upp

Löpbandstest för att hitta ditt löpband

lopband-test

Hur testar man löpband bäst?

Självklar i verkligheten, men ofta är det ändå lika svårt att avgöra då man ofta glömmer vissa aspekter. Att stå i en butik eller hemma hos en vän och testa om löpbandet känns rätt och bra för dig kan både vara stressande och svårt.

Därför tycker vi det är praktiskt att hemma kunna kolla och jämföra löpband, och läsa vad andra som testat löpbandet i fråga under en längre period tycker. Priset har självklart också betydelse i köpet.

Vilka egenskaper vill du testa på ditt löpband?

Vi tycker att olika saker är viktiga egenskaper för ett löpband - vissa vill ha ett litet och kompakt, andra ett med en stor löpyta och någon vill ha ett som kan komma upp i riktigt höga hastigheter. Löpband testats bäst i verkligheten, men man ska också spendera mycket tid med en hel löprunda per band, vilket är i stort sett omöjligt.

Hammer anser därför att det bästa är att lyssna på andra användare av löpbandet för att se vad de tycker är positivt/negativt med bandet och dess egenskaper. På produkterna kan du läsa recensioner från andra kunder samt skriva en egen när du har mottagit och testat ditt löpband.
Billiga löpband kan fortfarande vara bra löpband.

Bra löpband

Testa ditt löpband och minska skaderisken

Att springa utomhus under vinterhalvåret är riskabelt eftersom isfläckar ofta ligger gömda. Då är det helt perfekt att ha tillgång till sitt eget löpband, och att springa inomhus är allt annat än tråkigt. Det som gäller är att ha ett löpband med många olika och spännande program - det håller uttråkningen borta och motivationen i topp.

Studier har också visat att om man bara ökar lutningen från 0% till 1% så liknar upplevelsen av löpning på löpdand mycket utomhuslöpning. Den ökade lutningen gör att kroppen får ett extra motstånd likt det man får vid löpning utomhus från t.ex. vind och ojämnare underlag.

Och med många olika möjligheter kan man simulera de flesta löprundor - högintensivt med mycket lutning och snabb hastighet, mindre intensiv eller intervallträning.

Vill du läsa mer om löpband test vi har jämfört och veta vilket löpband är bäst enligt vår bäst i test.


Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00