upp

Löp intervaller med Hammer löpband och kom i bättre form

Intervaller löpband

Löp intervaller med Hammer löpband och kom i bättre form.

Genom att löpa intervaller på ditt löpband förbättrar du din kondition oerhört mycket. Ju mer du tränar, desto mer högintensiv träning kan din kropp klara av. Intervall träning, löp interval, träna intervall, intervallträning, löpband.

Ge dig själv en utmaning och löp intervaller på ett löpband

Intervallträning på löpband kan vara givande, och ett bra sätt att hålla sig i bra form på. Speciellt när vädret utomhus är dåligt så hjälper ditt löpband hemma till att få dig ändå aktiv. Att träna intervaller är väldigt populärt och är en stor favorit hos många sportutövare. De mekaniska begränsningarna på ett löpband gör dock att du måste hålla dig till vissa regler när det kommer till intervaller på ett löpband.

Intervaller löpband

Få bra tips till din intervallträning på löpband

En förnuftig uppvärmning på löpbandet kan förebygga skador och öka motivationen, dessutom få dig att prestera bättre. Det gäller såväl tävling som träning.

Starta med att göra några stretchövningar för att få igång lederna och fokusera speciellt på anklar, höften och knän. Starta därefter i ett långsamt tempo i ungefär 5-10 minuter. Om träningen innehåller intervaller ska tempot i uppvärmningen ökas.

Korta perioder i ett tempo som liknar intervalltempot förbereder din kropp för träningen som senare ska göras. Spring exempelvis i 2x1 minut i intervalltempot och avbryt en gång för att springa i ett lugnare tempo.

När du är i slutet av din uppvärmningsfas kan du öka till 1 minuts intervaller som förbereder dig ytterligare. Starta långsamt och öka tempot i en minut till din maximala hastighet. Upprepa sedan detta 2-4 gånger. Håll härefter en kort paus innan du startar din intervallträning.

Spring de hårda intervallerna på löpbandet. Det tar kort tid men ger stor effekt. Bestäm löptiderna från starten av intervallerna. Ofta så tar det några sekunder från att du startar bandet tills det når den hastighet som du vill ha. Intensiteten är lättare att behålla när löpbandet styr tempot, speciellt i slutet när du blir mer trött. Sänk hastigheten om du upplever att du får problem med att slutföra dina intervaller.

Träning i intervaller görs vid hög intensitet, dvs i ett tempo som du inte kan prata i och du använder dig av 85% av din maxpuls, om du löper med en pulsmätare. Intervallträning är en hård belastning för kroppen och du bör alltid hålla en vilodag dagen efter. För de flesta löpare vill 1-2 intervall pass i veckan vara nog.

Ju mer tränad du är, desto mer högintensiv träning kan din kropp tåla. En god regel är att intervallträning inte borde vara mer än 12-20 minuter (paustiden räknas inte in här). Om du tränar mer än 20 minuter kan det betyda att intensiteten inte kan hållas och effekten av träningen blir mindre. Träna istället hårdare men under kort tid. Hellre 12 riktigt bra minuter än 20 lite halvdåliga minuter.

Hos Hammer Sport hittar du några av de bästa testade löpbanden.


Vår utrustning-rekommendation:

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00