upp

Träningsmål - ryggen träning

Perfekt! Förebygger och mildrar ryggsmärta

Över 80 procent av alla tyskar har minst en gång i sitt liv dragits med ryggsmärtor. Vi får för lite motion och har för många stillasittande aktiviteter. Många timmar framför datorer leder oundvikligen till extrema spänningar i ryggen. Vår ursprungliga upprätta och sunda hållning har med åren förbytts mot en spänd och krokig hållning. Diskbråck, muskelryckningar och åldersrelaterat slitage orsakar många och allvarliga problem som har en negativ inverkan på livskvaliteten. Outbildade rygg- och magmuskler gör bara saken värre. Att konsekvent stärka ryggmusklerna är perfekt för att förebygga ryggont i högre ålder.

Ryggträning hemma - dina personliga "ryggövningar"

En välutvecklad ryggmuskulatur är viktig för att stabilisera ryggraden och förhindra dålig hållning. Musklerna kan stärkas på ett flexibelt och målinriktat vis, som genom en privat ryggtränare. I synnerhet ryggträning hemma ger maximal flexibilitet. Du träna när du vill och skapar de bästa förutsättningarna för särskilt effektiva, korta träningssekvenser. 10 minuter på morgonen, 10 minuter på kvällen. Det finns ingen bättre träning för ryggen! Den perfekta förebyggande och målinriktande träningen kan även agera mildrande på befintliga ryggskador.

Skäm bort din rygg – Daglig träning med korta träningspass

En specialiserad ryggträning ger en stark kroppskorsett och är den bästa försäkringen mot ryggont. Oavsett om du redan klagar på ryggsmärtor, eller om du vill förhindra dessa, gör en effektiv, målinriktad och konsekvent ryggträning på ryggtränare och/eller multigym mirakel i ditt eget hem: du får en frisk rygg och bygger muskler på köpet. Daglig träning, oftast i korta pass, resulterar i en överlag frisk och stark rygg. På så sätt tränas ryggens alla viktiga muskelgrupper – även kroppens djupa, stabiliserande skikt, de så kallade stabiliserande musklerna.

Ryggträning - den bästa medicinen och den perfekt försäkringen mot ryggont

Både vanliga rörelser och specialiserade övningar ger det bästa långsiktiga medicinska förebyggandet av ryggsmärtor. En rörlig och muskulös kropp kan hantera spänningar bättre än en svag, otränad kropp. En stark och tränad rygg tål också krävande rörelser och spänningar, såsom att bära större lådor eller förpackningar.

Ryggträning görs också på roddmaskin, läs 5 tips för effektiv träning med roddmaskin här.

Rückentraining Rückentraining Rückentraining Rückentraining

Passande produkter för ryggträning

3 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Pris
    • Ordning
    • Ny
3 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Pris
    • Ordning
    • Ny

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00