upp

Träningsredskap för gymmet och hemmet!

Träna rätt

Gymredskap för gymmet och för hemmaträningen

Träningsredskap för gymmet och hemmet!

Styrketräning på gym är ett utmärkt sätt att hålla sig i form - både för den som vill bygga muskler och för den som vill gå ner i vikt. Det är ju nämligen så att muskler bränner fett, så ju mera muskler du har, desto bättre viloförbränning kommer du att ha. Styrketräning är även bra för att undvika skador och slitage på kroppens muskler och leder och ger även bra hållning. Styrketräning är alltså bra för alla - oberoende ålder.

Gymutrustning - Träningsredskap för gym

När man tränar på gymmet så finns det vissa gymredskap som är bättre än andra. Vissa gymredskap klara man sig utan, medan vissa är väldigt nödvändiga för att få till en bra och effektiv träning. Gymutrustningen man behöver är förstås beroende av ens egna mål. Är man styrkelyftare så behöver man ju förstås en skivstång, är man body builder så behöver man kanske främst hantlar. Den som vill träna för en funktionell och hälsosam kropp använder även kanske redskap som kettlebells eller TRX. Här kommer lite tips på vilka träningsredskap som är de bästa!

Topp 10 bästa gymredskapen

Som sagt så varierar gymredskapen och gymmaskinerna ssom man behöver beroende på vad man har för mål med träningen. Men om vi tänker på en vanlig motionär, som tränar för att bygga muskler och bränna fett så är följande våra tips på bästa träningsredskapen:

1. Skivstång - Viktig för tunga benövningar, exempelvis knäböj och marklyft.

2. Hantlar - Strax efter skivstången kommer de mångsidiga hantlarna, eftersom de kan användas till allt!

3. Kettlebell - För att höja pulsen mellan styrkeövningarna, och för en funktionell och stark kropp.

4. Maskiner - Exempelvis benpress, latsdrag ochMaskiner - Exempelvis benpress, latsdrag och roddmaskiner är bra gymredskap som komplement till träning med de fria vikterna.
Tips: Träna kondition och muskler med roddmaskin

5. Uppvärmningsmaskiner - Vad vore träningen utan uppvärmning? Löpband, crosstrainer, motionscykel och roddmaskin är alla viktiga gymredskap.
Lös också: Motionscykel från Hammer bäst i test.

6. TRX - För att få med kroppens stabiliserande muskler i träningen, exempelvis bål och höft.

7. Pull-up stång - En enkel stång att dra upp sig i är ett bra gymredskap för effektiv armträning.

8. Hopprep - Ett enkelt och billigt gymredskap som effektivt höjer pulsen mellan styrkeövningarna!

9. Boxningssäck och boxningshandskar - Utmärkta redskap till gymträningen, exempelvis som konditionshöjning efter ett styrkepass.

10. Foamroller - För mobilitet och rörlighet innan eller efter ett avslutat träningspass.

Träningsredskap hemma

När man vill träna hemma så får man kanske begränsa sig lite med sina önskningar om gymredskap, för det är ju ändå rätt så dyrt att köpa hem ett helt gym åt sig själv med alla redskap man behöver. Och faktum är att man inte behöver så väldigt mycket träningsredskap för att få till bra träning. Det finns många bra övningar som du kan göra med din egen kroppsvikt.

Om du vill satsa fullt ut på hemmaträningen, så finns det ändå vissa träningsredskap som är bra att ha. Här kommer 5 tips på några träningsredskap som du enkelt kan köpa hem för att effektivera din hemmaträning.

5 bra träningsredskap till hemmaträning

1. Hantlar - Alla behöver ett eller gärna flera par hantlar. Ett hantelset är superbra, så kan du variera vikterna beroende på övning.

2. Pull-up stång - Tar inte mycket utrymme, men ger dig effektiv träning. Pull-ups är en av de bästa övningarna som finns!

3. Kettlebell - Skaffa två stycken kettlebells i olika storlekar, för svingar, frivändningar, pressar, benövningar o.s.v. Kettlebells är ett mångsidigt träningsredskap!

4. Hopprep - Perfekt för uppvärmningen innan passet, eller som pulshöjning mellan styrkeövningar.

5. Skivstång och knäböjställning - Ifall du vill bli starkare i benen så är det bra att investera i en ordentlig skivstång med ställning. Du klarar dig även utan, men för dig som verkligen vill bygga benstyrka är den ett måste i träningen.

Kom också ihåg att det inte är antalet gymredskap som avgör hur bra träningen går, men de hjälper dig att komma igång, vare sig du tränar på gym eller hemma. Känns träningen enformig är det därför bra att testa på ett nytt gymredskap för variation. Nya övningar är bra för både träningsmotivationen och för ens utveckling.

Lycka till med styrketräningen!Tillbaka till översikten

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00