upp

Träningscykel - eller Inomhuscykel

Nästan i varje gym världen över erbjuds idag kurser för Träningscykel. Med hög musik, mycket energi och positiv feedback ges en träning som är otroligt rolig och där deltagarna blir inspirerade att ta ut sig till det totala. Under de senaste åren har denna träning även hittat sin väg till privata hem och hushåll när vem som helst kan köpa en bra träningscykel till sitt hem. Även om en tränare saknas ger det en dynamisk och effektiv uthållighetsträning som är lika professionell som den på gymmet. Den enkla tekniken på träningscykeln och det stora svänghjulet utgör maskinens charm. Sedan är träningen på en inomhuscykel väldigt lik träningen på en tävlingscykel. I motsats till en motionscykel eller ergometer har en träningscykeln inget fritt hjul.
Läs mer om våra motionscyklar som blivit valda till bäst i test här.

Vad ska man tänka på när man köper en Träningscykel - eller Inomhuscykel?

Vid köp av en träningscykel för inomhusbruk är det viktigt att titta ett antal olika saker. Här nedan följer de vi anser mest betydelsefulla:

Bromssystemet:
Tekniken på träningscykel är väldigt likt den på klassiska cyklar. Bromsarna fungerar genom att två bromsklossar trycks ned uppifrån eller från sidan på svänghjulet. Genom en motståndsreglering kan man ständigt avgöra hur hårt bromsklossarna ska pressas mot svänghjulet. Eftersom Träningscykeln eller inomhuscykeln inte har något fritt hjul är det särskilt viktigt att ha en spak eller reglage för ett nödstopp så att svänghjulet snabbt kan bromsas vid hög hastighet.

Drift:
Det finns enklare nybörjarmodeller av inomhuscyklar och träningscyklar med kedjedrift och sen modeller med högre kvalité som använder sig av en poly-V-rem. En träningscykel med remmar har en tydlig fördel då du kan träna nästan ljudlöst. Poly-V-remmen kräver inget speciellt underhåll medan kedjan på en cykel med kedjedrift måste smörjas till och från. FINNLO Träningscykel CRS 2 och FINNLO Träningscykel CRT är båda utrustade med en poly-v-rem av högsta kvalité.

Svänghjulet:

Svänghjulet på träningscyklar är ett av de mest avgörande kriterierna när du köper en träningscykel. Ju större svänghjulet är desto jämnare blir rotationen, även vid högre hastigheter. Svänghjulet på en Träningscykel bör vara minst 18-20 kg. FINNLO by HAMMER Indoor cyklar exempelvis FINNLO Träningscykel CRS och FINNLO Träningscykel CRT har ett svänghjul på 25 kg och garanterar en mycket jämn rotation.

Styret och sadeljusteringen:

En flexibel justering av sadeln och styret är en viktig detalj för Träningscykeln - och inomhuscyklar. Precis som på en tävlingscykel försöker man att möjliggöra en så ergonomisk träning som möjligt för utövaren. Justeringarna på sadeln och styre gör det möjligt att anpassa en cykeln efter individens kroppsstorlek och ben längd. Styret på en Träningscykel bör vara gjort av ett svettresistent skum av hög kvalité då du inte vill att händerna ska glida ifrån styret vid längre träningspass. På en Träningscykel bör det finnas olika grepp-positioner som ger dig en bekväm träning. På Träningscykeln FINNLO Träningscykel CRT kan du justera styret horisontell och vertikal - en viktig egenskap för ergonomin! FINNLO by HAMMER använder enbart premium märkta sadlar från märket Selle Royal. De ger en ideal sittposition utan att det skaver under längre träningspass.

Träningsdatorn:
På Träningscykeln används avsiktligt en simpel display men som visar alla viktiga uppgifter för din träning. Fitnessprogram med automatisk motståndsjustering brukar inte finnas på Träningscykel i gym. På marknaden erbjuds ofta detta men det uppfyller inte de krav som gym har runt om i världen. En Träningscykel kännetecknas ofta genom enkla komponenter, stora svänghjul och en simpel display.

Pulsmätningen:
Vi rekommenderar även att på Indoor cyklar använda ett pulsbälte. Den trådlösa överföringen av träningsdata är även på en Träningscykel den bästa metoden att mäta hjärtfrekvensen. Särskilt utmärkande med Träningscykeln är högfrekvensträning och då kan det hända att man överanstränger kroppen. Med ett pulsbälte är du alltid på den säkra sidan.

Cykel expertis över telefon

Vi hjälper dig gärna att hitta en passande Träningscykeln - eller inomhuscykel så hör bara av dig. Våra sakkunniga medarbetare ger dig gärna tips och råd och många av våra anställda fitnesstränare ger själva kurser och vet vilken modell som skulle passa dig. Vårt serviceteam ser fram emot ditt samtal.

Våra Indoor Cyklar – för priser upp till SEK 3700,-

FINNLO by HAMMER Träningscykel är en stabil nybörjarmodell med kedjedrift. En klassisk Träningscykel med tillhörande träningsdator och ett 18kgs svänghjul. Som extra säkerhet för dessa Indoor cyklar har ett fritt säkerhetshjul byggts in.

Våra Indoor Cyklar – för priser upp till SEK 7310,-

Söker du en något mer sportigt och elegant modell från FINNLO by HAMMER? Då är FINNLO Träningscykel CRS den perfekta träningspartnern för dig. Med ett svänghjul på 25 kg, en svänghjulsskiva helt i krom, bromsklossar av högsta kvalité och en tydlig display för att snabbt få en överblick av viktig information.

Våra Indoor Cyklar – för priser upp till SEK 9140,-

Träningscykelns premium modell är FINNLO Träningscykel CRT och erbjuder allt som du skulle hitta på ett förstklassigt gym. Horisontell och vertikal justering av styret, ett 25 kg svänghjul och klickpedaler för att återge känslan av en professionell tävlingscykelträning. De professionella triathleterna Celia Kuch och Max Longree förbereder sig inför sina tävlingar på denna premium-produkt.

Träningscyklar

Träningscyklar

5 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Pris
    • Ordning
    • Ny
5 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Pris
    • Ordning
    • Ny
Online produktrådgivare

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00