upp

Sexpack

Styrketräning / Muskeluppbyggning

Sexpack

Sexpack

Det är knappt någon del av kroppen som är så beundrad som en ordentlig sexpack på en man! Sexpacket är det sista raffineringssteget och symbolen för en vältränad och hälsosam man. Hur viktigt sport, utseende och hälsa är för en man kan oftas läsas ut av att kolla på hans mage.

Men en sexpack är inte bara estetiskt önskvärt, utan också viktigt för kroppen. Tillsammans med ryggmusklerna bildar magmusklerna en slags korsett som skyddar ryggraden mot skada. Starka magmuskler är inte bara det bästa sättet att förebygga ryggsmärtor, men hjälper även till att skapa en mer upprätt, atletisk och manlig hållning.

Du gillar fotboll eller tennis? Starka magmuskler hjälper dig i alla sporter. Om kroppens centrum är stabilt är det lättare att bygga upp mer styrka i extremiteterna (dvs. armar och ben). Bålen fungerar som ett anslag i extremiteterna och hjälper till att kontrollera dem. Det innebär att en stark midja är viktig i alla typer av sport.

Vägen till ett lyckat sexpack: Definiera magmuskulaturen och kämpa mot fett på samma gång.

När ser man en sexpack?

Den goda nyhetern är att alla har en sexpack, men ibland döljer den sig under ett lager av fett. Precis som att alla människor har arm- och benmuskler har man också magmuskler, men de är inte alltid synliga beroende på dess styrkan magmusklerna och/eller fetthalten. Endast när man uppnår koppsfettsprocent mätning under 15% blir en sexpack verkligen synlig.

Rätt kost

Trots svett och tårar kan det vara svårt att verkligen definera sina magmuskler. Som regel gäller det att du förbrukar mer energi än du intar för att minska kroppens fettandel. Experter talar om negativ energibalans där kroppen måste kompensera nedbrytningen av näring med att ta energi från energidepåer (fett). Du kan enkelt räkna ditt dagliga kaloribehov med en kaloriräknare. För att fettförbränningsmekanismen ska komma igång är det viktigt att du håller ut och inte ge upp för snabbt.

Så får du en sexpack

Först och främst är det viktigt att träna magmuskulaturen: Du kan göra det hemma med olika övningar, antingen med eller utan utrustning. Magtränare har fördelen att den mimimerar risken för felaktig belastning eftersom du är begränsad i din rörelse. Generellt kan magrullare (stödjer upprullningsrörelser medan överkroppen är liggande) och benlyftanordningar (imiterar benlyft) hjälpa, då båda typer av magtränare effektivt tränar de raka och laterala magmusklerna. Du hittar mera information om magmuskelträning här.

Det är dock minst lika viktigt att du jobbar på din fettförbränning! Variera magmuskelträning med konditionsträning - du kan löpa, använda en crosstrainer eller cykla. Konditionsträning förbrukar många kalorier och hjälper dig att uppnå en negativ energibalans. Det har också framkommit att styrketräning av stora muskelgrupper (såsom ben, bak och rygg) inte bara bränner kalorier, men förbrukar mer energi på lång sikt och i vila på grund av den ökade muskelmassan. Enligt experter bränns under en dag 25-50 kilokalorier per ett kilo muskelmassa.

Bli aktiv, var uppmärksam med din kost och bli av med fettet, så kommer du att bygga upp fina magrutor!


sixpack2


Följande maskiner ger optimala möjligheter för att träna fram en sexpack:

FINNLO by HAMMER Ab Magtränare / Ryggtränare
FINNLO by HAMMER Ab Magtränare / Ryggtränare

Träningstips: Diagonala Negative-Cruncher – Börja din crunch på den lutande bänken. Vid slutet av crunchen styr din armbåge till motsatt knä så att vertikala och raka magmusklerna blir aktiverade. Om du du utför övningen på en nedåtlutande bänk ökar träningseffekten.


visa


FINNLO by HAMMER Löpband Endurance


FINNLO by HAMMER Magtränare AB-Dominox
FINNLO by HAMMER Magtränare AB-Dominox

Träningstips: Kraftbältet på magtränares övre stång möjliggör extra träningsvariationer. Sätt fingert i slingan och låt magmusklerna göra jobbet utan att du tar stöd av dina armar.


visa


HAMMER Magtränare AB-Roller
HAMMER Magtränare AB-Roller

Träningstips: Träna långsamt och kör få repititioner. På så sätt aktiverar du den inre bukväggen, som tillsammans med magmusklerna hjälper till att göra magen plattare.


visa


HAMMER Magtränare AB Sensation
HAMMER Magtränare AB Sensation

Träningstips: Utför crunches långsamt och försök att dra naveln in mot ryggraden. På så sätt spänner du musklerna lite extra och får bättre definition utan att bygga upp massa. Obs! Håll huvudet rakt och titta uppåt.


visaTillbaka till översikten

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00