upp

Att träna på löparband är bra för din hälsa

loparband

Det är ingen hemlighet att löpträning på löparband förbättrar din hälsa, en måttlig mängd stärker ditt immunförsvar genom att öka effekten i vårt skyddande enzymsystem. Du har dessutom mindre risk för att drabbas av Diabetes typ 2 då regelbunden löpning stabiliserar insulinutsöndringen.

Lagom med löpträninglöparband gör också att kroppens system sätts igång och gör att vi har mindre risk för att få brosk skador.Varför du ska ha ett löparband och träna regelbundet

Om du ofta är stressad och inte kan slappna av eller har svårt att sova är löpning det bästa botemedlet för dig, när du löper på ett löparband ökar utsöndringen av noradrenalin, dopamin och serotonin vilket gör att personer som löper håller sina humörsvängningar bättre i schack.

Dessutom ökar kroppens egna antistresshormoner som finns i binjurarna när du löper på ett löparband, det gör att du lättare kan sova på natten och kan koppla bort stressiga tankar när du är ledig.

Om du tränar tidigt på kvällen så har du större chans att sova bättre på kvällen och under tiden du sover repareras defekta celler snabbare och musklerna byggs upp. Dessutom byggs immunförsvaret upp hos dom som har tränat på dagen under natten till skillnad mot dom som inte har tränat.


Lobarband

Träna på löparband hemma

Ett löparband är idag en av dom mest populära träningsformerna för dig som gärna vill träna hemma, anledningen är att din kropp är bygg för att springa och gå regelbundet. Eftersom många sitter ner hela dagarna och har svårt att ta sig tid att gå och träna är ett löparband den perfekta lösningen.

Dessutom är det så många fördelar med ett löparband, speciellt om du har det hemma och om du är väldigt allergisk under sommar månaderna då det inte är speciellt bra för kroppen att springa ute när pollen säsongen är igång för fullt, då är det perfekt att kunna löpträna hemma och du slipper att drabbas av röda ögon och en kliande näsa.

Att ha ett löparband hemma kan du dessutom spara pengar på om det är det som du tränar mest när du går till gymmet, eftersom ett gymkort idag ligger på 6000-7000 SEK kan du spara många pengar på det.

Av den anledningen och att du ofta får stå i kö på gymmet kan du dessutom spara tid då du själv bestämmer hur länge och när du ska träna då du slipper vänta, det är av den anledningen många köper ett eget löparband idag.

Är du den som är intresserad av att veta mer om intervallträning på löparband kan du läsa mer om det här: Löpband intervallträning


Bra löpband

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00