Träningsstation

Mångsidig styrketräning för individuell muskeluppbyggnad

För att göra din styrketräning så varierad och effektiv som möjligt rekommenderar vi att du investerar i en träningsstation. På så sätt kan du dra full nytta av de olika träningsmöjligheterna. Ett hantelställ är oumbärligt för bänkpress, bänkpress och axelpress. En träningsstation är därför det praktiska hantelstället för optimal träningsvariation och effektiv helkroppsträning. Det är din bästa träningspartner för styrketräning hemma.

Filter

7 artiklar

 1. Product Image
  Ny
  Bestseller
  Lutande bänk
  3 799,00 kr
 2. Product Image
  Bestseller
  Squat Rack
  9 699,00 kr
 3. Product Image
  Ny
  Hantelställ Core 2.0
  Special Price 2 499,00 kr Regular Price 3 299,00 kr
 4. Product Image
  Bestseller
  Träningsstation
  3 799,00 kr
 5. Product Image
  Bestseller
  Bermuda XT Pro
  4 299,00 kr
 6. Product Image
  Ny
  Hantelställ Core 4.0
  9 199,00 kr
per sida

Träningsstation - Hantelställ

För att utnyttja träningsmöjligheterna med en skivstång fullt ut behöver du förutom en platt, lutande eller multifunktionell bänk även en lämplig träningsstation eller ett robust skivstångsställ. Ett skivstångsställ är särskilt användbart för bänkpress, bänkpress i lutning och axelpress, eftersom det är mycket lättare att ta ut och ställa tillbaka skivstången och du behöver inte plocka upp den från golvet. Men skivstångsstället är också ett mycket användbart och värdefullt hjälpmedel för övningar som stående knäböjningar med skivstång.

Varför ska du ha en träningsstation/ett skivstångsställ?

Alla som någonsin har varit på ett fitnesscenter känner till de stabila och mycket praktiska hantelställen. Senast när det gäller den populära bänkpressen är skivstångsstället ett måste. Ta reda på varför du också bör överväga en träningsstation för ditt hem:

1. Träning med skivstång - effektiv helkroppsträning.

Träning med skivstång är en del av träningen med fria vikter och är mycket varierande. Den kan användas för både enkla och komplexa övningar med flera leder för alla typer av muskler och muskelkedjor. Skivstångsträning möjliggör också mycket intensiva träningspass och därmed - förutom att öka styrkan och uthålligheten - även en riktad ökning av den maximala styrkan. De involverade muskelgrupperna måste arbeta effektivt tillsammans under de mångsidiga övningarna, så att koordinationen och de stabiliserande bålmusklerna också tränas parallellt under träningen, medan fasta viktmaskiner främst används för isolerad muskelträning. I motsats till den isolerade muskelträningen i träningsmaskiner erbjuder skivstångsträning definitivt en helhetsmässig och varierad träning av kroppen.

2: A träningsstation för hemmet - det praktiska skivstångsstället

Om du har en skivstång har du vanligtvis en platt bänk eller en lutande bänk för att kunna utnyttja skivstångens potential fullt ut. Ett lämpligt hantelställ tar inte mycket plats och ger skivstången rätt plats i huset. Å ena sidan skyddar skivstångsstället golvet, eftersom skivstången eller viktskivorna inte längre behöver vila direkt på golvet på grund av ställningen. Å andra sidan är den ett oumbärligt hjälpmedel vid övningar som bänkpress och knäböj.

3. Utnyttja träningsvarianten optimalt

För att använda skivstången fullt ut behöver du ett skivstångsstativ och en platt eller lutande bänk. För att träna bröstmusklerna finns det till exempel knappast något bättre än bänkpress eller bänkpress med lutning. Eftersom du inte nödvändigtvis vill lyfta den tunga skivstången från golvet varje gång behöver du skivstångsstället. Skivstången kan lyftas och sänkas direkt från ryggläge. För knäböjningar med skivstång placerar du skivstången lite högre på ställningen och kan börja träna låren och ryggen direkt och utan att skada ryggen.

Vad ska du leta efter när du köper en träningsstation/ett skivstångsstativ?

 • Stabilitet
 • Material
 • Högsta tillåtna vikt
 • Diameter på uppsamlingsstången
 • Justerbarhet

Avancerade fitnessidrottare och yrkesverksamma tränar ibland med ganska tunga vikter, så att stabiliteten och robustheten hos skivstångsstället är ett avgörande inköpskriterium och spelar också en viktig roll för säkerheten under träning. Men även om du är nybörjare och fortfarande tränar med relativt små vikter bör du investera i ett skivstångsställ av högre kvalitet med en gång, för särskilt när du tränar stora muskler, som i bänkpress och knäböj, bygger du snabbt upp styrka och muskler och tränar snart med tyngre vikter.

Hantelställets material måste vara robust och motståndskraftigt. Förutom den grundläggande ramen ingår även fästelement och snabblås så att du kan njuta av den robusta hantelhållaren i många år. Svetsar, skruvar och färg ska också vara oklanderliga.

Ett annat avgörande inköpskriterium är den högsta tillåtna vikten som du fortfarande kan belasta träningsstationen säkert. De träningsstationer som finns i vår onlinebutik är alla bekväma även med stora vikter. Till och med vår instegsversion från FINNLO kan lätt hantera vikter på upp till 200 kg. För att möjliggöra en perfekt variation av övningar bör ett skivstångsstativ också vara justerbart i höjd och bredd. Det finns två grundläggande inställningsmöjligheter. Med det första alternativet kan du justera sidostängerna och hyllorna med hjälp av låspinnar. Med den andra varianten arbetar du med så kallade powerracks med fördefinierade höjder.

Förutom den tillåtna maxvikten spelar även uppsamlingsstångens diameter en roll. Förutom de klassiska hantelstängerna med en diameter på 30 mm kan våra hantelställ också lätt rymma stänger med olympiska dimensioner (diameter 50 mm).

Testa träningsstationen

Om du är osäker på vilket skivstångsställ som passar dig kan du prova våra träningsstationer live på plats hos våra HAMMER-partners! Vi har redan förberett några modeller som du kan prova med skivstången och väntar på ditt besök. Förutom hantelställen väntar HAMMERs fitnessvärld på dig där. Våra träningsexperter ser fram emot att träffa dig.