upp

HAMMER SPORT AG - Över 100 års erfarenhet

HAMMER SPORT AG - ett sekel av idrottserfarenhet

Över 100 års erfarenhet


HAMMER SPORT AG har över 100 års erfarenhet av tillverkning och distribution av sportartiklar. Allt började med produktion av tennisracketar och skidor i trä.

Efter andra världskriget hette tillverkaren ”Erbacher”. Det var den på sin tid ledande tyska skidtillverkaren, som kom med många viktiga innovationer: t.ex.  var företaget först i världen, näst efter Howard Head, med att tillverka skidor av metall. När Heidi Biebl vann OS-guld i störtlopp i Squaw Valley (USA) år 1960 erhöll hon ett ”Erbacher Grand Prix”.

1982 blev HAMMER SPORT distributör av de världsberömda MIKASA-kulorna (OS-, VM- och EM-leverantör) i Tyskland. 1984 lanserades ett ”joint venture” med den då största tillverkaren av fitnessutrustning, ”DP Diversified Products”. 1989 införde HAMMER SPORT en serie träningsredskap under namnet ”HAMMER” på marknaden och har sedan dess kontinuerligt utvecklat innovativa produkter med unika funktioner. HAMMER SPORT är idag en ledande leverantör av fitness-, hälso- och fritidsprodukter i Europa. 1996 utökades sortimentet med serien HAMMER Boxing samt med kampsportsartiklar.

För att leva upp till sin tillväxt, samt för att öka sin betydelse på marknaden, blev företaget år 1999 ett aktiebolag med stabilt kapital.

2005 introducerade HAMMER SPORT premiummärket FINNLO på marknaden. Idag är FINNLO ”DET” innovativa varumärket för fitness i Europa. FINNLOs höga krav på kvalitet och design är därför den främsta anledningen till dess framgångar.
Den framgångssaga som har åtföljt träningsredskapen från HAMMER och FINNLO vilar främst på utväcklingen av kvalitetsprodukter med innovativa, delvis patenterade produktegenskaper – det gäller att leva upp till den europeiska marknadens behov och höga krav, i synnerhet den tyska marknadens.

Tillverkarna av HAMMER SPORTs produkter väljs ut på global basis, i samstämmighet med dessa höga kvalitets- och kostnadskrav. HAMMER har även egna filialer och dotterbolag som ser till att samordna utveckling och upphandlingsverksamhet. Anställda som arbetar på avlägsna platser står i nära kontakt med huvudkontoret, detta för att säkerställa leverans av varor som lever upp till de höga kvalitetskraven. Inom kundservice erbjuder vi utförlig service och produktrådgivning.

Nästintill 600 olika artiklar inom fem idrotter bär märket HAMMER SPORT. Handelspartners och distributörer i över 50 länder runt om i världen är kunder hos HAMMER. Expansion till andra länder sker kontinuerligt.

HAMMER SPORT AG finns med överallt, inom alla verksamheter (fitness, MIKASA, boxning och kampsport), med stora handelspartners såsom postorderföretag, varuhus, idrottsinköpsföreningar, idrottsåterförsäljare, online-återförsäljare, men också cykel- och hälsoinriktade butiker.

HAMMER Sport AG:s historia inleddes för mer än 100 år sedan:

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Heinrich Hammer

1900

Historien om Heinrich Hammers företag börjar med en ceremoni. Uppfinnarandan levde i Bad Mergentheim. När Heinrich Hammer kom till Erbach blev hans äktenskap med dottern till en sågverksägare utgångspunkten för hans verksamhet.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Neue Ära

1910

Men det stannar inte vid sågverket. ”Erbachers Tidning” rapporterar den 10 december detta år om en viss Heinrich Hammers ”banbrytande” uppfinning. Det är början på en ny tid: ett vattenhjul som kopplats samman med en avancerad generator ger nu, tack vare Heinrich Hammer, elektrisk ström till samhället Erbach.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Rodelschlitten

1910

Företaget börjar snart, med massivt trä som behandlas med ånga, producera vagnar, slädar, tennisracketar och skidor.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Tennisschläger

1925

Företaget blir först med att erbjuda producentlimmade skidor och tennisracketar.

1939

Andra världskriget sätter stopp för verksamheten.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Erbacher

1945

Efter andra världskriget återuppstår vårt företag i form av en tillverkare i Erbach - ”Erbacher märkesvaror”. Detta blir snart den ledande tyska skidtillverkaren som inför viktiga innovationer.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Profi Marketing

1950

Nu inleds även betydande och framgångsrikt deltagande inom skidåkning och tennis.

Avancerad teknik införs. Hanne Nüsslein, professionell tennismästare, och Gottfried von Cramm spelar nu med Hammers produkter, närmare bestämt de legendariska modellerna ”Special” och ”Diplomat”.

1960

Heidi Biebl vinner OS-guld i störtlopp i Squaw Valley (USA) och erhålls ett ”Erbacher Grand Prix”. Många toppåkare som Vogler och Heckelmiller åker på Erbachers skidor när de segrar i olika lopp. Företaget är först i världen, näst efter Howard Head, med att tillverka skidor av metall.

1978

Korta skidor är även de ursprungligen en uppfinning av „Erbacher“, denna gång i samarbete med Martin Puchtler, en instruktör från Fichtelbergen.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung modernes Design

1982

”Erbachers skidtoning”. Den berömda CAT-serien blir snabbt en bästsäljande skidprodukt, en riktig milstolpe inom modern skiddesign.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung  Neu-Ulm

1982

Hammer Sport föds. Till början rör det sig om grundaren Günter Hammer och hans fru Christa Hammer samt en försäljningschef och en kontorsassistent. Huvudkontoret finns nu i Neu-Ulm.

Hammer Sport var först att ta över återförsäljningen av de världsberömda Mikasa-volleybollarna (OS-, VM- och EM-leverantör).

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Marke Hammer Sport

1989

Hammer Sport GmbH utvecklar inom ramen för varumärket HAMMER SPORT ett stort sortiment fitnessutrustning för hemmet. Bakom dessa produkter står god support och en mängd innovativa idéer som sakta men säkert gjort Hammer Sport tvåa på den tyska marknaden. Bland dessa produkter återfinns bland annat världens första vikt av plast. Hammer Sport förtjänar sin plats i fitnessindustrin.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Beginn Cardio

1989

Förstklassig utrustning för konditionsträning, med exklusiva produkter som motionscyklar och trappmaskiner. Marknadsförs enligt mottot „stämningsfull fitness“. Varumärket HAMMER SPORT blir en referens inom tysk fitnessindustri. Fitnesstrenden „aerobics“ görs känd av Jane Fonda i USA och kommer i Europa att symboliseras av skådespelerskan Sydne Rome. HAMMER SPORT utvecklar särskilt för Sydne Rome en speciell konditionshantel: „aerobicsvikten”.

1990

Se våra andra innovativa produkter, till exempel den patenterade färddatorn för roddmaskiner och vår träningsutrustning med inbyggd radio.

Hammer Fitness Geschichte Marke Hammer

1990

HAMMER SPORT är ett av de första hälsovarumärkena att närvara vid ISPO i München, den viktigaste och största internationella mässan för sportutrustning och mode. Där presenteras företagets träningsutrustning för nya internationella kunder. HAMMER SPORT AG deltar sedan dess varje år intensivt i ”Performance” för att även där presentera sina produkter.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Marke Hammer

1992

HAMMER-märket ersätter HAMMER SPORT-märket och logotypen moderniseras.

HAMMER-märket ersätter HAMMER SPORT-märket och logotypen moderniseras. Produktserien Club-Line lanseras enligt mottot ”Kraft möter intelligens”, med modern design i silver / svart. Samtidigt lanseras en förstklassig ergometer i den tyska professionella detaljhandeln med sportprodukter: den går då att köpa för bara 1000 DM. HAMMER SPORT utvecklar i samarbete med företaget ELAN serien ”Woodpecker”, fitnessutrustning i trä.

Hammer Fitness Geschichte Marke Hammer Logo

1994

HAMMERs logotyp lägger till mottot „Innovative Fitness Design“ för att visa vad det står för.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Marke Hammer Boxing

1996

HAMMER utökar sitt sortiment med serierna Boxning och Kampsport. Hela sortimentet utgörs nu av 200 olika produkter.

1998

Den första elliptiska tränaren under namnet „Elliptical“ lanseras av HAMMER. Denna hjärtvänliga elliptiska maskin inleder nu sitt segertåg genom olika vardagsrum!

1999

För att leva upp till sin tillväxt och sin ökad betydelse på marknaden förvandlas företaget till ett aktiebolag.

Nya serier uppfinningsrik träningsutrustning lanseras, som till exempel ”Corner Gym” – en kompakt maskin som ger över 60% i platsbesparing – samt ergometern ”Explorer”, som säkerställer kroppens balans.

Företaget stoltserar även med den senaste tekniken från Mountain Bike-industrin: en styv, ovalformad stålram som ger konstruktionen optimal precision utmärker HAMMER ännu mer på marknaden för cardioutrustning.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung TPA

2001

Lansering av TPA-träningsredskap. För varje HAMMER-fitnessmaskin skapas en individuell träningsplan.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Neubau Neu-Ulm

2002

Som en del i HAMMER SPORT AG:s intensiva utveckling byggs nya lager och huvudkontor i Neu-Ulm. Nästan 600 olika artiklar inom fem olika idrotter förvaras här för att sedan distribueras till över 35 länder runt om i världen, samtidigt som återförsäljarna förses med optimal service.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Titanium

2003

Förtagets uppfinningsrikedom återfinns bl.a. i de inbyggda datorerna av laptopklass, i sadlarna med SDS 3D-rörelse och i högteknologiska aluminiumpedaler. HAMMER-produkterna i TITANIUM-serien introduceras på marknaden.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Nordic Walking

2004

Sommaren 2004 tar HAMMER SPORT AG emot Innovation Award på sportmässan ISPO för det patenterade löpbandet Nordic Walking, som erbjuder stavgång inom hemmets fyra väggar.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Marke FINNLO

2005

Kvalitetsmärket FINNLO introduceras på marknaden. Dess produkter kännetecknas av hög funktionalitet, god ergonomi och stor användarvänlighet.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Tri-Tech Hantel

2005

HAMMER SPORT AG har patent på „Tri-Tech-hanteln“ – hanteln som inte rullar iväg!

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Bio Force

2007

Det första multigymmet utan vikter! Multigymmet „FINNLO Bio Force” inspirerar både tyska och internationella fitnessexperter. Lanseringen av multigymmet, med dess unika TNT-motståndsteknik istället för traditionella viktstaplar, åtföljs av omfattande mediabevakning i ledande konsumenttidskrifter såsom Bunte, Gala, Men’s Health, Fit For Fun, GQ med flera, och sätter nya milstolpar i FINNLOs framgångssaga.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Vario Pro

2008

Företaget lanserar det ultimata träningsredskapet för kvinnliga problemzoner på marknaden: HAMMER Leg Toner Vario Pro – för mage, ben och skinkor.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Stressless

2008

HAMMER SPORT utvecklar en „stressfri, enkel dator” med barnanvändarvänlighet för crosstrainer, cykel och cykelergometrar.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Men's Health Powertools

2009

Tillsammans med livsstilsmagasinet Men’s Health utvecklar HAMMER SPORT Men’s Health POWER TOOLS. Briljans inom teknik, känsla och funktion.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung FinnSpa

2010

Lansering av wellness-varumärket FinnSpa.“Upplev ett välbefinnande“ – detta citat på FinnSpa-varumärket beskriver samt representerar ett exklusivt sortiment wellness- och välmåendeprodukter. Infraröda bastuaggregat och avslappnande massagestolar ger en perfekt återhämtning efter idrotts- och fitnessaktiviteter.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Relaunch Hammer Boxing

2010

Nylansering av varumärket HAMMER BOXNING på ISPO 2010. Ett helt omgjort produktsortiment presenteras för handeln.

In Neu-Ulm eröffnet der erste HAMMER Store

2010

I Neu-Ulm öppnas den första HAMMER Storen i omedelbar närhet till företagets huvudkontor. Över 600 fitnessprodukter kan testas och kunderna erhålla expertråd. Fler butiker planeras att byggas i Tyskland.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Weiterentwicklung Bio Force

2011

Utveckling av det framgångsrika Bio Force hemmagymmet. Presentation på ISPO 2011.

Finnlo 100 Jahre Erfahrung Hammer Hybrid

2011

Införande av varumärket HAMMER Hybrid. HAMMER Pedelecs garanterar genom en kombination bestående av högkvalitativa komponenter med avancerade elmotorer från Bosch en maximal körglädje. Tack vare sin låga bränsleförbrukning och många andra fördelar ger e-cyklar en allt bättre mobilitet för unga och gamla.

HAMMER SPORT AG neuer CLASSIC Sponsor vom Basketball-Erstligisten ratiopharm Ulm

2011

Inför basketsäsongen 2011/2012 blir HAMMER SPORT AG CLASSIC ny sponsor till förstaligeklubben ratiopharm Ulm. HAMMER SPORT utrustar den nya träningsanläggningen i Neu-Ulm med högkvalitativa träningsredskap av märket FINNLO.

HAMMER Stores in Augsburg und Kaiserslautern

2011

Efter Neu-Ulm följer ytterligare HAMMER Stores i Augsburg och Kaiserslautern.

HAMMER Stores in München

2012

Den fjärde HAMMER Store öppnar i München.

HAMMER Stores in Frankfurt

2012

Även i Frankfurt kan kunder nu bege sig till en HAMMER Store och köpa sin utrustning direkt från tillverkaren.

Finnlo Rudergeräte

2013

HAMMER SPORT AGs roddportal öppnar. På https://rudergeraet.finnlo.de ger roddproffsen Maximilian Reinelt och Urs Käufer tips kring hur man använder roddmaskinen därhemma för att träna effektivt och hålla sig i bra form.

FINNLO Bio Force

2013

Styrkemaskinen bio-force får en egen internetportal. Med detta visar HAMMER SPORT AG att man inte bara vill vara en förstklassig tillverkare utan även en kompetent fitnesspartner. På http://bio-force.finnlo.de kan motionärer hitta olika träningsmöjligheter samt konstruktions- och teknikdetaljer.

HAMMER Stores in Wiesbaden

2013

Kunder i Wiesbaden kan nu köpa sin fitnessutrustning på plats i HAMMERs Factory Store.

HAMMER Stores in Mannheim

2013

Den åttonde HAMMER-butiken slår upp portarna i Mannheim.

HAMMER und Philipp Schörghofer

2013

Alpinproffset Philipp Schörghofer, tredubbel VM-medaljör i storslalom och medlem i det österrikiska alpina landslaget, förbereder sig inför den kommande skidsäsongen med hjälp av cardioutrustning från HAMMER.

HAMMER Stores in Stuttgart und Zürich

2014

HAMMER SPORT öppnar stolt ytterligare tre HAMMER-butiker i Stuttgart, Zürich och Köln.

Betalsätt

Betalsätt

Rådgivare

Mån-Fre: 09.00-12.00 & 12.30 - 17.00