upp

Fast hud

Kom i form

Fast hud

Att ha och bibehålla fast hud är något många tycker är viktigt - det gäller både för ansiktet och resten av kroppen. Fast och frisk hud utstrålar ungdom, skönhet och livskraft. Vacker, stram hud kräver god vård och ordentligt med motion, då väldigt få människor har genetiska anlag som gör att huden håller sig stram livet ut. En stressig livsstil eller snabb viktminskning gör att huden kräver särskild uppmärksamhet för att kunna behålla sin elasticitet och stramhet.

För det första är det viktigt för en fast hud med bra blodcirkulation. Det kan man uppnå med att t.ex. duschar i växlande temperatur, där du ändrar temperaturen från varmt till kallt, tillbaka till varmt 3 gånger. Men det är viktigt att börja med varmt och avsluta med kallt vatten. Du bör heller inte plötsligt duscha hela kroppen i kallvatten, utan långsamt föra vattenstrålen upp från fötterna mot hjärtat. På detta sätt säkerställer du en god blodcirkulation hela dagen.

Massage är också mycket bra för cirkulationen i huden. Cirkulerande massage med krämer tillför fukt och elasticitet till hudvävnaden. Även torrmassage, skrubbning med svamp eller grov salt stimulerar blodcirkulationen i huden som samtidigt tar bort döda hudceller och ger hyn mer lyster. Kom ihåg att dricka mycket vatten - minst två liter fördelat över dagen är en rimlig riktlinje. Stimulanser som alkohol och cigaretter bör dock undvikas för att behålla en mycket stram hud.

Slutligen, en annan stor faktor för att få fastare hud är motion, då det bygger också oftast muskelmassa, vilket fyller ut och stramar den överliggande huden. Detta gäller även små muskler, så även lätt motion utan vidare styrketräning hjälper och ger en fastare hud.

Följande maskiner är perfekta för att nå en fast hud:

FINNLO by HAMMER Träningscykel Speedbike CRT *Bra i test 2017*
FINNLO by HAMMER Träningscykel Speedbike CRT *Bra i test 2017*

Träningstips: Uthållighetsträning bränner kalorier på högsta nivå! Variera din träning med uppförs- (stående och framåtlutad för att ändra tyngdpunkten) och nedförsbacke (tyngpunkten ligger bakom sätet), det tränar hamstrings och rumpa.


visa


HAMMER Magtränare AB Sensation
HAMMER Magtränare AB Sensation

Träningstips: Utför crunches långsamt och försök att dra naveln in mot ryggraden. På så sätt spänner du musklerna lite extra och får bättre definition utan att bygga upp massa. Obs! Håll huvudet rakt och titta uppåt.


visa


FINNLO by Hammer Crosstrainer Loxon XTR
FINNLO by Hammer Crosstrainer Loxon XTR

Träningstips: Håll dig fast vid de stationära handtagen och sänk rumpan bakåt och neråt upprepat under ett par minuter. Det hjälper dig att aktivera alla benmuskler, bränna fler kalorier och tona benen.


visa


FINNLO by HAMMER Hemmagym Bio Force *Bäst i test 2017*
FINNLO by HAMMER Hemmagym Bio Force *Bäst i test 2017*

Träningstips: Bygg in övningar som använder hela kroppen i ditt träningsprogram (t.ex utfallsteg med vikter). Hela muskulaturen jobbar och du bränner fler kalorier. På så sätt kan du definiera din siluett.


visaTillbaka till översikten

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00