upp

Yoga och balans

Yoga tilltalar sinnet, ger djup avslappning och sträcker ut muskulaturen. Samtidigt förbättras balansen hela tiden. De djupa muskler som ofta förbises i vardagen stärks framför allt av balansövningar. Balanskudden passar perfekt för detta.

Så viktig är balansen

Vid balansträning tränas de djupa musklerna. Dessa muskler är viktiga för att kroppen ska kunna hålla sig i en stabil position. Hit hör till exempel alla muskler som fixerar lederna i sin position. Så fort underlaget blir lite ostadigt, som exempelvis genom balanskudden, måste dessa muskler arbeta.

Balansen är en dynamisk process som pågår oavsett vad vi gör. Det spelar ingen roll om det är i vardagen, på jobbet, när vi promenerar eller tränar – kroppen måste hela tiden hitta balansen på nytt. Ju bättre den är, desto enklare blir vardagen.

Betydelsen av balans ska därför inte underskattas, oavsett vilken ålder man är i, för vi jobbar under hela livet med att hitta rätt balans.

Balansträning

På balanskudden kan man utföra så gott som alla kända övningar. Under händerna vid armhävningar, under fötterna vid knäböj, under knäna när man står på alla fyra. Alla övningar försvåras genom det för kroppen okända och ostadiga underlaget. Det kan till en början verka omöjligt - men oroa dig inte, med tiden kommer du att bemästra övningarna med bravur.

Även träningsmattan kan fungera som ojämnt underlag. Rullar man ihop den blir det genast svårare att stå på den. Ju hårdare mattan rullas ihop, desto ostadigare blir den. Prova en gång att stå på den och stänga ögonen.

Yoga och balans

Yoga och balans

2 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Ordning
    • Pris
    • Ny
2 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Ordning
    • Pris
    • Ny
Online produktrådgivare

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00