upp

Träningsställning

En skivstångsställning En skivstångsställning är det perfekta komplementet till träning med en träningsbänk. Komplexa övningar som bänkpress, sned bänkpress och axelpress är lättare att utföra med en skivstångsinställning då skivstången kan läggs åt sidan under paus. Även med övningar som knäböj är en skivstångsställning mycket praktisk. För att få ut maximalt antal övningar med din skivstångsställning bör du kunna justera höjden och bredden.

FINNLO Skivstång skivstångsställning är perfekt för nybörjaren med dess stabila konstruktion och de många inställningsmöjligheterna (14 x höjd- och 6 x breddjustering). För mer avancerad träning är FINNLO Skivstånsställning Design Line att föredra. Design Line har en lastkapacitet på 250 kg och är en skivståndsställning på gym nivå.

Att träna med en skivstångsställning

En skivstångsställning underlättar styrketräning genom att göra det lättare att utföra övningarna och är ett hjälpmedel för ryggen. Utan en skivstångsställning måste skivstången alltid lyftas upp och ställas ned vilket kan leda till ryggskador om man inte använder rätt teknik. Denna hantering/rörelse försvårar träningen och är oergonomisk.

I den klassiska övningen bänkpress ligger skivstången på skivstångsställningen. Du ligger platt på rygg och fattar stången något bredare än axelbrett. Därefter lyfter du upp den från skivstångsställningen och utför det antal repetitioner du bestämt dig för innan du lägger tillbaka den på skivstångsställningen. Skivstångsövningar är väldigt effektiva och med FINNLOs skivstångsställning kan du enkelt utföra dessa hemma.

Tips: Undvik de fyra vanliga missarna med bänkpress för att din träning på träningsställning eller bänkpress skall bli så bra som möjligt.

Träningsställningar

Träningsställningar

2 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Pris
    • Ordning
    • Ny
2 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Pris
    • Ordning
    • Ny
Online produktrådgivare

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00