upp

Functional Training

Functional Training är träning med den egna kroppsvikten. Här aktiveras alltid flera muskelgrupper samtidigt, vilket framför allt är bra för samspelet mellan nerver och muskler. Många små träningsredskap kan göra träningen med den egna kroppsvikten intensivare och ännu effektivare.

För vem passar Functional Training?

Vi börjar med de glada nyheterna: Functional Training passar verkligen alla. Men – det innebär inte att alla övningar passar alla. Precis som i alla idrotter finns det komplexa och enkla varianter och därför bör en nybörjare inte göra armhävningar med en arm det första hen gör. Det är alltid viktigt att vara medveten om sina egna gränser! Prova dig fram med vad som fungerar och inte, och om det inte fungerar sätter du upp det som mål.

Vad uppnår man med Functional Training?

Functional Training tränar primärt stabilisering av musklerna, förbättrad koordination samt ökad styrka. Musklerna isoleras inte utan tränas i samklang med andra muskler. Övningarna görs ofta över flera leder. Det innebär att inte bara en led utan till exempel höft- och knäleden aktiveras tillsammans.

Med hjälp av små träningsredskap kan de personliga gränserna förflyttas allt längre fram. Exempelvis kan en enkel knäböj bli till en ostadig angelägenhet om man står på en balanskudden.

Functional Training

Functional Training

6 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Ordning
    • Pris
    • Ny
6 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Ordning
    • Pris
    • Ny
Online produktrådgivare

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00