upp

Kom i form inför skidsäsongen

Träna rätt

Skidsäsongen

Kom i form inför skidsäsongen

Starka ben och en stabil bål hjälper dig att hålla dig skadefri under skisäsongen. Med hjälp av följande träningstips och med de rätta maskinerna bygger du upp rätt muskler och bättrar på din kondition. Kom igång redan nu och förbered dig på bästa sätt inför vintern.Det bör du träna:

  • Uthållighet
  • Ben
  • Core
  • Koordination

Träningstips

För att komma igång är vårt tips att börja med vår FINNLO Ergometer Varon Stressless. Egrometern är lätt och snabb att använda. Det räcker med 15 min uppvärmning för att få upp pulsen och sätta igång förbränningen. Det är det perfekta sättet att komma igång med träningen inför vintern och samtidigt lämpar sig egrometern utmärkt om du vill bättra på uthålligheten. För att du ska känna dig stark och säker på dina skidor, rekommenderar vi att du tränar upp benen och överkroppen med hjälp av FINNLOs Träningsstation med skivstång. Kör 3 sets med knäböj följt av 3 sets med deadlifts efter uppvärmingen för att bygga upp starka ben och en stabil core.

För att förbättra kroppens koordination och stabilitet rekommenderar vi träning med våra HAMMER Kettlebells. Olika övningar använder sig av flera olika kroppsdelar och sätter igång den intramuskulära koordinationen. Eftersom kroppen pushas att stabiliera kroppen på helt nya sätt, vilket i sin tur aktiverar nya muskelfaser som hjälper till att stabilisera kroppens kärna. Ett perfekt sätt att träna upp din förmåga att reagera snabbt och målinriktat i backarna.

FINNLOs Elliptiska tränare Ellypsis E3000 tar din uthållighetsträning till nya höjder. Den optimerade 51 cm långa steglängden och det innovativa Speed-Transmission-System hjälper dig att förbättra din uthållighet och att stärka din benmuskulatur. Med FINNLOs mag & ryggtränare kan du intensivt träna både mage och rygg. Träningen är samtidigt ideal för att motverka ryggskador.

Viktigt!

Skidåkning påfrestar i princip alla muskler i kroppen. Tyngdpunkten förflyttas ständigt under utförsåkning vilket kräver rörlighetskontroll, reaktionsförmåga och vältränade muskler. Förberedelsen är det allra viktigaste vid skidåking, specielt för de som bara står på skidor ett par dagar om året.


Kom i form inför skidsäsongen

Med hjälp av våra maskiner kan du på bästa sätt förbereda dina muskler inför skisäsongen:

  • Du stärker benmuskulaturen
  • Du stabiliserar din bål
  • och du förbättrar din uthållighet och koordination.
Vi rekommenderar följande maskiner:


Tillbaka till översikten

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00