Hammer Stores 5x vor Ort