upp

Smala Ben

Kom i form

Smala Ben

För en attraktiv kropp är det, särskilt för kvinnor, viktigt med slanka ben. Inte för tjocka och inte för smala, definierade och atletiska, men inte alltför muskulösa.

Om du vill ha tonade och slanka ben bör du först se till din kroppsfettsprocent. Beroende på ålder ligger den normala kroppsfettsnivån för kvinnor mellan 25 och 30 procent. Om procenten är högre bör den minskas genom måttlig kost och regelbunden motion, inte bara för fåfängans skull utan även hälsans.

Förutom att aktivt välja att minska ditt kaloriintag så är det lika viktigt att du håller dig aktiv och motionerar för att uppnå målet med slanka ben. Benträning är praktiskt, då det slår två flugor i en smäll: benmusklerna stärks av träningen samtidigt som att träningsformer där nedre extremiteterna aktiveras bränner många kalorier. Två tredjedelar av den totala kroppsmuskulaturen sitter i våra ben och rumpa. Om de musklerna tränas - till exempel när du springer eller hoppar – bränns kalorier. Resultatet blir definierade, slanka ben.

Benträning utförs inte bara på löpbandet utan effektiv träning är övningar som t.ex. benpress i ett hemmagym. Risken för att plötsligt få väldigt muskulösa ben är relativ liten då kvinnor bygger muskelmassa långsamt jämfört med män.

Med en crosstrainer är det också enkelt att träna sig till snygga ben. Rörelserna är skonsamma mot leder och bränner mycket effektivt överskottsenergi som leder till viktminskning. Även cykling är en perfekt motionsform för slanka ben och en starkare och faste rumpa. Om du inte vill vara beroende av väder och vind för att kunna motionera är en crosstrainer eller motionscykel hemma ett bra alternativ.

Det är dock viktigt att komma ihåg att man behöver träna hela kroppen för att få en effektiv viktnedgång och för att forma och stärka hela kroppen – även när du vill ha slankare ben.

Följande maskiner är perfekta för att träna fram smalare ben:

FINNLO by HAMMER Löpband Endurance


FINNLO by Hammer Crosstrainer Loxon XTR
FINNLO by Hammer Crosstrainer Loxon XTR

Träningstips: Håll dig fast vid de stationära handtagen och sänk rumpan bakåt och neråt upprepat under ett par minuter. Det hjälper dig att aktivera alla benmuskler, bränna fler kalorier och tona benen.


visa


FINNLO by HAMMER Träningscykel Speedbike CRT *Bra i test 2017*
FINNLO by HAMMER Träningscykel Speedbike CRT *Bra i test 2017*

Träningstips: Uthållighetsträning bränner kalorier på högsta nivå! Variera din träning med uppförs- (stående och framåtlutad för att ändra tyngdpunkten) och nedförsbacke (tyngpunkten ligger bakom sätet), det tränar hamstrings och rumpa.


visaTillbaka till översikten

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00