upp

Bäst i test - vi jämför löpband

bast i test lopband

Sverige har en ny folkrörelse - vi älskar att springa!

Vi svenskar är som tokiga i att springa och löpträna året runt trots våra långa och kalla vintrar. En stor del av det har att göra med att löpband blir mer och mer populärt, både i hemmet och på gymmet.

Med teknikens utveckling blir det också härligare att springa på löpband, dels blir konkurrensen hårdare så bra löpband är billigare, men mest då inställningarna och programmen blir mer varierande vilket ger en mindre långtråkig träning.

Olika personer, olika behov

Alla löpare är olika och har olika behov, vilket ska återspeglas i ens val av ett bra löpband. Därför har vi jämfört några löpband utefter olika egenskaper. Vi har gjort ett stort test/jämförelse som du kan ta del av här.

Bast i test löpband

Test av löpband, vilket är bäst i test?

I vårt test av löpband har vi kollat på olika faktorer och kvaliteter hos löpbanden. Lätta och nätta löpband: här hittar vi modellerna av Life Runners LR16i och LR18i samt kraftfulla FINNLO Technum som alla är under 80 cm breda när de är hopfällda. Dessa är perfekta för både nybörjare och vana löpare och kan lutas i 0-12% lutning, och uppnå hastigheter på 16-18 km/h.

Bland de kraftfulla löpbanden hittar vi motorer på minst 2 hästkrafter, lutning upp till 12-15% och hastigheter upp till 18-22 km/h. Till den som gillar att springa snabbt på 2,5 hk är LR22i helt perfekt - detta kraftfulla band är också rymligt med en löpyta på 150x52 cm. Till den som vill kunna variera sina träningspass är FINNLO Endurance utmärkt - på detta band kan du nämligen spring snabbt samt få lutning upp till hela 15%.

För den passionerade löparen som bor trångt rekommenderar vi FINNLO Alpine som är lite mindre men som fortfarande erbjuder en rejäl hastighet och lutning.

Så vilket är då bäst? Som sagt är det mycket individuellt men vi på Hammer är lite extra stolta över LR18i - den är kraftfull och kommer upp i bra hastighet och lutning, men samtidigt mindre och prisvärd. Kolla in de olika modellerna och jämför dem själv utifrån dina behov, hos Hammer kan du garanterat hitta rätt löpband till dig. Här kan du också läsa mer om fördelarna med att ha ett löpband hemma.

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00