Betalsätt

HAMMER-Kundjänst
Våra experter är alltid glada att hjälpa till, så om du har några frågor gällande våra produkter eller vill beställa över telefon, kontakta våra fitnesstränare eller produktrådgivare på telefon eller per email.
Telefon: 010-2007800
Måndag - Fredag: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00
Email:
Har du frågor som berör våra produkter:
produkt@hammer-traning.se
Alla andra frågor:
info@hammer-traning.se
Den korrekta kompositionen av näring med en högre andel protein och färre kolhydrater spelar en avgörande roll för hälsan. Förrutom att äta kött och mjölkprodukter för att få i sig nog med protein kan det vara bra att öka proteinintaget med hjälp av t.ex. proteinbarer. Även för vegetarianer är detta en bra källa för protein, och trots att det idag finns många olika sorter att köpa på marknaden kan det vara en bra idé att prova på att baka själv, speciellt om man föredrar att försäkra sig om att man äter nyttigt och reglerat.
Det viktigt att välja rätta ingredienser när du vill baka proteinbarer, och de flesta finns tillgängliga i din lokala mataffär. Proteinbarer är oftast baserade på havregryn, som innehåller värdefulla fiber, hela ägg, eller om du vill minska fetthalten, kan du använda bara äggvitan. För att göra en riktigt energi-packad proteinbar behöver du även ett proteinpulver som kallas för vassle (whey på engelska), och som kan handlas online eller i vissa specialaffärer. När du väl handlat de nödvändiga ingredienserna, går det enkelt och snabbt till att röra ihop dina egna, hemlagade proteinbarer.
Ingredienser:
Beredning: Blanda alla ingredienser väl tills du har en trögflytande massa. Sprid ut massan på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 175°C i ca 10 minuter. För en stor bakplåt kan det behövas dubbel sats.
Den viktigaste ingrediensen i din hemlagade proteinbar är proteinpulvret du väljer. Det måste vara av en hög kvalitet, och bestå mestadels av
vassleproteinkoncentrat. Det kan beställas online eller köpas i en specialbutik. De bästa vassleprodukterna innehåller inte sötningsmedel eller
tillsatser, och har en hög grad av BCAA aminosyror, väsentliga för muskelutveckling.
100 gram Body Attack vassleprotein innehåller ca 17,6 gram BCAA . Proteinpulvret bör heller inte innehålla mycket kolhydrater eller fett, helst
mindre än 10 gram kolhydrater per 100 gram pulver. Vissa produkter som t.ex. MET-Rx Supreme Whey innehåller mindre än 4 gram
kolhydrater. Om du själv bakar dina proteinbarer kan du lätt integrera nödvändiga kompletterande kolhydrater som t.ex. havregryn, nötter eller
russin.
Proteinpulver erbjuds också i många olika smaker, t.ex. kan du välja mellan vanilj eller choklad, men du kan givetvis även välja att själv
smaksätta dina barer med t.ex. vaniljpulver o.s.v.
För hälsosam viktminskning och muskelutveckling är proteinbarer ett bra val. För de som vill fylla upp sina kolhydratbehov t.ex. inför ett maratonlopp - är det bästa valet att själv baka powerbarer.
Ingredienser:
Beredning: Rör ihop samtliga ingredienser och tryck ner i en smord ugnsform. Skär i rektangulära bitar och grädda i 200°C i ca 15 minuter.
Slutsats: Det är både snabbt och enkelt att göra dina egna protein- eller powerbarer som förser dig med de viktigaste näringsämnena.
Dessutom smakar det så mycket bättre när du själv har ägnat möda åt att baka dem, precis som du vill ha dem...