upp

Köp en crosstrainer – en effektiv träning för hela kroppen

Crosstrainers har under de senaste åren utvecklats till en av de mest populära cardio maskinerna bland motionärer och är den mest frekvent använda fitness maskinen på professionella gym. Men även hemma är crosstrainers perfekt med sin träning för hela kroppen. Har även ni funderat på att köpa en crosstrainer? Då får ni en maskin som perfekt efterliknar rörelsen för gång och löpning men samtidigt tränar ben, höft, armar, axlar och bröst. Med detta garanteras ett hälsosamt helkroppspass. Cardio träning med en crosstrainer stimulerar hjärt- och kärlsystemet och förbränner c:a 600 kalorier i timmen – utmärkt för en snabb fettförbränning och ett kvickt och hälsosamt sätt att gå ner i vikt. På en vanlig crosstrainer hittar man svänghjulet bakom utövaren medan det på en ellipticaltrainer sitter framför - detta gör att steg-rörelsen blir lite längre och rakare. Oavsett om man tränar med en crosstrainer eller en ellipticaltrainer är det samma resultatgivande och effektiva träning.

Läs vårt crosstrainer test om du vill veta mera om olika crosstrainers.

Sjukgymnaster rekommenderar crosstrainer

Vid knä och ledbesvär rekommenderar sjukgymnaster en smidig och mjuk träningsrörelse och råder patienten att köpa en crosstrainers. På crosstrainers från HAMMER & FINNLO by HAMMER har man tänkt på den ergonomiska rörelsen i förhållande till pedalarmen och svänghjulsdiametern vilket är varför den hålls så jämn och platt som möjligt. I vår online-shop på HAMMER SPORT AG hittar ni olika prisklasser och variationer av crosstrainers från HAMMER & FINNLO by HAMMER. För att ni ska hitta den maskin som passar er bäst, ska ni ställa er följande frågor: Är ni nybörjare eller van motionär? Hur många gånger i veckan har ni tänkt träna? Har ni fått råd av en läkare eller sjukgymnast över hur mycket ni kan belasta er kropp?

Crosstrainer träning

Med den speciella och dynamiska rörelse en crosstrainer ger, leder det till en naturlig rörelse som liknar den man får genom gång eller löpning. Du har valmöjligheten att använda de rörliga eller de fastsittande handtagen för att träna hela överkroppen. Olika lägen på de rörliga handtagen gör det möjligt att träna olika muskelgrupper, särskilt intressant är att man kan inrikta sin träning på specifika problemområden. Använd handtagen något under dess övre gräns för att ut en maximal armrörelse och förbränna fler kalorier. En särskilt smidig rörelse uppstår, när den så kallade "tote-Punkt" (döda punkten) eller vändpunkten kan övervinnas utan ansträngning. Detta är särskilt fallet med premium-crosstrainers som till exempel FINNLO Crosstrainer-Serie Loxon där den höga svängmassan på 20 kg gör att vändpunkten är extra smidig.
När du sätter igång med din uthållighetsträning på en crosstrainer bör du börja på en låg nivå så kroppen får vänja sig vid ansträngningen. Uppvärmningen bör hålla på i minst 5 minuter, därefter kan du höja i intensitet och motståndsnivån. Om du vill träna under en bestämd hjärtfrekvens kan du höja tempot tills du nått den rätta hjärtfrekvensen och stanna kvar på den nivån. Nybörjare bör träna 20 till 30 minuter, två till tre dagar i veckan. Successivt kan man sedan öka träningsfrekvensen, omfattningen och till sist intensiteten.
Att träna på en crosstrainer är ett varierande och roligt träningspass, och på våra högkvalitativa maskiner erbjuds flera olika träningsprogram som passar alla smaker. Man kan välja mellan berg- och dal-profiler och individuella pulsprogram. Genom sensorer på handtagen kan även hjärtfrekvensen mätas under hela träningen.

Prisvärda crosstrainers, för priser upp till SEK 5 499:-
Är du nybörjare och vill bli "fit"? Då skulle en HAMMER Crosstech XTR vara både ett intressant och prisvärt alternativ för dig. Efter att ha fastslagit din träningspuls ändrar crosstrainern motståndet automatiskt så att du får en problemfri och säker träning. När du avslutat träningen beräknar datorn automatiskt ut ett betyg baserat på din aktuella träningsnivå. På detta sätt motiveras du att fortsätta träna och uppnå bättre resultat.
HAMMER Crosstrainer Crosslife XTR imponerar med sin kompakta elegans och de många tekniska detaljerna. Den har en stor display, bekväma handtag, transport hjul och mycket, mycket mer. Vill du hålla dig vältränad men inte betala för mycket för din maskin? Då kanske HAMMER Crosstrainer Ellyptech CT5 är rätt för dig och din plånbok. Den har ett automatiskt fitness program, motståndsjustering direkt på datorn och ett 12 kg svänghjul.

Rekommendation av crosstrainers för priser upp till SEK 7 399:-
För mer erfarna atleter som tränar kondition regelbundet rekommenderar vi FINNLO Crosstrainer Loxon Stressless. Med FINNLO Stressless-Computer behöver du inte läsa några svåra manualer utan är lätt att använda - en egenskap vi märkt inte bara tilltalar en äldre målgrupp. Testa FINNLO Stressless – du kommer bli förvånad hur enkel och lätt den är!

Prisklass: Medel - Crosstrainers för priser upp till SEK 9 199 :
Har du en högre och mer ambitiös målsättning med din träning? Då bör du skaffa dig en mer avancerad crosstrainer som gör det möjligt att lättare uppnå dina mål. Vi rekommenderar FINNLO Loxon XTR som är "sportbilen" i den framgångsrika Loxon-serien från FINNLO by HAMMER. Denna förstklassiga crosstrainer kännetecknas av att ha en Watt styrd träning för 25-400 watt, blå high-tech display, 20 kg svänghjul och en virvelströms bromsmotorik av högsta kvalité.

Rekommendation av crosstrainers för priser upp till SEK 15 599
Exklusiv, semi-professionell utrustning för ett high-tech gym i ditt egna hem. Detta är de bästa crosstrainers från vårt sortiment och alla maskiner har den mest moderna broms- och datorteknologi. Fungerar även perfekt för hotell, gym och sportanläggningar. Om du vill du ha mer information om våra produkter är våra fitnesstränare och produktrådgivare allt redo att svara på era frågor via vår servicetelefon.

Crosstrainer – Experttelefon:
Är du osäker på vilken crosstrainer som passar bäst för dig? Våra fitnesstränare är experter på allt som rör sig kring träning och hjälper dig gärna. När det gäller motion och fitness finns det mycket att tänka på så tveka inte att höra av dig. För oss på HAMMER SPORT är det viktigt att du blir nöjd på lång sikt och hittar den utrustningen som passar bäst för dig.

Vad ska du tänka på när ni köper en crosstrainer:

När du köper en crosstrainer är det viktigt att tänka på följande saker: Vi rekommenderar vi en crosstrainer om du vill ha en hälsosam och skonsam konditionsträning. Läkare råder ofta att träningen ska utföras på en bestämd Watt och/eller hjärtfrekvens för sina patienter. Exakta Watt-värde kan ställas in på en crosstrainer-ergometer enligt DIN EN 957-1/9. Våra crosstrainer har dessutom en justerbar virvelströmbroms som gör det möjligt för en noggrann mätning av effekten.
Svänghjul: Ju mer roterande massa, desto bättre rotationsmotorik. Svänghjulet säkerställer att den så kallade "döda vändpunkten" kan övervinnas med så lite kraft som möjligt. Du kan få en angenäm rotation om svänghjulet väger över 18 kg. FINNLO Loxon-Serien med 20 kg svänghjul ger en unik känsla av rörelsedynamik som är särskilt skonsam mot lederna.
Svänghjulslager: Billiga crosstrainers har enkla metall- eller plastbussningar på svängaxlarna. Bussningarnas syfte märks på rotationsmotorikens smidighet. Prova en crosstrainer som t.ex. FINNLO Loxon XTR med ett ordentligt och riktigt svänghjulslager och märk skillnaden på din träning.
Pedal avstånd: Minskat pedalavstånd är ett viktigt kriterium för en bra ergonomi på en din crosstrainer. FINNLO Loxo-serien har ett extremt lågt pedalavstånd på bara 16 cm. Detta gör att det blir en särskild skonsam cardio träning för lederna då fötterna på steg plattorna står i höftbredd. I jämförelse med andra maskiner på marknaden har crosstrainers från HAMMER & FINNLO by HAMMER oftast de minsta pedalavstånden på sina maskiner.

Crosstrainers

Crosstrainers

20 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Ordning
    • Pris
    • Ny
20 artiklar
per sida
Rutnät Lista
  • Ordning
    • Pris
    • Ny
Online produktrådgivare

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00